warto kupić homara, powiem Wam, że warto, jednak na pewno homar nie sprawdzi się na rodzinnych imprezach, obiadach, ale będzie doskonały na kolacje we dwoje w zaciszu własnego domu. Mimo tego, że gotowanie homara jest stosunkowo szybkie, „rozbieranie” go na części wymaga trochę wysiłku oraz łatwo można się przy tym pobrudzić, szczególnie jeżeli nie mamy w tym wprawy
Kuchnia BazyliiNa obiad miała być kaczka po pekińsku. Ale kaczka ze sklepu wyszła, zostały „do wyboru” zagrodowe kurczaki. Marynata już była naszykowana, no cóż… Takim kurczakiem nigdy
Karo in the KitchenKolejny przepis przygotowany na warsztatach House of Asia. Chef Pong Aroonsang przygotował podstawą wersję Pad Thai. Tak jak w każdym tajskim przepisie najpierw przygotowujemy wszystkie
SzczyptaSmaQDziś polecam przepis na pyszne klopsiki w sosie śmietanowym. Przepis jest bardzo łatwy, można je zrobić szybko. Nadają się dla rodzinki, jak również dla przybyłych
Gotuję Testujęsmakował Lilianie jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie. Podwieczorek 17:30 Domowe ferrero rocher, przepis znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Bułka i twaróg ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym i olejem lnianym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsmakował Lilianie jeszcze bardziej. II Danie 16:00 Kasza kuskus z cebulką, słonecznikiem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Super szybkie i super lekkie danie. Podwieczorek 17:30 Domowe ferrero rocher, przepis znajdziesz tutaj>>> . Kolacja 19:00 Bułka i twaróg ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym i olejem lnianym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comWszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca
Karo in the KitchenKrótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do
Karo in the KitchenDzisiejszy przepis jest dość uniwersalny. Możecie zabrać go ze sobą do pracy na lunch, zjeść na kolację lub obiad. Do tej pory nie wstawiałam na bloga sandwichy, bo powstawały na szybko i równie szybko znikały z mojego stołu. Tym razem marynata do mięsa i warzyw na tyle mnie urzekła, że pora podzielić się z Wami przepisem. Ps. Jeżeli
Fabryka pomysłówPulled pork – ciągnięta wieprzowina. Pokazywałam już mój ulubiony przepis na takie mięsko. Tam długo i w niskiej temperaturze piekliśmy tłusty kawałek wieprzowiny. Dzisiaj dla odmiany pulled
Karo in the Kitchenmaleństwo budzi się pierwsze (maleństwo ma już 5 miesięcy ;-) ), ale właśnie pierworodna... Szybka kuchnia po raz kolejny stała się więc w domu numerem jeden. Dobrze, że w okresie letnim przygotowanie szybkich dań jest tak proste :-) Sałatkę, na którą przepis podaję poniżej, polecam Wam na kolację :-) SKŁADNIKI 1 sałata masłowa 1 opakowanie pomidorków koktajlowych 1 awokado 1 opakowanie mozzarelli
Czary - gary w kuchnimojego chorowitka na ten czas, ale opieka jest zorganizowana jak należy, byle tylko szybko minęło... Jak znajdę możliwość, to coś Wam napiszę w międzyczasie, póki co mam tu propozycję bardzo szybkiego dania, do przygotowania w kilka chwil :-) Możecie je zrobić na obiad lub na kolację, jest lekkie i niezwykle smaczne :-) SKŁADNIKI 1 nieduży seler naciowy 150 g sera mascarpone
Czary - gary w kuchniNaleśniki z serem to smak mojego dzieciństwa. Uwielbiam ten waniliowy farsz. Tym razem urozmaiciłam je truskawkami i utartą czekoladą. Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 1,5
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWyśmienita, szybka i prosta w przygotowaniu sałatka z wędzonym kurczakiem to świetna propozycja na śniadanie, kolację lub do pracy, będzie również ciekawym pomysłem na domowe przyjęcia. Wędzony kurczak idealnie komponuje się z papryką, marynowaną cebulką, kukurydzą i serem fet a dodatek sosu majonezowo- jogurtowego sprawia że sałatka zyskuje bardzo ciekawy smak. składniki na 4 porcje 250 g wędzonego
Smakowite DaniaSzybki w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczny i ciekawie wyglądający dodatek do obiadu czy kolacji. Zapraszam! Zielona fasolka szparagowa zawijana w boczek Składniki: fasolka szparagowa około 3 garście cieniutkie plasterki boczku około 12-15 łyżka oliwy pół łyżeczki soli Przygotowanie: Szparagi oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, ewentualnie obciąć ogonki. Obgotować w osolonej wodzie, aż zmiękną. Gotowe szparagi odsączyć
Tagebuch po polsku