To chyba już moja ostatnia propozycja świąteczna :) Jajka o fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu
Czerwona PorzeczkaPomysłów na faszerowane jajka tyle, ile głów, które nad tym myślą. Ja pamiętam żółtko mieszane z wędzoną makrelą, ale to już czuć nudą – choć smak
KucharzycaZupa chrzanowa to bardzo prosta aromatyczna zupa. Z dodatkiem białej kiełbaski jest bardzo sycąca. Do zupki można też podać gotowane jajko. Polecam wszystkim miłośnikom chrzanu i
Monia miesza i gotujeGdy po zimie tylko trochę zrobi się cieplej od razu zieleni się u mnie szczypiorek a ja oczywiście zaraz z niego korzystam. Lubię sobie posypać nim
Monia miesza i gotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszną babkę cytrynową udekorowaną lukrem, babkę możemy również udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Babka jest bardzo pyszna, puszysta, prosta i szybka
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Pokażę podstawowy przepis na przygotowanie lukru królewskiego. Tak przygotowany lukier możemy użyć do udekorowania ciast, babek lub ciastek. Będziemy potrzebować: około 150 g cukru
Uwaga Babcia GotujeSos chrzanowy na Wielkanocny stół z dodatkiem ogórka kiszonego, jogurtu greckiego i pysznej zielonej rzeżuchy, bo jak wiadomo jajko wymaga okraszenia. Składniki: - korzeń chrzanu ok
Apetyczna babeczkaJeszcze jedna propozycja na urozmaicenie Wielkanocnego śniadania, pyszny wiosenny sos, który do jaj pasuje znakomicie. Przyznam się, że podjadałam go przy robieniu, a potem ledwo zdążyłam
Apetyczna babeczkaWiosenna przekąska z kruchego ciasta i jedwabistego farszu z awokado i sera feta - na wielkanocnym stole prezentuje się pięknie. Można przygotować jedną większą tartę, ale można
Codzienna kuchnia niecodziennaJajka faszerowane znają wszyscy, a przepisów i pomysłów na ich podanie jest całe mnóstwo, z dodatkami, bez dodatków – jak tylko lubimy. Tutaj nie ogranicza nas
NiePieprz.plPrzepis na tradycyjne gołąbki , znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć ja sama zdecydowanie bardziej jestem za gołąbkami z piekarnika, o czym pisałam Wam przy
NiePieprz.plDzisiejszy sernik to najlepszy i najpyszniejszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam i robiłam. Jego największe plusy to smak – nie jest słodki, tylko po prostu fajny serowy
NiePieprz.plSmaczna zupa, o zdecydowanym chrzanowym aromacie, z dodatkiem białej kiełbasy i jajka na twardo. Idealna propozycja na wielkanocny stół, lub po prostu na szybki, rozgrzewający obiad
NiePieprz.plBiała kiełbasa pieczona Biała kiełbasa pieczona z cebulą i czosnkiem – pyszna, miękka i aromatyczna. Idealna nie tylko na Wielkanocne śniadanie. W moim domu często pojawia
NiePieprz.plUwielbiam domową bezę. Tej ze sklepu natomiast nie lubię. Dlaczego tak jest? Powód jest prosty. Domowa beza nie musi być wysuszona, może być w środku
Poezja Smaków - blog kulinarny