Sycący napój o smaku bananowym. Zdrowy dodatek do śniadania i kolacji. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 300 ml Składniki: 1 banan 200 ml zimnego mleka (4/5 szklanki) 50 ml ciepłego mleka (1/5 szklanki) 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Zimne mleko zmiksować za pomocą blendera z bananem. Ciepłe mleko wymieszać z cukrem, aż się
KuchniaWeDwoje.plBardzo szybka w przygotowaniu potrawa z serem i miodem. Idealne na pożywne śniadanie, wegetariański obiad lub ciepły podwieczorek. Czas wykonania: 15 min. Ilość porcji: ok. 7 placuszków Składniki: 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g) 1 jajko 3 łyżki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 2 łyżeczki miodu olej do smażenia Przygotowanie: Roztrzepać
KuchniaWeDwoje.plJajecznica to bardzo oklepane i stereotypowe śniadanie, aby nadać jej nieco innego smaku, trochę ją urozmaicić i wzbogacić, polecam dodać do niej na przykład pieczarki i ser żółty – świetnie się komponuje. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 200 g pieczarek 50 g sera żółtego 1 łyżka masła ½ łyżeczki
KuchniaWeDwoje.plDrożdżowa rolada z farszem pieczarkowym przygotowana na ekologicznej mące Szymanowskiej to pyszna przekąska na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakuje również jako dodatek do czerwonego barszczu lub zupy krem. Sprawdzi się też jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. U mnie w domu jest uwielbiana. Składniki: Ciasto: 20 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki Szymanowskiej ekologicznej 1 łyżeczka
Kuchnia MagdaLenySzpinakowe crepes z twarożkiem to tanie śniadanie lub kolacja. Wiadomo jak to w styczniu. Wszyscy zaciskają pasa! Można również zaoszczędzić na jedzeniu, a przy tym jeść smacznie i zdrowo. Szpinakowe crepes są bardzo tanie. Przyrządzam je z wiejskim twarożkiem i mnóstwem nasion. Tych akurat mam zawsze pod dostatkiem. Warto w styczniu przejrzeć spiżarkę i lodówkę. Na pewno znajdziecie mnóstwo
codojedzeniaSkładniki: 2 kromki chleba żytnio-pszennego z siemieniem lnianym i słonecznikiem 2 łyżki tuńczyka jajko pomidor mała czerwona cebula chili w płatkach Wykonanie: 1
Atlas SmakówBardzo często, gdy nie mam pomysłu na śniadanie, robię placuszki. Tym razem proponuję Wam z dodatkiem twarogu. Wprost doskonałe jako pierwszy posiłek w ciągu dnia. Ja smażyłam je na nowo nabytej patelni Woll Just Cook, która sprawdziła się rewelacyjnie! Placuszki robiłam już kilka razy. Czasem zastępuję mąkę pszenną mąką żytnią typ 720- jest zdrowiej :). Polecam! Składniki
Nastoletnie Wypiekanieryżem, selerem konserwowym, kukurydzą, ananasem i papryką to pomysł na sycącą przekąskę na słono. Poniższa sałatka jest w szybka w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczna. Idealna na drugie śniadanie. Składniki na porcję dla 6 osób: 1/2 szklanki surowego ryżu basmati 1 duża pierś z kurczaka ćwierć świeżego ananasa 1/2 puszki kukurydzy 1 słoiczek selera konserwowego 1/2 czerwonej papryki
Ugotowaćpysznych i lekkich wafli ryżowych i czasem nie trzeba mi nic więcej. Ja swoje pomarańczowe kakao przygotowałam na miłe zakończenie dnia, ale myślę, że sprawdzi się również doskonale na śniadanie. Uwielbiam pomarańczowe smaki, więc takie kakao to dla mnie rozkosz smaku. A dodatkowo wspaniale rozgrzewa Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 1 szklanka mleka 2 łyżki ciemnego kakao (bez cukru
Słodkie okruszkiKolejna pyszna pasta do pieczywa na śniadanie. Ja robię bardzo dużo past, zdrowych past i używam ich zamiast masła na kanapki albo zajadam same. Pasty są wartościowym smarowidłem i warto je robić, polecam serdecznie. Pasta z jajek i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzygotowaniu mleka migdałowego 1 łyżka miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce.Można zjeść od razu lub zabrać ze sobą na 2 śniadanie. Taki serek można zjeść sam lub posmarować nim naleśniki, placki czy gofry
słodkie i nie tylko historie kulinarnewłoskie, ale jak dla mnie są o wiele delikatniejsze w smaku. Nadają potrawom bardzo miłego, orzechowo-maślanego smaku, dlatego doskonale nadają się do wypieków. Uwielbiam je dodawać do deserów, śniadań (ach owsianka z pecanami!), sałatek, dań głównych. Wiem, że są dosyć drogie. Sama długo zwlekałam z ich kupnem z tego powodu. Raz się przemogłam i przepadłam. Teraz już zawsze
rabarbarowoZnakomita przekąska na każdą okazję. Można zapakować w pojemnik i zabrać ze sobą do pracy. Potrzebujemy: brokuł, jajka, pomidory Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na
Kulinarne przemysleniaczekolada. Jak zrobić domowe masło migdałowe pisałam w tym wpisie . I przyznam szczerze, że się od niego uzależniłam i kręcę migdały na okrągło, dodając je potem do słodyczy, śniadań (idealne do owsianki) i smoothie. Jak jeszcze nie próbowaliście to namawiam i zachęcam bardzo. A niedługo więcej przepisów z jego wykorzystaniem. Przepis pochodzi z książki „Chickpea flour does
Cooking for EmilyJeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna
Ugotowane pozamiatane