sałatki - 54110 przepisów (strona:2433/3608)

Biszkopt z jabłkami 189

wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40). Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą

Kuchnia Danusi
Dorsz w cieście 269

proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław. Składniki: filety z dorsza 1 30 g mąki 20 g pokruszonych drożdży  130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mąkę rozcieramy

Gorący kąsek
Piwne ciastka 221

kwadraty Na środek kładziemy marmoladę i zwijamy po skosie. Tak to wygląda , nie wszystkie będą równe ,ale smak jest najważniejszy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Zobacz również: Pyszna sałatka na zimę Bananowiec

W kuchennym oknie Ewy
Kochanie śniadanie... 181

tymianek chleb masło pieprz sól PRZYGOTOWANIE:  Warzywa dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na połówki, dodajemy rukolę, odsączone kulki mozzarelli, kilka oliwek i polewamy naszą sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Chlebek smarujemy masłem. Jajko rozbijamy na patelni, posypujemy tymiankiem, pieprzem i solą. Smażymy ok 2 minut. . Na środek talerza kładziemy pokrojoną paprykę. Smacznego

Aga w kuchni
Ciabatta z oscypkiem i pomidorkami 152

minutki w celu podgrzania. Cienkie plasterki oscypka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy je na kromkach. Pomidory kroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Taką sałatkę nakładamy na kawałki ciabatty. Polecam

Aga w kuchni
Szkoła Gotowanie 201

osób zaczynających swoją przygodę z gotowaniem.  Książkę można kupić tutaj .     Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe; sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery.  W każdej części znajdziemy poradnik, składający się z podstawowych

Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i cytrusami 166

Plasterki cytrusów kroimy na 8 kawałków i odcinamy skórki. Układamy kawałki pokrojonego plasterka ananasa oraz maliny. Przygotowujemy sos z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polewamy sałatkę sosem przed samym podaniem

Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i malinami 217

talerzu. Następnie kroimy sera camembert w trójkąciki i układamy na talerzu. Dodajemy kilka malin i rozłupane orzechy włoskie. Pozostałe maliny posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem. Takim malinowym musem polewamy sałatkę przed podaniem

Aga w kuchni
Sałatka wiosenna 160

pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Warzywa dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w środku zimy

Aga w kuchni
Mini caprese 136

Przygotowanie:        W podłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią. Caprese sprawdza się na każdym przyjęciu :) Można każdemu podać z osobna

Aga w kuchni
Sałatka z selerem konserwowym 270

szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy dijon. Taki sos przelewamy do naszej sałatki i mieszamy całość. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą

Aga w kuchni
Caprese z oliwkami i bazylią 208

zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem balsamicznym

Aga w kuchni
Kurczak z jabłkami. 219

Przed pieczeniem nakrajamy jabłka w plasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem

Kuchnia Łukasza
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 513

brzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA

Nerds Kitchen