To jeden z lepszych dyniowych wypieków jakie jadłam. Dodatek płatków górskich sprawia, że struktura ciasta przypomina wypieki z dodatkiem orzechów. Słodki kajmak świetnie uzupełnia całość, polecam
Mienta blogPo ugotowaniu czerwonego barszczu zostały mi buraczki. Część z nich wykorzystałam do ciasta czekoladowego z nutką korzenną. Inspiracją do upieczenia tego ciasta był przepis Doroty . Dzieciaki
Czerwień i błękitNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Jak ten czas szybko leci! Jeszcze niedawno kupowałam aparat fotograficzny i rozpoczęłam moją przygodę z blogiem, a tu już rok minął! Najpierw
Ana Mari's worldSezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWitam niedzielnie :) Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza, ciągle ciemno, mokro i wietrznie, ja na przekór temu postanowiłam rozświetlić choć trochę nastrój sobie i bliskim przygotowując
Kuchnia z widokiem na ogródMoże to i śmieszne, jednak całkiem niedawno same z mamą męczyłyśmy się jak założyć papier do tortownicy. Wkładałyśmy go do środka, docinałyśmy, męczyłyśmy się żeby
Lili w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Bardzo łatwe i smaczne ciasto na zimno, które zawsze się udaje i ładnie wygląda
Di gotujePrzepyszne ciasto z dodatkiem pieczonych buraków których tak na prawdę nie czuć w środku. Dzięki nim natomiast ciasto ma przyjemny bordowy kolor. Podane z mleczkiem kokosowym
Mienta bloghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się pomysłem Ewy Wachowicz. Zmieniłam proporcje, użyłam jabłek, cukru cynamonowego i przygotowałam kruszonkę (uwielbiam). Drożdżówka jest
Di gotujeGrudzień to dla mnie magiczny miesiąc, pełen wspaniałych potraw, cudownych zapachów i oczywiście prezentów :) Ostatnio, z myślą o świątecznych ciasteczkach, przygotowałam tę wspaniałą
Rozpustne gotowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest puszyste, delikatne i smakuje rewelacyjnie. Każdy kęs rozpuszcza się w ustach - a kokos
Di gotuje... czyli tarta rybna. Przepis zaczerpnięty z XIV wiecznej książki kucharskiej Tailleventa. Jak wskazywałaby nazwa jego również zainspirował kto inny, czyli Dominikanie, we Francji zwani Jakobinami.
Gotuj z Rumcajsemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski. Jeden z pyszniejszych serników na zimno, w których użyta jest żelatyna. (Nie przepadam za jej dodatkiem.) Sernik
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest pyszne - delikatne i mięciutkie. Swoją puszystość zawdzięcza serkowi. Idealnym dopełnieniem jest połączenie słodkich
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis na ciasto pochodzi z moich starych zapisków. Jest sprawdzony i nie raz wykorzystywany. Ciasto smakuje obłędnie. Taka
Di gotuje