Taka sałatka świetnie sprawdzi się jako lunch box do pracy. U nas przez bardzo długi czas zdawała egzamin właśnie w tej formie. Wykorzystując mix sałat i
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam Was na pyszną, sycącą i zdrową sałatkę z tuńczykiem, kaszą jęczmienną i dodatkami. Uwielbiam przygotowywać takie sałatki. Kasza jęczmienna, to bogactwo witamin, skrobi, błonnika
Słodkie okruszkiBrokuły, inaczej zielony kalafior lub kapusta szparagowa, posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, co czyni je jednymi z najzdrowszych warzyw na świecie. Poza tym brokuły w
Kopystką po garachGnocchi to rodzaj włoskich klusek, dosłownie słowo oznacza „grudy”. Jestem głęboko przekonana,że każdy miłośnik klusek, zakocha się w tym przepisie:) Wybitnie smakują zarówno z sosem
Kopystką po garachSmaczny dip, który fantastycznie komponuje się z pieczonymi ziemniakami, frytkami lub mięsem. SKŁADNIKI: 20 dkg sera feta 5 łyżek jogurtu 2 pomidory 2 ząbki czosnku
Kopystką po garachPrzedstawiam przepis na kolejny dip.który może stanowić urozmaicenie dla ziemniaków, frytek, mięsa SKŁADNIKI: 10 dkg mielonego twarogu 10 dkg sera pleśniowego ( u mnie gorgonzola
Kopystką po garachZ trójki wspaniałych-ten dip najbardziej mi przypadł do gustu, może dlatego,że uwielbiam kapary, a może dlatego,że jest taki lekki. SKŁADNIKI: 2 pęczki rzodkiewek
Kopystką po garachSKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej Spora garść rukoli Kilka suszonych pomidorów (Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/01/suszone-pomidory.html Czarne oliwki Płatki
Kopystką po garachRyż, jako dodatek do smażonych/grillowanych mięs lub ryby, wcale nie musi być nudny. Proponuję przepis na "czerwony ryż". Przepis znam od wielu lat i nadal
Kopystką po garachSezon szparagowy-mój ulubiony. Trwa bardzo krótko,więc zajadam się tym warzywem ile można.....a wciąż mi mało i mało. Dzisiejszy przepis polecam na śniadanie, obiad
Kopystką po garachPyszne, tanie i proste danie. Dodatek do niedzielnego kotleta. PRODUKTY: 2 duże jajka ok. 200 g. mąki 1/2 szklanki wody sól masło świeża szałwia (lub bazylia
Kopystką po garachSezon grillowy już rozpoczęty. Od lat grillujemy kiełbasy, mięsa, warzywa, dziś przedstawiam Wam przepis na coś zupełnie odmiennego a na dodatek szybkiego i łatwego. Przyznam się
Kopystką po garachDla mnie to była oczywista oczywistość,że młodą kalarepę zjada się w takiej formie. Kiedy jednak zobaczyłam zdziwienie na twarzy mojej koleżanki,że właśnie tak podaję
Kopystką po garachKuchnia gruzińska, niezapomniane smaki, do których zawsze będę wracać. Miałam szczęście popróbować oryginalnych przepisów,choć każda gruzińska gospodyni ma swoje, tajne, receptury-kilka cennych uwag udało
Kopystką po garachLekki, obiad, który przypomina mi beztroskie dzieciństwo. Bardzo prosto i bardzo smacznie- z kuchni mamy. W tym przepisie(w większości) użyłam produktów -od gospodarzy, z małych
Kopystką po garach