Składniki: Brokuł 1 sztuka 500g Filet z kurczaka 1 sztuka Cebula czerwona mała Makaron w kształcie ryżu 100 g Kukurydza 1/2 puszki Koperek siekany 2
Kulinarne przygodyPapryczki padron marynowane Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa pimientos de Padron wywodzi się od hiszpańskiego miasta Padron. Sławne są jako hiszpańskie tapas – pieczone, smażone lub
Dorota SmakujeLeczo do słoika to rewelacyjny sposób na wykorzystanie dużych ilości cukinii, pomidorów oraz papryki. Dodatkowo, takie gotowe leczo sprawdza się idealnie kiedy nie mamy czasu na
MeCooksSurówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Gołęczyna, gmina Pilzno, powiat dębicki Niedawno proponowałam Wam surówkę z pora i zielonych ogórków. Dzisiaj mam równie
Trzeci talerzDziś mam dla Was przepis na kapustę. Tak przygotowana sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie. Świetnie smakuje ze świeżym
Agusiowe smakołykiSurówka Colesław czyli pyszna surówka z kapusty z marchewką i majonezem. Można ją podawać samodzielnie, lub jako dodatek do obiadu, najlepiej do mięs i ryb, ale
Alle Dobre!Surówka z porów i ogórków – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Gołęczyna, gmina Pilzno, powiat dębicki Dzisiaj zapraszam Was na surówkę z porów i ogórków z dodatkiem jabłka. Myślę
Trzeci talerzJeśli tak jak i ja lubisz smak domowych przetworów, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na pomidory z cukinią w zalewie z octu i oliwy. Do ich przygotowania
MeCooksCoś pysznego - każdy z gości będzie chciał przepis- Wszystkim smakuje i znika pierwsza ze stołu. Pieczona papryka, kurczak, sos czosnkowy i czerwona fasola to idealne połączenie
Swojskie jedzonkoTaka surówka to skarb dla organizmu o każdej porze roku, teraz tak samo. Świeże chrupiące warzywa, idealnie nadadzą się do zjedzenia zarówno jako dodatek do mięsa
Moje Małe CzarowanieJeśli macie placki tortilli i dużo warzyw to znakomicie. Pokroimy, posiekamy, dodamy wędzonego łososia i danie gotowe. Jeśli nie macie to zdecydowanie zakupcie a będzie pyszne
Moje Małe CzarowanieKalarepa – jarzynka z kalarepki , kalarepka duszona , przepis z książki Kucharz Warszawski z 1889 roku. „ Kalarepa dobra jest tylko bardzo młoda. Po obraniu poprzekrawać na połowę
królestwo garówSurówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może
Smakowite DaniaSurówki odgrywają w moim menu ważną rolę, dlatego robię je bardzo często. Ta doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu, ale może być również samodzielnym
Bułka z Chlebem