taki sam bok zaznaczamy na długości ciasta i odcinamy pozostały kawałek. Tak samo robimy z drugim ciastem. Pomidory z puszki miksujemy blenderem z czosnkiem i oregano. Jedno ciasto smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy drugim ciastem. Odcinamy rogi, tak by nadać ciasto kształt koła. Na środek ciasta kładziemy szklankę, lekko dociskając ją. Wycinamy 2 cm paski z ciasta
Aga w kuchniWstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piec, aż mięso osiągnie wewnątrz temperaturę 56 stopni. Wyjąć i odstawić na 10 minut, aby odpoczęło. Podałam z puree z ziemniaków, sosem żurawinowym i dynią w zalewie octowej. Dziczyznę można kupić w sklepie Dziki Trop . zastawa
królestwo garówmają swoje korzenie na wschód od naszej granicy. A to, jak kto je wykonywał, zależy od rodzinnego domu. Tak czy siak, bliny są pyszne. Ja podałam je z dodatkiem sosu waniliowego, który doskonale złamał smak blinów. Ale możecie podać je ze śmietaną czy tylko cukrem. Kto co lubi Ja użyłam do wykonania blinów mąki pszennej chlebowej i mąki gryczanej pełnoziarnistej
Mieszam w Garnkuładnie wygląda na zdjęciach, nieprawdaż? 50 min 2 os. składniki: 2 jajka 4 kromki chleba tostowego 4 plasterki wędzonego boczku 2 białe kiełbaski (parzone) 1 puszka fasolki w sosie pomidorowym HEINZ oliwa z oliwek masło sól i pieprz wykonanie: Rozgrzej piekarnik do 220 st. i piecz w nim kiełbaski przez ok. 20 min. My nacięliśmy kiełbaski w poprzek
Ania i Marcin gotująrodzaju potrawy. Mieszanki przyprawowe curry o charakterystycznym żółto-brązowym kolorze zna chyba każdy, nie każdy lubi ten smak jednak. Natomiast curry jako potrawa to, najogólniej ujmując, rodzaj rzadkiego sosu-gęstej zupy. Coś w rodzaju potrawy jednogarnkowej o orientalnym smaku. Nie chcę się jednak wymądrzać za bardzo, bo nie jestem specjalistką od orientalnego jedzenia :) Dzisiaj zapraszam Was na curry z naszej
Codzienna kuchnia niecodziennaNietolerancja pokarmowa, zaburzenia gastryczne objawiające się burczeniem i przelewaniem w brzuchu, ulewaniem, odbijaniem, wzdęciami, wymiotami, a nawet chlustającymi wymiotami wiele godzin po przyjęciu posiłku, nieprzyjemny, kwaśny
Wypisz Wymalujsmażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecamy
R'n'G Kitchenmarchew nie była zakryta). Przyprawiamy warzywkiem i gotujemy do miękkości jednocześnie całkowicie odparowując wodę. Dodajemy masło, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki, miód i wszystko razem mieszamy aby powstały sos pokrył całą marchewkę i podsmażamy aż miód na marchewce zacznie się karmelizować. Jeżeli w garnku w którym gotowaliśmy może się nam przypalić to przed dodaniem pozostałych składników marchewkę przekładamy
Kulinarne życieŻeberka można przygotować na wiele sposobów, możemy je grillować, piec, przyrządzać na nich zupy a ja dziś je udusiłam z dodatkiem pasty carry. Żeberka w sosie własnym Składniki: - 1 kg żeberek wieprzowych - 2 marchewki - 2 cebule - czerwona pasta carry - mąka - sól - majeranek - natka pietruszki - ziele angielskie - liść laurowy - olej Przygotowanie Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy
Kulinarne życieTagliatelle to klasyczny włoski makaron z rejonu Emilia-Romagna, robiony jest jak świeży makaron, idealnie nadaje się do sosów z wołowiny, cielęciny lub innych. Ja postanowiłam zrobić z owocami morza. Tagliatelle z owocami morza Składniki: - makaron Tagliatelle 250 g - opakowanie owoców morza 200 g - 1 - 2 pomidory - 5 dkg wędzonego boczku - oliwa z oliwek - natka pietruszki - sól - płatki chilli
Kulinarne życiePrzepis na "Żeberka w sosie własnym" został opublikowany w Kuchnia i kropka! nr 32/2013
Kulinarne życieChciałam zrobić pulpety w sosie koperkowym ale w ostatnim momencie zmieniłam zdanie i zrobiłam zupę koperkową z pulpecikami, a że makaron był drobny to zalałam mniejszą ilością zupy i wyszło idealne połączenie. Treściwa zupa koperkowa z pulpetami Składniki: - 500 g łopatki - 250 g makaronu - pęczek koperku - 100 ml śmietany - jajko - łyżka natki pietruszki - bułka tarta - ząbek czosnku - olej - bulion Przygotowanie
Kulinarne życieKurczaka można przygotować na wiele sposobów, nadaje się wspaniale jako przekąska na imprezie podawana z sosem meksykańskim. A gdy nie chce nam się jechać do KFC możemy podobne przygotować sami. Imprezowy chrupiący kurczak Składniki: - 500 g skrzydełek - pierś z kurczaka - ok. 300 g mąki - przyprawa do kurczaka - papryka ostra - pieprz cayenne - sól - pieprz - Party Dip meksykański Prymat - 5-6 łyżek
Kulinarne życieupały, można jeść ją cały rok. Wspaniale nadaje sie na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi. Makaron z tuńczykiem na zimno Składniki: - 250 g makaronu świderki Lubella - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 1/2 puszki z kukurydzy - 3 łyżeczki kaparów - kilka czarnych oliwek - 4 suszone pomidor(z oliwy) - 200 g pomidorków koktajlowych(najlepiej mieszanka) - olej słonecznikowy - sól - pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy według
Kulinarne życieustach. Na końcu dokładnie wszystko mieszamy i podajemy z kiszonymi ogórkami. Jeżeli po odwinięciu z koca zostanie trochę bulionu a wszystkie składniki będa miękkie, po wymieszaniu powstanie aksamitny sos który pasuje do kaszy a portawa nie będzie sucha. Życzę smacznego
Kulinarne życie