Nie będę ukrywać, że lato nie należy do moich ulubionych pór roku. Nie przepadam za upałami, ale za to ta pora roku ma dla mnie ogromne
Mienta blogMój pierwszy w tym sezonie bób wykorzystałam do sałatki. Większość zamroziłam, więc w najbliższym czasie będą kolejne inspiracje z bobem. Zielony, ugotowany, bez żadnych dodatków już
Moja smaczna kuchniaDziś mam dla Was prostą, ale za to bardzo smaczną sałatkę :-) świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie zabrane do pracy czy jako przekąska na pikniku. Jedyne
Czary - gary w kuchniDziś przedstawiam świetny pomysł na wiosenny i bardzo smaczny dodatek do każdego dania głównego – bób i groszek w sosie śmietanowym. Można przygotować je do mięs
karmelowyPropozycja przekąski, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole lub będzie dobrym sposobem na urozmaicenie codziennej kolacji. Sałatka jest dobrze skomponowana, ekspresowa w przygotowaniu, a
cool and mintyPiękna, kolorowa i pełna witamin sałatka, pyszna o każdej porze dnia. Połaczenie buraczków z awokado nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda elegancko. Zamiast
cool and mintyNiesamowicie kolorowa, pyszna i prosta w sałatka, najlepsza do przygotowania w sezonie wiosenno-letnim, kiedy warzywa są najbardziej aromatyczne i zdrowe. Jej bazę stanowią kolorowe
cool and mintyPyszna, lekka i kolorowa sałatka o wyrazistym smaku. Obowiązkowo do wypróbowania w sezonie letnim, kiedy to nietrudno o świeże, dojrzałe warzywa. Poza sezonem szparagi z
cool and mintyKlasyczna polska sałatka przygotowana z gotowanych ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera. Z dodatkiem zielonego groszku, domowych ogórków kiszonych i delikatnego sosu majonezowo -musztardowego. Najczęściej przygotowuję ją
cool and mintyPożywna, zdrowa i kolorowa sałatka, której podstawę stanowi quinoa (komosa ryżowa) oraz soczysta i dobrze doprawiona pierś kurczaka. Z dodatkiem awokado, soczystego mango oraz smażonej
cool and mintySzybka, prosta i bardzo uniwersalna sałatka z sałaty lodowej, roszponki i pokrojonej w cieniutkie piórka szalotki. Z pysznym miodowo-jogurtowym dressingiem z dodatkiem musztardy ziarnistej. Można
cool and mintyLatem najczęściej jadamy sałatki. Są lekkie, ale niektóre naprawdę pożywne. Wystarczy kawałek tosta, bułki, czy nawet bez i jesteśmy najedzeni. Dodatkowo łapiemy cenne witaminy dzięki dodawaniu
Zasmakuj KuchniPyszna, bo kolejna autorska!:) Bardzo aromatyczna i z charakterem. Do tego pięknie wygląda i je się ją oczami. Anchois mają charakterystyczny smak. To tłusta rybka o
Zasmakuj KuchniWłoska przekąska na upalne dni, to oczywiście cudowne caprese. Klasyczne połączenie sera mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią, wspaniale orzeźwia i syci. Dodatek oliwy z oliwek
Kuchcik gotuje