Domowa pasta z makreli jest delikatna i smaczna. Idealnie pasuje do świeżego pieczywa posmarowanego masłem zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Tak przygotowana pasta oprócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosta sałatka, jak zawsze u mnie. Kilka składników i można się zajadać. Co nam trzeba? 200g upieczonego udźca z indyka 100g sera feta-półtłustego 10 suszonych pomidorów 200 g mix sałat 1 cebula kilkanaście zielonych oliwek sos: 3 łyżki oliwy z oliwek + łyżka wody+ łyżka soku z cytryny+ łyżka musztardy+ odrobina soli i pieprzu czarnego pestki: po 2 łyżki dyni(...)całość i na koniec dajemy pokrojoną w kosteczkę fetę. Zalewamy naszym sosem i delikatnie mieszamy. Pestki prażymy na suchej patelni góra minutkę, często nimi ruszając i posypujemy jeszcze ciepłymi sałatkę. Pyszne z bagietką lub grzanką Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
LatosiowydomDzisiaj na talerzu ląduje odrobina wiosennego koloru i orzeźwienia w postaci sałatki z ogórka i avocado. SAŁATKA OGÓREK z AVOCADO Składniki: 1 ogórek świeży 1 avocado 1 mała czerwona cebula 1/3 pęczka świeżego koperku 2 łyżki octu 2 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Avocado obieramy i także kroimy w kostkę
Bon appetit mon amiewszystkim ze względu na szybkość i prostotę przygotowania. Wystarczy, że zalejemy granulat gorącą wodą, przetrzymamy pod przykryciem 5 minut i gotowe. Gotowa kasza kuskus sprawdzi się idealnie w zupach, sałatkach, farszach lub jako dodatek do dań obiadowych. Składniki 100 g kaszy kuskus 1 owoc granatu 2 – 3 gałązki selera naciowego szalotka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanych
Tajemnice Smakuprzygotowaniu kasza. Wystarczy suszony kuskus zalać wrzątkiem, przykryć i po 5 – 15 (zależy od rodzaju kaszy) minutach mamy gotowe danie. Pomarańczowy kuskus z marchewką może być sałatką, którą zaserwujemy na zimno. Może również pełnić rolę dodatku obiadowego, na ciepło do warzyw lub mięs. Składniki 200 – 300 g marchewek 2 pomarańcze 300 ml gorącego warzywnego bulionu lub wody
Tajemnice Smakujakości wieprzowiny z dodatkiem pieprzu, jałowca, czosnku i innych przypraw. Jest to wyjątkowa w smaku wędlina, lekko kwaskowa, pieprzna i słona. Dzięki temu dobrze komponuje się w sałatkach z dodatkiem owoców. Składniki 150 g mini mozzarelli mini 100 g cienkich plastrów wędliny dojrzewającej kindziuk 100 g rukoli 3 świeże figi garść jeżyn garść orzechów nerkowca
Tajemnice Smakuswoim bliskim słodką przyjemność wcale nie potrzeba góry pieniędzy ani wyszukanych składników. Wystarczą jabłka, serek homogenizowany oraz odrobina bakalii. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami. Moje dziecko uwielbia ten deser/owocową sałatkę, i ja również Ilość bakalii można dowolnie modyfikować – dodać więcej lub całkiem pominąć – wg uznania. To naprawdę świetny patent na szybki i niedrogi poczęstunek. 2 jabłka
Smaki Na TalerzuJeśli szukasz pomysłów na to, co pożywnego można przygotować na lunch do pracy czy do szkoły, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Ta wspaniała libańska sałatka nie wymaga odgrzewania, w dodatku możesz przygotować ją dzień wcześniej i nie straci na smaku ani na jakości. Wręcz przeciwnie: smaki dokładnie się wymieszają, co daje gwarancję, że uczta będzie wyśmienita :) Artykuł Sałatka
WiszniówkaDziś zapraszam na szybką w wykonaniu i smaczna sałatkę. Nazwałam ja śniadaniowa, bo to fajna propozycją na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Ale jak wiadomo taka sałatka na kolację czy domówkę również się sprawdzi :) Polecam. Składniki - 30 dag ulubionej szynki - 20 dag żółtego sera - 3 jajka ugotowane na twardo - 3 ogórki konserwowe - 1 cebula czerwona - majonez - sól, pieprz
Kuchnia z widokiem na ogródoliwy, miodu i ziół prowansalskich. 5) Gdy plastry bagietki będą już gotowe, układamy je na wierzchu i całość lekko skrapiamy sosem. Voilà, bon appétit! \Nicejska wersja sałatki z kozim serem Domowa wersja sałatki z kozim serem
Roślinożerni urlopowiczeKlasyczna sałatka nicejska to potrawa wyjątkowo niewegetariańska, gdyż obowiązkowymi składnikami są tuńczyk i filety anchois. Może i ktoś powie, że wersja wegetariańska nie ma nic wspólnego z oryginałem, ale według nas jest wystarczająco ciekawa. Wersji tej sałatki jest prawdopodobnie tyle, co nicejczyków (niektórzy dodają nawet ziemniaki), ale ta jest naszą ulubioną. Składniki (4 porcje): - 100 g mieszanki liści sałaty (najlepiej
Roślinożerni urlopowiczeprzez Iran, Turcję i Armenię. Serwują tu specjały tego regionu oraz inne tradycyjne potrawy azerskie. My spróbowaliśmy tam kilku wspaniałych smakołyków i jednym z nich (trochę mniej ortodoksyjnym) była sałatka z czerwonej fasoli z ziołami, kukurydzą i suszonymi pomidorami. Składniki (4 małe porcje - tej sałatki nie da się dużo zjeść, bo to w sumie prawie sama trawa): - spory
Roślinożerni urlopowiczeoraz - co ważne - nie wypłukujemy cennego soku ze środka! Upieczony burak jest wspaniałym dodatkiem do obiadu lub, po dodaniu ulubionych składników i dopasowanego sosu, może stanowić część sałatki! Sałatka z pieczonym burakiem Składniki: na ok. 4 porcje 400g młodego szpinaku 2 duże buraki 4 łyżki pestek słonecznika 1 papryka żółta 100 g sera feta lub koziego pęczek
Gary Bez dnaSałatka z pieczoną dynią, figami i kozim serem Składniki dla 6 osób: młody szpinak, rukola lub inna sałata mała dynia o wadze ok. 1 kg 2-3 figi 100g koziego sera (ja użyłam twarogowego) 2-3 garści pestek dyni kilka gałązek świeżych ziół np. natki pietruszki lub kopru 2 łyżki oliwy szczypta soli pieprz czarny świeżo mielony Sałatka
Gary Bez dna