Składniki: Główka białej kapusty o wadze około 3 kg; 3 średnie marchewki. Zalewa: 1 szklanka oleju; 1 szklanka zimnej wody; 1 szklanka białego cukru; 1/2
Gospodyni MiejskaNie każdy lubi szpinak, ale w takim wydaniu naprawdę świetnie smakuje i stanowi idealną przystawkę lub przekąskę na różne okazje. Można je również podać jako lekkie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaBardzo dobra, orzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej. Z dodatkiem chili, natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Z pysznym miodowym winegretem, do którego dodałam odrobinę majonezu.
cool and mintyPostanowiłam napisać o właściwościach jarmużu, bo to bardzo zdrowe, ale niedoceniane warzywo, które można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Jeszcze kilka lat... The post Jarmuż
Eksperymentalnie.comSurówka dobra na wszystko, czyli dużo witamin, mikro i makroelementów zamkniętych w salaterce. Surówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy
Moje Małe CzarowanieJakiś czas temu otrzymałam od Fit & Easy ich nowość makarony z buraka i marchewki . W związku z tym, że uwielbiam marchewkę w każdej postaci, postanowiłam
karmelowyUwielbiam surówki. To doskonałe uzupełnienie i wzbogacenie każdego dania. Dziś polecam Wam kolejną pyszną i szybką surówkę. Surówka ogórkowo-porowa (z ogórkiem kiszonym) smakuję wspaniale z
Słodkie okruszkiJedna z prostszych surówek do przygotowania. Oczywiście można ją wzbogacić o inne dodatki, ale według mnie nie jest to konieczne. Czasami przygotowuję ją z gotowym sosem
Smaki Na TalerzuDziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały
Obiad gotowyCześć ! Dziś mam Was przepis na spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem z kuminem. Te smaki wyrażają mnie. Kocham tahini i kumin. Mam nadzieję
Moja pasja smakuOstatni dzień karnawału należy uczcić tak zwanym "śle dzikiem". A co jeść w ten szczególny dzień? Oczywiście śle dzia! Ryba z decy dowanie nie musi
ChilliJemySkładniki: 1/2 średniej czerwonej kapusty 2 cebule 1 jabłko ok. 100 -200 g wędzonego boczku ok. 2 łyżki stołowe octu winnego jabłkowego - ja wybrałam firmę Jamar
W Moim Magicznym Domu