z ananasem - 3000 przepisów (strona:143/200)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i ananasem (hawajska) 190

zapiekana bardzo przypomina pizze hawajską. Połączenie smaku kurczaka i ananasa idealnie komponuje się ze sobą. Do tego syty makaron i kaloryczny ser, coś wspaniałego... Danie idealne na obiad. Czytaj więcej

Pychotkaaa
ekspresowy likier kokosowy 492

składniki: 400 ml mleka kokosowego 120 ml spirytusu 200 ml soku z ananasa 120 g cukru wykonanie: W rondelku mieszamy mleko kokosowe wraz z sokiem i cukrem. Podgrzewamy i mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru, doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie łączymy z alkoholem, dokładnie mieszamy. Przelewamy do butelki i zakręcamy. Trunek jest

Domowy Smak Jedzenia
43 przepisy na świąteczne sałatki 10861

czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką

Moja smaczna kuchnia
Zakwas buraczany 105

Trzymamy około 2-3 tygodnie w ciemnym i przewiewnym miejscu. Gdy kisimy bez chleba, zakwas będzie gotowy po około 8 dniach. Spróbujcie koniecznie lemoniady z zakwasu buraczanego, soku z ananasa i wody mineralnej. Zakochacie się! Post Zakwas buraczany pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Współpraca z Targroch :) 137

bardzo atrakcyjna, a ja już nieraz usłyszałam, że za takie koszty to się opłaca, i to bardzo ;)  Mieszanka koktajlowa: orzech ziemny prażony, orzech ziemny w karmelu, żurawina suszona, ananas suszony, rodzynka thompson, chipsy bananowe, rodzynka irańska Na opakowaniu można znaleźć informację o obecności jeszcze słonecznika w czekoladzie i kamyków czekoladowych. Jednak takich elementów w swojej paczce nie znalazłam. Może

Zdrowie na języku :P
Kilka pomysłów na.. 158

mleczkiem kokosowym  makaron soba w sosie z masła orzechowego, z pieczoną marchewką i brokułami, szczypiorek tak, ten makaron tam jest xd Makaron ryżowy z kurczakiem w miodzie, ananasem i fasolką  makaron soba z pieczarkami i marchewką w miodzie i sosie sojowym  placki z tartego batata, z gruszką i camembertem

More food, love and dreams
Herbata zakazany owoc . 78

Zapraszam na przepyszną herbatkę Zakazany owoc od firmy Skworcu . W jej skład wchodzą owoce ananasa , papai, rodzynek , fig, kawałki jabłka , hibiskus,plasterki pomarańczy  jeżyny i kwiat piwonii . Herbata jest przepyszna , serdecznie zapraszam do wypróbowania :) Składniki : Herbata zakazany owoc od  Skworcu Wrząca woda Cukier do smaku Wykonanie :   Do kubka wsypać 1/2 łyżki mieszanki herbacianej , zalać wrzątkiem i odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
Co kupić na święta kulinarnemu freakowi – czyli 12 pomysłów na prezent świąteczny dla pasjonata (zdrowego) jedzenia! 176

cytryna, aromat miodu manuka). Ostatnia herbata to Marzenie od Q Box for tea lovers to mało świąteczna herbata, ale za to niezwykle intrygująca (skład: chipsy kokosowe, bananowe, kawałki mango, ananasów i jabłek, trawa cytrynowa, liście bambusa, sok pomarańczowy). Gdzie można kupić? Marzenie od Q Box for tea lovers tu: klik , Dwie pozostałe w sklepie Totomato (Warszawie) lub online (Higher Living

Fill The Bowl
Bezglutenowy keks Świąteczny 140

użyłam SCHAR mąka MEHL, która jest mixem mąki kukurydzianej ze skrobią kukurydzianą)* 2 jajka 200 gram ulubionych bakalii (użyłam rodzynek sułtańskich, daktyli suszonych, skórki pomarańczowej, kandyzowanej papai i ananasa) 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masło ucieram z cukrem na puszystą masę, następnie dodaję po jednym jajku i nadal wszystko miksuję. Dodaję przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i bakalie. Całość dokładnie

Mango Papaja
#24 Jogurtowe ciasto na mące ryżowej 165

torebka cukru wanilinowego Delecta 2 jajka 0,5 szklanki oleju 300 g jogurtu (u mnie prawie cały kubek greckiego) Dodatkowo: owoce świeże, z puszki lub mrożone ;). U mnie zapuszkowany ananas.  Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, przelać do formy wysypanej mąką ryżową. Na powierzchni ciasta ułożyć owoce, lekko wciskając w ciasto. Piec 30-35 minut w 180*C.  Zniknęło

Kuchnia w szuwarach
#26 Kokosowy krem 108

śmietankę. Do ubitej śmietany dodajemy partiami zimną masę czekoladowo-kokosową, mieszamy łyżką, tak aby nie zaburzyć puszystej konsystencji śmietany i połączyć dokładnie masy.  My deser podaliśmy z kawałkami ananasa

Kuchnia w szuwarach
Sernik na zimno z kaszą jaglaną 212

Sernik na zimno z kaszą jaglaną. Deser jest pyszny, lekko słodki, kremowy, nie czuć w nim kaszy jaglanej. Zamiast truskawek można użyć innych owoców np. jagód, borówek, porzeczek lub ananasów czy brzoskwiń z puszki. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='100 gr ciastek czekoladowych 30 gr rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao 300 gr truskawek (mogą być mrożone

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 134

torcik czekoladowy z owocami, mój torcik robiony był w lecie, ale idealnie nada się również teraz na Walentynki czy Tłusty czwartek, można użyć następujących owoców: granat, kiwi, mandarynki, pomarańcze, ananas, mango, liczi, banany (koniecznie skropione sokiem z cytryny). Torcik posmakuje każdemu kto lubi ciasta wilgotne, jest bardzo, bardzo prosty w wykonaniu. Źródło przepisu Moje Wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme

moj przepis na
Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań 139

kolendrą. Reszta dań należała już do nas Ryby i owoce morza z Ernestem Jagodzińskim w Cook Up w Poznań. Potrawy przygotowane warsztatach: Przegrzebki z mango i kolendrą Tuńczyk z ananasem i lubczykiem z komosą ryżową Krewetki w cieście kataifii z majonezem wasabi Ośmiornica z chorizo, ziemniakami i zielonym majonezem ze szczypiorku   The post Ryby i owoce morza z Ernestem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keks z rumowym akcentem 137

SKŁADNIKI: 250g margaryny, 3/4 szklanki cukru, 5 jajek, 2 szklanki mąki + 1,5 łyżki 100 ml mleka 1 łyżeczka aromatu rumowego, 300g bakalii (skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej, kandyzowanego ananasa, papai, rodzynek, orzechów), 1 tabliczka białej czekolady, kolorowe perełki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Bakalie przekładam na sitko. Polewam wrzątkiem i obtaczam w 1,5 łyżki mąki. 2. Margarynę ucieram

Tradycyjna kuchnia Kasi