Jak otworzyć świeży kokos będzie tematem dzisiejszego wpisu. Ostatnio bardzo łatwo dostępne są kokosy świeże albo nawet młode kokosy. Próbowaliście już? Warto spróbować świeżej kokosowej wody
Dorota SmakujeKalafior z bakłażanem – post dr Dąbrowskiej Kolejne danie przygotowanie wedle reguł postu warzywno – owocowego zwanego też postem Daniela. Kilka warzyw, przyprawy – bez tłuszczu
Dorota SmakujeSałatka z kabanosem i świeżym ogórkiem to bardzo apetyczna i kolorowa sałatka. Niezwykle prosta w przygotowaniu, doskonale sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia. Artykuł Sałatka z
Przepiski.plskładniki: 2 słoiczki selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 200 g sera żółtego, ulubionego 200 g szynki, ulubionej ok. 300 g ogórków konserwowych natka
Domowy Smak JedzeniaS urówka z kapusty pekińskiej i piersi kurczaka po azjatycku. Kapusta pekińska ma wysoką gęstość odżywczą. I własnie dlatego zaczęła u nas częściej gościć. Jeszcze zanim
AZgotuj!Gotowanie grochu łuskanego – jest bardzo proste. Polecam wypróbować ten sposób i włączyć groch do swojej diety bo jest bardzo zdrowy! Lubicie dania z grochem? Co
Dorota SmakujeJeśli szukacie uniwersalnej sałatki, która rewelacyjnie smakuje i zasyci na długo, sałatka z szynką i jajkiem sprawdzi się idealnie. Artykuł Sałatka z szynką i jajkiem pochodzi
Kulinarne CudaPrzed Wami ciekawa propozycja sałatkowa, która doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Sałatka makaronowa z kurczakiem i gruszką to danie, które zachwyci każde podniebienie. Połączenie słonych
Alle Dobre!Bakłażan z panierowaną mozzarellą to wyjątkowa przysmak dla smakoszy kulinarnych. Delikatnie usmażony bakłażan w towarzystwie sera mozzarella i rukoli , skropiony sosem winegret smakuje niezwykle wyjątkowo! Bakłażan
codojedzeniaCukinia faszerowane z air fryer to moja kolejna propozycja na danie przygotowane w frytownicy powietrznej . Musze przyznać, że odkąd ta maszyna jest w moim posiadaniu to
Dorota SmakujeMarynata BBQ do boczniaków to pomysł na niezwykle aromatyczną zaprawę, dzięki której nasze grzyby nabiorą charakteru i pysznego smaku i będą gotowe do dalszej obróbki. A
Dorota Smakujeskładniki: 360 g płatów śledziowych z oleju 500 g ziemniaków, ugotowanych 500 g buraków, ugotowanych 150 g cebuli 1 puszka groszku 170 g pieczarek marynowanych 220
Domowy Smak JedzeniaWitajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się
Smakowite DaniaTej jesieni w trosce o odporność córki nastawiłam pierwszy raz zakwas z buraków. Nasłuchałam się i naczytałam mnóstwo o jego dobroczynnych właściwościach (zawiera żywe kultury
Cynamonowe szczęścieSałatka z awokado i kurczakiem – bardzo prosta do przygotowania, z kilku podstawowych składników a smak wyśmienity! Osobiście bardzo lubię tą sałatkę i często ją robię sobie
Dorota Smakuje