Pyszny, banalnie prosty a przy tym niezwykle efektowny chlebuś;) Z wierzchu idealnie chrupka skórka a środek mięciutki, delikatny i niezwykle puszysty. Dodatek słonecznika jest dla nas
Krakowskie smaki AniW moich kręgach ta fasola jest jeszcze mało popularna. Zwykle jak wymawiam jej nazwę wszyscy patrzą na mnie tak jakbym mówiła w obcym języku. W sumie
Blondynka GotujeTak się złożyło, że zdecydowanie łatwiej i przyjemniej pochłonąć mi coś w postaci płynnej czyli tak żeby nie było trzeba gryźć i potem męczyć się z
Smaczna PyzaKolejny przepis na smarowidło do chleba. Dziś proponuję pastę z łososia. Ryby powinny być obecne w naszej diecie
Życie na widelcuOdżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej
peanutbuttermonsterKasze, moja wielka miłość, ale nie od zawsze. Pamiętam jak mama kupowała często kaszę gryczaną i zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak
Moja smaczna kuchniaWstyd się przyznać, ale do tego pasztetu zabierałam się od grudnia. W wykonaniu pasztet jest mało pracochłonny, tylko tu jakoś zawsze coś pilniejszego wypadało, a poza
Blondynka GotujeProdukty potrzebne: Ciasto; jajko 4Sztuki cukier 1,5 Szklanki mleko 2Szklanki mąka 1Szklanka płatki kukurydziane 2Szklanki cukier wanilinowy 1Łyżeczka proszek do
pichcisztoUgotowana cieciorka stała smutno w lodówce. Smutne były też suszone pomidory. No i żal mi się ich zrobiło, wiec wymodziłam takie coś. Do chlebka, do warzywek
Szybko Tanio SmacznieNie mogłam się doczekać, by podzielić się z Wami tym przepisem! Patrz powyżej : jest GE-NIAL-NY! Poszukując inspiracji do przepisów z siemieniem
Gotowanie to kochanieUwielbiam zapach domowego chleba roznoszący się po mieszkaniu. Upieczony bez dodatków do żywności na zdrowej mące orkiszowej świetnie wpisuję się w trend „wiem co jem” i
Pyry na GazKupując pasztet w puszce, lub nawet pięknym pękatym słoiczku z ozdobną etykietką, nie mamy pewności jakie tajemnice skrywa jego zawartość. Dokładnie wczytując się w opis na
Zapiski Młodej ŻonyNa dwie porcje: pół litra mleka 4 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki otrąb pszennych 2 krople aromatu migdałowego na spirytusie 1 łyżka kakao 1 łyżeczka słodzika
Humanistka w kuchniCoraz częściej piekę mięso na kanapki, coraz rzadziej kupuję wędlinę w sklepie.Dobrze mi tak. Domowa wędlina ma same plusy, bo mam większą kontrolę nad tym co
Blondynka GotujeOstatnio od firmy TRADISMAK otrzymałam zestaw do produkcji domowej wędliny. Cenię domowe smaki, mięsiwa przygotowane samodzielnie dużo lepiej smakują niż te gotowe, kupowane ze
Z Majeczką w kuchni