Koper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooksmojprzepisna.pl | Buraczki na zimę Jak ja TO lubię, zachodzę do spiżarki, a tam ogóreczki gotowe na ogórkową lub kanapeczkę czy dodatek do kotlecika. Dynia, gotowa na
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem Mój mąż w tym roku postanowił zrobić kiszoną kapustę. Za aprowizację odpowiedzialna byłam ja, tj. kupiłam 50
moj przepis naTą surówkę mogę jeść o każdej porze roku, chrupiąca, aromatyczna, im dłużej stoi, tym jest lepsza. Przechowywana w lodówce może stać do 2 tygodni
Bułka z ChlebemKoktajl pełen antyoksydantów – zapraszam was do wypróbowania przepisu na ten niezwykle zdrowy napój. Podstawą koktajlu jest jabłko i szpinak (teraz używam mrożonego, w sezonie wybieram
Dorota SmakujePrzepyszna surówka z pora do obiadu i nie tylko. Szybka i bardzo prosta. Składniki por 1 jabłko 3 ogórki kiszone sól trochę cukru Sos: 1 płaska
Wasze PrzepisyJak ugotować sorgo Sorgo pochodzi i uprawiane jest w krajach tropikalnych, głównie Afryce. To roślina wyglądem przypominająca trochę kukurydzę. W Polsce jest chyba jeszcze niezbyt znane
Dorota SmakujePrzepis z bloga Izy . Składniki: (3 porcje) 3 średnie ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 jajka, ugotowane na twardo cebula sól i pieprz majonez ewentualnie
Lejdi of the houseNo to zrobiło się w naszej misce zdrowo, pysznie, pożywnie i odżywczo. Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać. Polecam
Moje Małe CzarowanieNoodle z krewetkami w sosie teriyaki – zapraszam dzisiaj na przepis z kuchni azjatyckiej. Jeśli jak ja jesteście fanami owoców morza , z pewnością będzie wam smakować
Dorota SmakujeAustralijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne
FlymetothespoonKoper włoski należy do tej grupy roślin, których praktycznie każdą część można wykorzystać w kuchni. Z bulw przyrządza się surówki, zapieka, grilluje. Owoce wykorzystuje się do
MeCooksSurówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kapusty włoskiej, marchewki i cebuli to bardzo smaczny dodatek do obiadu czy pieczonych mięs. Dodanie włoskiej kapusty nie jest konieczne
e-PrzepisyKulinarneSurówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka Kapusta to obok ziemniaków najpopularniejsze warzywo w podkarpackiej kuchni. Jednak czerwona kapusta nigdy nie podbiła tych terenów i do dzisiaj
Trzeci talerzMarchewka z groszkiem kojarzy mi się z przedszkolem i stołówką wczesnoszkolną. Takie danie z dzieciństwa. Wtedy nie bardzo ją lubiłam, teraz uwielbiam i o dziwo
Kuchnia z widokiem na ogród