mojej rodzinie, więc spokojnie mogę i Was zachęcić do jego przygotowania, wyszło pysznie! Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe smoothie bowl z truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Parę słów o Jabłkach Grójeckich Marka „Jabłka Grójeckie” odnosi się
Kulinarne przygody GatityBiszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką – Przyjechałam już do domu z mojej podróży do USA :) i w Małej Cukierence kolejne pyszne, letnie ciasto z dużą ilością
Mała CukierenkaDość nietypowe smoothie, bo nie tylko z porzeczek, malin, truskawek i pomarańczy ale także ze sporej ilości botwinki, która daje nam dużą ilość witamin. Dzięki mocnym smakom owoców, które są bazą tego napoju botwinka jest praktycznie niewyczuwalna, więc to smoothie można przygotować również dla osób, którym pomysł dodawania warzywa do koktajlu wydaje się dziwny ;) Do tego dodajemy wyraźny smak kokosa
Milion Smakówosoby znam Owoce Tu pasują i zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. Warzywa świeże Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe. Sprawdzą się też małe papryki posiekane w paski. Warzywa marynowane Zaostrzają smak
Zasmakuj Kuchniwizytówką są praliny Frutti Di Mare. Oprócz czekoladek firma produkuje też galaretki dla dzieci i dla dorosłym, bo im na pewno też one posmakują. Dla wszystkich fanów truskawek polecam nowość galaretki Frutini strawberry milk shake. Pyszne, delikatne galaretki truskawkowe z płynnym nadzieniem oraz posypką cukrową. Galaretki dostępne w różnych gramaturach. Ja miałam chyba największe z możliwych :-) Wszystkie
kruche babeczkidrobnego cukru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu z białego wina 100 g białej posiekanej czekolady Dodatki 250 ml śmietany kremówki świeże owoce wg uznania - idealne będą truskawki, jeżyny, borówki lub poziomki W dużej misce ubić białka na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając białka. Dodać ocet i mąkę kukurydzianę. Panię ubijać aż będzie
KorniszonkiWybrałam zły moment na pieczenie rogalików..ale skąd mogłam wiedzieć , że będę miała jeszcze co innego do roboty a mianowicie miałam do przeróbki dwa spore wiaderka truskawek i wiaderko czereśni..no, a ciasto na rogaliki już w lodówce rosło i trza było jakoś w międzyczasie wszystko robić..no i rogaliki na szybko były zawijane i wyszły jak widać..ale udało
Moje domowe kucharzeniewypiekiem. Czy lato w tym roku nie szybko pędzi? Moje obawy, czy te produkty które powinny być we wrześniu nie zjemy w lipcu, a co potem? Moje ukochane truskawki się kończą, jagody już są ale to na Jana miał być jagód dzban, nie zdążyłam nacieszyć się szparagami i botwinką a tu już bób i inne pyszności. Peonie królowe końca czerwca
Moje Małe Czarowaniedużą blachę piekarnikową): 5 jajek 150g mąki 100g cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli Nadzienie: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 250g świeżych malin (można też użyć truskawek, jagód, wiśni) 200g dżemu malinowego – używamy takiego smaku jak użyliśmy owoców Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta oraz do rolowania Nastawiamy piekarnik na 180*. Blachę piekarnikową wykładamy papierem
Smaczna Stronawraz z nim coraz więcej świeżych, przepysznych warzyw i owoców. Staram się korzystać z tego sezonu maksymalnie i w moich posiłkach przemycać to, co jest teraz najlepsze. Poza truskawkami i arbuzami, które męczę codziennie ;p bardzo często wykorzystuję cukinię. Ponieważ ma delikatny, łagodny smak można poszaleć z nią w różnych kombinacjach. Sprawdzonym sposobem są na przykład szybkie tosty cukiniowe
HealthyCreationsjuż marudziłam wspominałam, że w tym roku wszystko dzieje się w przyśpieszonym tempie? Niby fajnie - lato bez wiosny, od razu ciepło, truskawki w maju, jagody na początku czerwca. Ale mnie to wcale jakoś nie cieszy, bo gdy coś szybko się zaczyna, to i szybciej się kończy. Orzechy również wyprzedziły zeszłe lata prawie o miesiąc. Zazwyczaj orzechówkę nastawia się w lipcu
Obiad gotowykakao 60g cukru pudru Szczypta soli Czekoladowy ganash: 3 tabliczki (300g) czekolady (2x deserowe gorzkie i 1 mleczna) 300ml śmietanki 36% 60g margaryny Palma spółki Bielmar Dodatkowo: Sezonowe owoce (truskawki, borówki, czereśnie) Liście mięty, lawenda, stokrotki, kwiaty rumianku, cukier puder do dekoracji) Sposób przygotowania Kruchy spód: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i kakao. Siekamy razem z cukrem, margaryną
Kuchnia w czekoladzieświęta a więc pora na wykwintniejsze wypieki, a to lato i pora na ciasta owocowe czy jesień, która zasypie nas szarlotkami. Co mi tam, wszyscy pieką ciasta z truskawkami i rabarbarem, a ja nie inaczej bo właśnie w kuchni stygnie drożdżowe z rabarbarem, ale jutro widzimy się z sąsiadami i pomyślałam a co mi tam, gdzieś mi mignęło zdjęcie ciastek
Mieszam w Garnkudwóch małych miseczek. Wstaw na noc lub co najmniej na kilka godzin do lodówki. Rano wierzch posyp płatkami kokosowymi i posiekanymi migdałami. Opcjonalnie możesz dodać także świeże owoce np. truskawki. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów