Poza tym dobrze wpływają na układ sercowo-naczyniowy: obniżają poziom cholesterolu. Zawierają też przeciwutleniacz, który zmniejsza wystąpienie nowotworów. Zastosowanie: Są składnikiem słodkich wigilijnych dań np. kutii, rozmaitych ciast (np. sernika, keksu), ale pasują też do ryb (np. karpia po żydowsku, śledzi na słodko). WIÓRKI KOKOSOWE To stara i wysuszona wewnętrzna wyściółka orzecha palmy kokosowej. Kokos jest dobrym źródłem białka, dlatego(...)ogórków kwaszonych. Czym zabielić barszcz czerwony? Barszcz czysty jest wyśmienity, ale czasami warto zabielić go, aby zyskał na smaku. W tym celu można dodać śmietanę, kefir, jogurt, albo mleko. pamiętajmy, że śmietana bardzo łatwo warzy, przede wszystkim w kwaśnych zupach. Dodajemy ją do gotowanej już potrawy. Co możemy dodać do barszczu, aby zachował swój czerwony kolor? Aby barszcz
Ciastka - domowe słodkości