Taco to cudowny wynalazek. Jednocześnie kruche, elastyczne i chrupiące muszle można nadziać i podać na milion sposobów. Każdy może zaserwować w nich swój ulubiony zestaw składników
Karo in the KitchenUrlopowanie, urlopowaniem, wolność wolnością, a plażing - smażingiem. Oczywiste jest jednak, że pięknej i przestronnej kuchni którą mieliśmy do dyspozycji, nie sposób było nie wykorzystać choć raz
Kuchnia po mojemuBudyń jaglany z bananem i brzoskwiniami – to propozycja na zdrowe, dietetyczne śniadanie lub podwieczorek :) Można go również zabrać w pudełeczku do pracy, ponieważ smakuje równie
Kulinarne PrzebojeTak jak obiecałam biorę się za nadrabianie zaległości, zaczynając od przepisu na kluski serowe z tuskawkami, a kończąc na odpowiedziach na pytania w ramach Oficjalnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDo zrobienia fondue przymierzałam się dość długo. W końcu zebrałam się w sobie i zrobiłam ;) Przejrzałam znajome i nieznajome blogi w poszukiwaniu inspiracji i dwa z
Codzienna kuchnia niecodziennaDopiero w połowie października znalazłam czas, aby wybrać się na grzyby. A tak to lubiłam. Nie zrywam się o piątej rano, bo w zasadzie nigdy nie
Poezja smakuMakaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lato, to nie tylko piękne słoneczne dni, to również długo wyczekiwane wakacje lub urlop. W takie wolne, wręcz lekko leniwe dni można pozwolić sobie na odrobinę
Słodkie okruszkiPizza Romantica powstała z okazji dnia pizzy, który obchodzony jest na świecie 9 lutego, ale także wydaje mi się ciekawym pomysłem na walentynki – jak na
Poezja smakukoniecznie musi, wydać książkę. Nie wiem dlaczego. Otrzymujemy kwiatki bez ładu i składu, często pisane na siłę i w bardzo krótkim czasie, bo terminy gonią, a ludzie szybko zapominają. Czytanie tego boli. Pomijam potem frustrację autorów, bo blog popularny a książka nie idzie tak, jak sobie autor wymyślił. Bardzo możliwe, że się czepiam, chcę niemożliwego, chcę kreatywności(...)temu, zakochałam się w kuchni żydowskiej. Romans trwa po dzisiaj, a do tej książki zawsze wracam. Autor pisze przepięknym językiem, czujemy się jak mile widziani goście na bardzo smacznej kolacji. Tradycyjne przepisy żydowskie przeplatane są cytatami z Tory i dzieł literackich, autor zwraca się do nas per „Mili Państwo”, to jest tak piękne, że czytam i sama do siebie się
ladykitchenPierwszy wpis po długiej przerwie, przygotowany specjalnie na Światowy Dzień Chleba . Zanim jednak przejdę do opiewania zalet pieczenia chleba o własnych siłach, powinnam się chyba troszkę
Przepysznik - BLW i nie tylkoNasze dzieci mają bardzo blisko siebie urodziny, wiec wyprawiamy im razem. Żeby nie było zbyt tortowo postanowiłam zrobić jeden tort tradycyjny, a drugi to przerobione na
Państwo Wojtczuk gotująoglądane wielokrotnie. Nie trzeba słów, by rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Bywa, że ten film trwa aż do popołudnia. Lenistwo usprawiedliwione. Już nie myślimy o obiedzie. Kolacja o tej porze nie wydaje się właściwa. To może podwieczorek? Tak, przecież to popołudniowe zwolnienie czasu jest właśnie dlatego. Mała przyjemność, by rozbudzić apetyt na więcej. Podwieczorek. " Fait(...)foremki/45min.- do godziny w temp.ok.30 st.C - u mnie rosło w temperatu rze pokojowej grzane wiosennym słońcem /. Piekarnik nagrzać do 190 st.C. Piec chleby ok. 35 minut. Jeżeli za szybko się rumienią,położyć na blachach folię. Wyjąć z piekarnika i przestudzić na kratce. Kroić nożem z ząbkami. Dziękuję Amber i wszystkim Piekarkom za wspaniałe i smaczne chwile
KUCHARNIAWspaniałe na przystawkę czy jako bogate danie główne. Doskonałe dla niespodziewanych gości, idealne w roli posiłku ‘na pocieszenie’. Pachnące i aromatyczne, proste i eleganckie, wcale nie
Karo in the Kitchen