masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 75 g truskawek (u mnie mrożone) 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/5 szklanki wody Zagotować masło z wodą. Do gotującej się masy dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżka, ale powstanie gęsta odklejająca się od garnka masa. Ostudzić, następnie zmiksować z 2 jajkami. Masę
Moja Galeria Smakusprawa, że wygląda bardzo wykwitnie :) Składniki: 50 g margaryny Kasi 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe cukier puder do dekoracji Do przygotowania tego ciasta potrzebujemy 2 blaszki prostokątną oraz keksówkę o tym samym wymiarze podstawy, i tak u mnie blaszka prostokątna miała 22x27
Moja Galeria Smakumasy. Zmiksować. Naleśniki smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Serek wymieszać z cukrem. Upieczone naleśniki posmarować serkiem, ułożyć kawałki truskawek. Zwinąć. Postępować tak z resztą naleśników. Podawać z musem truskawkowym. Smacznego
Moja Galeria SmakuSmoothie truskawkowe z awokado. Awokado w połączeniu z jogurtem greckim daje aksamitną i kremową konsystencję. Składniki na 2 szklanki: 240 g truskawek 1/2 awokado (ok. 70 g) 150 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować, awokado obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Owoce przełożyć do blendera. Dodać jogurt i cukier. Zmiksować na aksamitną konsystencję
Moja Galeria Smakustopni. Piec przez 45 minut. Ostudzić, włożyć do lodówki na 1 h, aż masa zgęstnieje. Wierzch: około 200 g truskawek 200 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 200 g konfitury truskawkowej Śmietanę 30% ubić. Schłodzony sernik posmarować warstwą konfitury (zostawić 2 łyżki). Na to nałożyć bitą śmietanę. Na bitą śmietanę nałożyć pozostałe 2 łyżki konfitury, następnie rozmazać tworząc nieregularnie linie. Udekorować połówkami
Moja Galeria SmakuSmoothie truskawkowe z kiwi - orzeźwiająca, kwaskowata propozycja na lato Składniki na 2 porcje: 2 szklanki truskawek 2 szt kiwi 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy Truskawki pozbawić szypułek. Kiwi obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Razem z truskawkami włożyć do blendera. Dodać syrop z agawy, jogurt grecki, siemię lniane. Zmiksować. Przelać
Moja Galeria Smakublendera przełożyć truskawki, dodać połowę jogurtu. Zmiksować. Przelać do szklanek. Blender umyć. 3. Ananas wraz z resztą jogurtu przełożyć do blendera. Dokładnie zmiksować. Nałożyć na warstwę truskawkową. Smacznego
Moja Galeria SmakuZielonym koktajli nigdy nie za wiele :) a ponieważ tęsknie już za latem to dodałam jeszcze warstwę różową - truskawkową. Bazą do warstwy zielonej jest jarmuż, który ostatnio stał się bardzo popularny ;) Muszę przyznać, że na początku byłam bardzo nieufna wobec dodawania go do koktajli, ale tak jak i szpinak smakuje bardzo dobrze. Musicie sami się przekonać :) Jarmuż dostarcza organizmowi spore ilości
Moja Galeria Smakublenderze kielichowym umieścić wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie ciasto wymieszać. Rozgrzać patelnię. Usmażyć naleśniki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakują z dżemem truskawkowym
Moja Galeria SmakuRewelacyjny w smaku dwuwartwowy koktajl. Smak truskawek przenikający się z milkshakiem bananowo-orzechowym. Koniecznie do wypróbowania w sezonie truskawkowym, który już tuż tuż :) Gorąco polecam! Składniki na 2 porcje: 8 dużych truskawek sok z 1/2 limonki 1 szklanka mleka 2 łyżki masła orzechowego 1 banan Truskawki zmiksować, bądź rozgnieść widelcem z sokiem z limonki. W blenderze zmiksować mleko
Moja Galeria SmakuPyszna, truskawkowa wariacja na temat tiramisu. Miękkie biszkopty, przełożone warstwą truskawek i mascarpone. Składniki na 2 porcje: 150 g mascarpone 200 g truskawek 50 g biszkoptów 1/3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 niepełna łyżka płynnego miodu 1/2-1 szklanka mleka 1 kostka gorzkiej czekolady Mascarpone wymieszać z miodem i ekstraktem waniliowym. Biszkopty połamać i zamoczyć na kilka sekund w mleku. Ułożyć warstwowo
Moja Galeria SmakuWedług prognoz najbliższe dni mają być upalne :) w ramach orzeźwienia proponuję Wam lody truskawkowe podpatrzone na Moich Wypiekach. Powstają z połączenia kremówki z truskawkami pieczonymi z octem balsamicznym. Jego dodatek wydobywa i podbija smak truskawek. Składniki na tortownicę 21 cm lub keksówkę: z przepisu Doroty 700 g truskawek 500 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru brązowego 2 łyżki
Moja Galeria Smakugalaretki z truskawkami, biszkoptu nasączonego galaretką, budyniu (warto pokusić się o zrobienie go samodzielnie) oraz bitej śmietany. Przepis znaleziony u Doroty . Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa około 350 g truskawek kilka biszkoptów lub domowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu 200 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Truskawki odszypułkować, pokroić na plasterki
Moja Galeria SmakuOpis: Świetny przepis na drinka truskawkowego na bazie wermutu Ciociosan fragola wódki i sprite! Składniki: Ciociosan fragola 50 ml Wódka 25 ml Sprite ( do wypełnienia ) Lód Sposób wykonania: Nalewamy 25 ml wódki następnie Ciociosan fragola 50 ml oraz dodajemy kilka kostek lodu Na sam koniec dopełniamy szklankę napojem sprite i mieszamy. Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Fragolino pochodzi
Drinkologiaprostu do kawy na drugie śniadanie. Użyłam tu jeszcze truskawek ale sos można zrobić z owoców jakie lubicie. Zapraszam gorąco na pyszne placuszki. Placuszki bananowo - serowe z sosem truskawkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie