Pyszne, lekkie, bezglutenowe serniczki upieczone w formie do muffinek. Delikatne, o smaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70 g
Kuchnia bezglutenowaPyszne owocowe ciasto inspirowane Włoskim deserem „Tiramisu” teraz w wydaniu letnim :D uwielbiam Tiramisu dlatego przygotowałam specjalnie dla Was nieco inną jego odsłonę ;) Jako, że mamy
Kulinarna (nie)codziennośćNie wiem jak Wam ale dynia chyba mi się nigdy nie znudzi ;) Tym razem upiekłam pyszne serniko-brownie z dodatkiem tego wdzięcznego warzywa. Masa serowa nabrała
Smakołyki AsiCappuccino Ten smak przywodzi mi na myśl zeszłoroczne wakacje spędzone w Rzymie. Piękne zakątki … wąskie uliczki … i przytulne , zatłoczone kawiarenki , z których wydobywał się
Ostra na Słodkoczekoladową to klasyka! Pamiętam jak dziś, gdy wybierając się z rodzicami do cukierni, stawałem pod ladą z tym trudnym wyborem: wuzetka, często pojawiająca się pod inicjałami W-Z, czy sernik agarowy (o właśnie! ten serniczek też trzeba będzie upiec). Postanowiłem przypomnieć sobie (no i Wam oczywiście) smak słynnego ciastka. Wuzetka z tego przepisu wychodzi o niebo lepsza niż(...)wystudzenia. Do piany z białek zacznij powoli wsypywać mąkę i wlewać masło, mieszając masę delikatnie za pomocą łyżki, aż do połączenia się składników. Prostokątną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 40-45 minut do suchego patyczka. Wyjmij i odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto podziel na 2 równe
Food Squareekscytuje. A fakt, że w moim własnym ogrodzie rośnie czarny bez, doprowadza mnie na skraj kulinarnej ekstazy. Pogoda się popsuła. Znów jest chłodno, pochmurno i wietrznie. Zamiast więc lekkich serników na zimno i delikatnych ciast pełnych rabarbaru, sięgnęłam po przepis na brownie, który kusił mnie od dawna. Przepis znalazłam na blogu Słodka magia od kuchni , i od razu zaintrygował mnie(...)masę. Powoli wlewać przestudzoną czekoladę z masłem, miksując na najniższych obrotach miksera. Dodać przesiane mąkę i kakao oraz skórkę z limonki, wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać maliny, posypać całymi ziarenkami zielonego pieprzu. Piec w 175 st. C. przez 25 minut. Ostudzić. Smacznego! Z pozostałych białek postanowiłam przygotować różowiutkie makaroniki. Oczywiście - nie wyszły
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWielkimi krokami zbliżają się święta. A jak wiadomo święta bez sernika, mazurka czy babki to nie święta ;) Z tej okazji chciałam się z Wami podzielić trikami, które ułatwią i umilą pracę. Triki kuchenne, będące w centrum mojego zainteresowania, pomagają łatwiej, sprawniej, szybciej przygotować zamierzony efekt kulinarny. Rozdzielenie białek od żółtka Kiedy zobaczyłam ten sposób pierwszy raz na jakimś filmiku(...)miseczką. Gdzie jest cukier puder? Kolejna z moich kuchennych przypadłości jest notoryczny brak cukru pudru! Nie mam pojęcia jak to jest, ze zawsze go kupuję a jak zaczynam piec to ze zdziwieniem stwierdzam, że go nie mam albo dla odmiany, że zbrylił się w wielka grudę. Zarówno z jednym jak i drugim można sobie poradzić. Brak cukru rozwiązuję mieląc cukier
Pyry na Gazodeszli na zawsze. U nas przygotowania do tej uroczystej wieczerzy ruszają pełną parą już na kilka dni przed Wigilią. Zaczyna się szał zakupów, przygotowanie rolmopsów, lepienie uszek i pierogów, pieczenie ciast, sprawianie karpia. Potraw do przyszykowania nie jest mało, bo 12 potraw wigilijnych, które mają symbolizować 12 apostołów, niektórzy twierdzą, że ilość dań bierze się od 12 miesięcy w roku(...)łazanki z kapustą i grzybami A na wigilijny deser podajemy: – struclę makową lub makowiec z kruszonką , czasami seromakowiec na kruchym spodzie. aby pogodzić smakoszy sera i maku – Sernik – Piernik lub ciasto marchewkowe Wszystkie potrawy popijamy kompotem z suszu , chociaż wiem, że niektórzy przygotowują kisiel z żurawiną Jakie potrawy wigilijne postawicie na swoim stole zależy tylko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPlacki ziemniaczane z sosem tzatziki są pysznym daniem, które może być podane jako szybki obiad, czy obiadokolacja. Wyjątkowego smaku dodaje im sos z dodatkiem świeżego ogórka
sierotka maRysia w kuchniWitajcie po Świętach! Zima zaczęła się na dobre, więc trzeba sobie troszkę poprawić humor lekkim deserem z owocami. Takie serniczki robię często w lecie ze świeżymi
Healthy food explorerTo taki klasyk, który wiele osób lubi. Połączenie brzoskwiń i masy serowej to małżeństwo idealne, konsystencje, struktury, smaki wspaniale się uzupełniają, a jeśli dodamy do tego
Cakes By KejtPyszna, mięciutka kapustka z grzybami, jajkiem i cebulką zawinięta w ciasto drożdżowe. Pycha! Przygotowanie kulebiaka potrzebuje trochę czasu, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego
Kuchnia ŁukaszaPotrzebowałam na wczoraj szybkiego w wykonaniu no i przede wszystkim pysznego ciasta, przygotowałam murzynka z serem i to był strzał w dziesiątkę. Ciasto jest pyszne
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaGalaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 serki homogenizowane po 200g 2 galaretki bezbarwne (lub cytrynowe) 3 kolorowe galaretki ( u mnie niebieska, czerwona i pomarańczowa) 150 gram sucharków 300 gram kremu czekoladowego(...)wyjęciem ciasta, można formę na chwileczkę włożyć do ciepłej wody *** *** Ciasto przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemmojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z jabłuszkiem Dziś przepis na pyszne, bezproblemowe rogaliki drożdżowe. U mnie wersja z jabłkiem, ale możecie włożyć kostkę czekolady, gruby plasterek banana, kawałek
moj przepis nadarów. Czasami idziemy całą rodzinką na jeżynobranie, jesteśmy cali poharatani przez kolczaste krzewy, ale szczęśliwi, bo z pełnymi wiaderkami jeżyn. Kolejny pomysł na wykorzystanie jeżyn. Jeżynianki. Wcześniej zaprezentowałam już Sernik z musem jeżynowym . Cenię te bułeczki za ich prostotę, łatwo dostępne składniki i smak. Jeżynianki są pyszne, puszyste, równie smacznego następnego dnia (o ile szczelnie owiniemy je w folię(...)placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i delikatnie lecz zdecydowanie rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w dużych odstępach od siebie i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte jeżynianki piec w temperaturze 220ºC przez około 15 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego! Jeżynianki Jeżynianki Jeżynianki
moj przepis naSkładniki: ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki tortowej 0,5 kubka mąki krupczatki 2 łyżki zimnej wody 2 jajka 0,5 kubka cukru masa
Luźna KuchniaPokazały się truskawki w sklepie, więc u mnie jako pierwsze z nimi ciasto jest tarta. Pyszne kruche ciasto i ser o smaku wanilii z orzeźwiającymi
Wypieki ReneTorcik bardzo eksperymentalny, okazał się hitem na spotkaniu pomimo, że nawet go nie posmakowałam , ani nie załapałam się choćby na" kawałek".Tak więc, nawet nie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki