potrawach 🤗 😋 a z gryką wychodzi przepyszna kompozycja 🤤 Składniki ✔️ 70 g mąki gryczanej ✔️ 1 jajo ✔️ łyżeczka kakao ✔️ woda ✔️ pół łyżeczki cynamonu ✔️ opcjonalnie tłuszcz do smażenia dodatkowo: ✔️ 100 g twarogu ✔️ 120 g borówek ✔️ 20 g masła orzechowego ( u mnie domowy z nerkowców) Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo i cynamon wstępnie wymieszać, dodawać wody na oko i mieszać do uzyskania lekko gęstej masy
Zdrowie i pysznie na talerzuWykonanie: mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać do misy robota, dodać sól, cukier waniliowy, ser, mleko, olej i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ilość mleka zależy od wilgotności twarogu, także lepiej nie wlewać od razu całości. Ja zużyłam tylko 80 ml mleka. Zawinąć w folię i odstawić na 1 godzinę do lodówki czereśnie umyć i odpeskować nastawić piekarnik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dobre, delikatne placuszki twarogowe. Podawać je z dowolnymi owocami. Są pycha Bardzo szybko się je robi, polecam. W wersji mniej kalorycznej można dodać miód. Wykonanie – jeśli użyjecie normalnego twarogu to należy go dokładnie zmiksować. Dodać jajka, sól, kaszkę manną, cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby ciasto odpoczęło. Smażenie – mocno rozgrzać olej. Za pomocą dużej łyżki
Kuchnia Pokoleńdodatkowo masło do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z dwóch stron na złoty kolor. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać śmietanę, cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać, aż powstanie gładka, jednolita masa. Naleśniki posmarować serem i złoży ć w trójkąty, podgrzać na maśle
magiczna kuchnia Kasismaku. Na zdjęciu prezentują się mimo wszystko ładnie! Inspiracją do sernika był ten przepis . Sernik gotowany Składniki: forma prostokątna 30 cm x 45 cm 1 kg zmielonego twarogu z wiaderka 5 jajek 250 g cukru 200 g masła 2 budynie śmietankowe 200 ml mleka 1 łyżeczka waniliowej pasty Spód do sernika 150 g ciastek digestive 90 g masła, rozpuszczonego Ganache
codojedzeniaszklanka) 250 ml mleka 2 jajka 50 g masła 1 łyżka kakao 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru/ksylitolu 1/3 szklanki wody gazowanej Składniki na nadzienie serowe: 500 g twarogu z wiaderka 2 łyżki śmietany 24% 3 łyżki ksylitolu (zmielonego) 1 laska wanilii Wykonanie: do rondelka połamać czekoladę, dodać masło i mieszając podgrzewać aż się roztopi. Wlać mleko, wmieszać rózgą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki na 2 porcje: 170g twarogu półtłustego 2 jajka M 4 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g) 3 łyżki mleka 2% (ok. 30 g) 2 łyżki ksylitolu (ok. 20 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 150 g truskawek mrożonych (ok. 1 szklanka) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) olej kokosowy
Vroblewska-fitlifekostkę, podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do momentu aż odparuje woda. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy 3 minuty, wystudzić. Do szpinaku dodać pokruszony twaróg, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i składamy jak krokiety. Przed podani em podsmażyć na maśle. Smacznego
magiczna kuchnia KasiTradycyjny, wielkanocny deser z twarogu, z dodatkiem mnóstwa bakalii. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, przełożyć do śmietany i zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Wanilię wyjąć, a do śmietany dodać skórkę pomarańczową, rodzynki
BullioLubicie pierogi? Ja bardzo. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są równie pyszne jak wszystkie inne. Mogła bym jeść je bardzo często, gdyby tylko trochę szybciej się je robiło… ciasto pierogowe farsz : 250 g białego sera 1 szkl suchej kaszy gryczanej 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Ciasto zrobić ze swojego ulubionego
Polska Zupamasła – 1 jajko – szczypta soli himalajskiej – 1/2 łyżeczki mielonej czarnuszki Masa sernikowa: – 1 opakowanie serka kremowego Arla Apetina PESTO I RUKOLA – 380 g chudego twarogu – 2 jajka – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 5 pokrojonych suszonych pomidorów z zalewy – garść rukoli – 1/2 łyżeczki soli himalajskiej – 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Podwójnaporcjaodrobiną ciasta. Piec 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Nadzienie ok. 300 g białego sera 4 łyżki cukru łyżka cukru z wanilią żółtko Twaróg rozgnieść widelcem, dodać oba rodzaje cukru, żółtko i wymieszać
Słodkie inspiracjeszybciej, niż byłam w stanie je sfotografować. I chyba nie zdziwię Was pisząc, że tym razem również ledwo udało mi się zdążyć... ;) Składniki 3 szklanki mąki 500 g tłustego twarogu szklanka cukru łyżka cukru z wanilią jajko 3 płaski łyżeczki proszku do pieczenia jajko roztrzepane z odrobiną wody do posmarowania i gruby cukier do posypania Wszystkie składniki ciasta włożyć
Słodkie inspiracjeblaszki ( 37 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Masa serowa 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki pełnego mleka 4 jajka szklanka cukru 700 g tłustego twarogu, zmielonego 2-3 razy 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 szklanki surowej żurawiny, może być mrożona Wiórki zalać ciepłym mlekiem i odstawić na 1-2 h. Jajka ubić z cukrem
Słodkie inspiracje