Pyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta
My Culinary Artsukcesu niepozornych szklanych naczyń z jedzeniem? To przede wszystkim podręczny, wygodnie i bezpiecznie zapakowany wartościowy posiłek, który często nie wymaga nawet minuty gotowania! Zacznij korzystać ze słoików, a szybko się przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz(...)przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do KuchniJeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!No i wakacyjny wyjazd dobiegł końca... szkoda, bo to był pierwszy wyjazd od dawna kiedy naprawdę odpoczęłam :-) a dodam, że byliśmy na tych wakacjach z dziećmi
Czary - gary w kuchnidziewczyny w szkole mi powiedziały! Wiedziałam, po prostu wiedziałam, że 7-latki chodzące do drugiej klasy szkoły podstawowej, czyli te 6-latki biedne puszczone do szkoły o rok za szybko, to w rzeczywistości inteligentne bestie, dodatkowo pozbawione wszelkich złudzeń co do istnienia Mikołaja! Pomilczałam chwilę, przeklinając w duszy, że ten magiczny czas właśnie się skończył i nic już nigdy(...)łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem mikserem na białą masę. Dodajemy syrop lub miód oraz mąkę wymieszaną z sodą. Mieszamy lub miksujemy do momentu, aż otrzymamy ciasto jak na kruszonkę. Ciasto dzielimy na 4 części i z każdej z nich formujemy rulonik o długości ok. 20 cm (tak jak szerokość blaszki mniej więcej) Rulony
bistro mamaMy jeszcze pamiętamy, nasze dzieci już nie ... Pamiętacie okrągły znak TVP, który kiedyś pojawiał się na ekranach telewizorów? Z tym właśnie znakiem kojarzą mi
Garniec Magaliepatelni żeby naleśniki nie były za grube. Po jakimś czasie obrócić, tak żeby naleśniki miały ładny złoty kolor. Oleju już więcej nie trzeba dodawać, bo jest on już w cieście naleśnikowym. Farsz: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać, przełożyć na patelnię i przysmażyć(...)wracam z pracy o 16 i trudno mi się przygotowuje długie danie o pustym żołądku ;-) Co więc mogę zrobić wcześniej, to robię. Z farszem i sosem poszło już szybko. Jeszcze tylko zdjęcia i można było w końcu jeść
Passions hobbies lifeJakiś czas temu podawałam Wam przepis na pikantną hiszpańską zupę pomidorową ( klik po przepis ) Przygotowywaliśmy ją wielokrotnie (ostatnio w ubiegłym tygodniu) i nadal zachwyca nas smakiem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWystudzony biszkopt można zostawić przykryty na noc w temp. pokojowej lub w lodówce (schłodzony się lepiej kroi). Uwaga: Gdy pieczemy na jedną tortownicę i potrzebujemy jej do drugiej połowy ciasta, to pamiętamy, że drugi biszkopt możemy upiec dopiero, gdy pierwszy całkowicie wystygnie (dopiero wtedy można oddzielić nożem od brzegów). Gdy mamy dwie tortownice lub rant zostawiamy biszkopt w blaszce(...)napęcznieje) do większego naczynia wlewamy wrzątek z czajnika i wstawiamy filiżankę z żelatyną. Boki naczynia ogrzeją ją i rozpuszczą. Mieszamy, aż żelatyna będzie całkowicie płynna. Dodajemy do malin i szybko mieszamy. Przelewamy do wysokiego talerza/miski/naczynia z płaskim dnem wyłożonej przezroczystą folią – naczynie musi być o średnicy 1-3 cm mniejszej niż nasza tortownica/rant. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia i chowamy
Poezja smakuOpis Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną: Naleśniki ze szpinakiem i kwaśną śmietaną to smaczne i szybkie danie które wykonasz nawet w 15 minut! Ta zielona roślina,przyrządzona w odpowiedni sposób jest rajem dla naszych kubków smakowych, zwłaszcza w towarzystwie aromatycznych przypraw. Szpinak bez wątpienia zasługuje na szczególne miejsce na rodzinnym stole zwłaszcza biorąc pod uwagę jego cenne właściwości zdrowotne(...)Aromatyczne przyprawy do smaku Kwaśna śmietana Sposób przygotowania: Uprzednio umyte listki świeżego szpinaku baby należy zmiksować na gładką masę z mlekiem. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość mieszamy. Ciasto odstawiamy w bezpieczne miejsce na 15 minut. Naleśniki wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron na nagrzanym oleju. Na koniec, na już gotowe danie wylewamy kleks kwaśnej śmietany, który
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekrucha beza kokosowa, następnie krem kawowy, potem galaretka pomarańczowa, a zwieńczeniem jest krem kawowo- jogurtowy. Polecam! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword beza , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , czekolada , galaretka , jogurtowiec , torcik Porcje 16 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Bezowy spód 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/4 szklanki erytrytolu 1 łyżka(...)śmietanki kokosowej i schować do lodówki. Pozostałą część delikatnie wymieszać z masą żółtkową. Kawę przecedzić i zalać nią napęczniałą żelatynę. Całkowicie ją rozpuścić, po czym przelać do kremu i szybko wmieszać żeby nie było grudek. Krem wyłożyć na ostudzoną bezę. Galaretka pomarańczowa Zetrzeć skórkę z pomarańczy, a następnie wycisnąć z niej sok. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody (do przykrycia
Modern Cave GirlJest to niezawodna śmietana, dla tych, których choć raz zawiodła standardowa 30%, bądź 36%. Śmietana Bravo nie ma szans na niepowodzenie, nie może się nie udać. Ubija się niezwykle szybko, jest nieco słodka i można nią ozdabiać torty bez użycia usztywniacza w postaci żelatyny, czy innych substancji typu fix ;) Kształt jaki jej nadamy nie zmienia się tak jak to bywa(...)gotującego się mleka wlewamy mieszankę i zagotowujemy Warstwa kajmakowa: 2/3 puszki masy kajmakowej/ krówkowej Puszkę przed wyłożeniem na biszkopt ogrzewamy we wrzątku, abyśmy z łatwością mogli ją nałożyć na ciasto. Ponadto: 0,5 l śmietany Bravo kilka cukrowych perełek Przygotowanie: Na pierwszą warstwę biszkoptu wylewamy gorący budyń, najlepiej robić to w foremce. Przykrywamy 2 warstwą biszkoptu i nakładamy na niego
MamaOskarkaOdkąd nauczyłam się przyrządzać omletów, robię je naprawdę bardzo często. Co prawda wymagają nieco więcej czasu niż zwykła jajecznica, ale za smak i ten
W kuchni Karmel-itkiTapioka na słodko o kokosowym smaku to moja propozycja na sycące śniadanie, drugie śniadanie lub deser. To naprawdę smaczne danie, jedna z moich ulubionych ostatnio przekąsek
Dorota Smakujetrafiłam na gulasz z udźca – nic już do czyszczenia, odcinania i wyrzucania nie było). Szykowanie burgerów w domu niestety nie jest i nigdy nie było fast foodem – burger to szybkie jedzenie tylko wtedy, gdy wychodzimy z domu, płacimy i klika minut później mamy w dłoniach ciepłą bułę. W zaciszu domowej kuchni trzeba się trochę bardziej naskakać. Ja zawsze zaczynam(...)przypalać – te burgery smaży się zdecydowanie dłużej niż wołowe. Na koniec wlewam olej i całość wyrabiam ręką – tak długo, aż mięso zacznie się kleić. Wyrabianie mięsa tak jak wyrabianie ciasta sprawia, że w mięsie uwalniają się połączenia włókien kolagenowych a masa zyskuje spoistość i kleistość – nie potrzeba tutaj jajka do zlepienia. Odważam identyczne porcje mięsa (w tym wypadku cztery
Karo in the Kitchen