Takie roladki można przyrządzać na różne sposoby. Ja zrobiłam farsz z marchewki i pora, z dodatkiem sera feta. Jest to danie proste do przygotowania i smaczne. Bardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta(...)patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać czosnek, lekko podsmażyć, następnie wrzucić marchew, podsmażyć. Można podlać małą ilością wody. Dodać por. Chwilę poddusić, aż marchew będzie miękka. Następnie dodać ser, doprawić pieprzem i delikatnie solą, ponieważ ser jest słony. Chwilę poddusić do rozpuszczenia sera. 3. Pierś z kurczaka podzielić na pół, następnie każdą część przekroić w poprzek (nie do końca
Danka Pichciktóra z powodzeniem może być samodzielnym daniem. Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 1/3 główki sałaty lodowej około 6 malutkich młodych ziemniaczków garść świeżej mięty 100 g sera feta Sos jogurtowy: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny mała szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Młode ziemniaczki dokładnie szorujemy i gotujemy(...)przysmażamy na maśle. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i przekładamy do miseczki. Dodajemy ugotowany i obrany bób, lekko posiekaną miętę i przysmażone ziemniaczki. Mieszamy i dodajemy pokruszony ser feta. Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę cukru, sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym sosem jogurtowym polewamy sałatkę. Smacznego
Oryginalny smakserem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla nas idealne połączenie <3 Składniki pęczek botwinki kilka liści sałaty masłowej 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100 g sera feta kilka truskawek Sos Winegret : 4 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżka musztardy sarepskiej łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz
R'n'G Kitchenopakowania sera feta chudego - 1/2 szpiczastej słodkiej papryki - 4-5 łyżek grzanek pełnoziarnistych bądź pieczywo Paprykę kroimy na cienkie plasterki. Sałaty myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Ser feta kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Jeśli masz czas dodatkowo możesz na suchej patelni podprażyć orzechy i słonecznik, uwolnią one dodatkowo jeszcze bardziej swój aromat i smak
SMYKWKUCHNI, dzięki czemu danie jest aromatyczne, apetyczne i dobrze doprawione. SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt. bulion 120 ml. białe wino wytrawne 1/4 szkl. ser feta classic Apetina 100 g. filet z kurczaka 2 szt. sól, pieprz do smaku cebula 1 szt. olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo: makaron kokardki
Kuchnia Paulettessera feta - oliwa z oliwek z dodatkiem suszonych pomidorów - świeża bazylia Wykonanie: Fasolkę odcedź i przesyp do dużej miski, dodaj posiekane pomidory i bazylię. Grzybki i ser feta pokrój na grubszą kostkę. Ananasa obierz ze skóry, wydryluj zdrewniały środek i pokrój na kostkę. Całość wymieszaj dopraw solą i pieprzem, obficie polej oliwą z dodatkiem suszonych pomidorów. Sałatkę
SMYKWKUCHNItowarzystwa dodałam ser feta, rukolę, mieszankę warzywną Bonduelle Mexico, kuskus i wyszła bardzo smaczna, fajna, lekka sałatka :). Miłego poniedziałku Wam życzę :)). Składniki: melon miodowy arbuz mieszanka Mexico Bonduelle ser feta 1 szklanka kaszy kuskus rukola Kaszę wsypałam do miski, zalałam ciepłą wodą i poczekałam, aż napęcznieje. Melona przekroiłam na pół, z jednej połowy wydrążyłam środek. Środek pokroiłam
kruche babeczkiopakowania sera feta 1 łyżka majonezu pęczek koperku pieprz sól Wykonanie; Kaszę gotujemy z przepisu na opakowaniu. Do wystudzonej kaszy dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i pokrojony ser feta. Dodajemy posiekany koperek I majonez. Mieszamy delikatnie i doprawiamy do smaku. Smacznego
Apetyt na Zielonepróbował, więc nie czekajcie, składniki ogólnodostępne, próbujcie ! Składniki: 2 garście rukoli garść orzechów włoskich Bakalland pól szklanki migdałow w płatkach Bakalland 5 truskawek kilka kostek sera fety 3 łyżki octu winnego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz- opcjonalnie Wykonanie: Na talerzu układamy rukolę, na niej pokrojone w plastry truskawki. Kruszymy ser feta, rozdrabniamy orzechy, posypujemy sałatkę
Z Majeczką w kuchniSałatka sałata - 1 duża garść* ogórek - 1 duży pomidory - 2-3 sztuki papryka - 1/2, u mnie czerwonej cebula czerwona - 1/2 oliwa - 1-2 garści (u mnie kalimata i czarne) ser feta - ok. 50g, pokruszonego Dressing oliwa - 5 łyżek miód - 1/2 łyżeczki ocet balsamiczny - 2 łyżki czosnek - 1 ząbek mięta - 2-3 łyżki, posiekanej sól, pieprz Wykonanie: Sałatę myjemy(...)Sałatka sałata - 1 duża garść* ogórek - 1 duży pomidory - 2-3 sztuki papryka - 1/2, u mnie czerwonej cebula czerwona - 1/2 oliwa - 1-2 garści (u mnie kalimata i czarne) ser feta - ok. 50g, pokruszonego Dressing oliwa - 5 łyżek miód - 1/2 łyżeczki ocet balsamiczny - 2 łyżki czosnek - 1 ząbek mięta - 2-3 łyżki, posiekanej sól, pieprz Wykonanie: Sałatę myjemy
Pogotujmy.plsera feta oliwa z oliwek Przygotowanie: Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy blendera. Składniki na sałatkę myjemy. Cebulę kroimy w piórka, pomidory na pół. Ser feta kroimy na kostki. Grube plastry karkówki grillujemy do dowolnego stopnia
ClauditteMissCookingpełnoziarnistej mąki orkiszowej, - 1 szklanka letniej wody Mąkę łączymy z wodą i zagniatamy ciasto, rozwałkowujmy je, a następnie wycinamy równe kółka. Farsz: - Szpinak około 400 g, - Ser Feta(...)Czosnek 2 ząbki, - Gałka muszkatołowa, - Pieprz Sposób przygotowania: Szpinak gotujemy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Na koniec dodajemy pokruszony ser Feta, dokładnie mieszamy. Ciasto wypełniamy lekko przestudzonym farszem, zamykamy pierogi i wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy do czasu, aż nie wypłyną. R ozgrzewamy patelnię grillową, na której podsmażamy pierogi
Fit-aminasłonecznika. Danie jest smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno (w formie pożywnej sałatki) Składniki na 2 porcje: 5 zielonych szparagów 1 pierś z kurczaka 50 g sera feta 100 g białej kaszy gryczanej 1 płaska łyżka ziaren słonecznika 6 pomidorków koktajlowych 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin sól pieprz Przygotowanie: Kaszę gryczaną gotujemy(...)kurczaka, oregano, sól, pieprz i smażymy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski, dodajemy kurczaka, pokrojone szparagi, pomidorki i pokruszony ser feta. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Całość posypujemy ziarnami słonecznika. Smacznego
Oryginalny smak