sałatki - 53422 przepisów (strona:2385/3562)

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek na zimę 4174

Szybka, zdrowa i tania sałatka do zamknięcia w słoiku na zimę. Potem tylko otwieramy i gotowe do obiadku:) Składniki; główka czerwonej kapusty, 5 jabłek, 3 cebule, sól, Zalewa; 4 łyżki oleju, 1,5 l wody, 1/2 szklanki octu, 6 łyżek cukru, łyżka soli, ziarenka pieprzu, liść laurowy Wykonanie; Główkę kapusty poszatkuj, sparz i odcedź. Cebulę kroimy na plastry, zasypujemy solą

Anioły w kuchni
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 176

Szaleństwo pomidorowe trwa nadal:) Dzisiaj sos pomidorowy jako dodatek do wędlin, sałatek, zapiekanek. No to do dzieła;) Składniki; 1,5 kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki cukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy

Anioły w kuchni
Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy 183

własnym lub pomidorowym mam w domu zawsze .Przydają się gdy chcę zrobić coś na szybko. A to błyskawiczną fasolkę po bretońsku ( bo w lodówce jest kawałek kiełbasy), albo jakąś sałatkę bo z obiadu został ziemniak . A jak zostanie mi trochę jakiegoś wywaru to robię zupę w różnych wersjach. Dziś zrobiłam taką wzbogaconą pulpecikami z białej kiełbasy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Szybkie ciasto czekoladowo-wiśniowe 9219

Bardzo się cieszę, że zainteresowanie sałatką z tuńczykiem jest tak duże :))) Naprawdę niespodziewanie duże, bo zwykle to słodkości królują wśród moich przepisów ;) Jednak tym razem liczba kliknięć właśnie w ten post przerosła moje najśmielsze oczekiwania i bardzo Wam za to dziękuję. Obiecuję też w związku z tym więcej takich propozycji, ale tymczasem znów coś słodkiego. Dziś będzie to szybkie ciacho

Ratunku obiad
Sałatka makaronowa z brokułem i wędzonym łososiem 384

Dziś Światowy Dzień Makaronu więc i na blogu makaronowy wpis. Pyszna prosta i sycąca sałatka. Tylko trzy produkty wystarczą aby wyczarować coś pysznego na wielki apetyt. składniki: 200 g makaronu kokardki, użyłam Czaniecki 1 brokuł 120 g wędzonego łososia sól,pieprz olej do skropienia Brokuła podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Zalać wodą i ugotować al'dente. Dobrze osączyć

Monia miesza i gotuje
Ekspresowa pizza na tortillach 237

koncentratem i dodajemy przyprawy. Rozsmarowujemy na wierzchnim placku. Układamy kawałki szynki oraz plastry pokrojonej mozzarelli. Dodajemy kilka listków bazylii. Pieczemy około 7 minut. Podajemy koniecznie na ciepło z sałatką ułożoną na wierzchu. Smacznego

Kolizje Smaków
Wiosenne tosty francuskie 242

wrzucamy masełko. Roladki maczamy dobrze w jajku i wrzucamy na patelnie. W resztce jajka maczamy skórki i również przekładamy na patelnie. Smażymy aż będą złociste. Podajemy z serkiem, sałatką i pysznym sokiem. Wiosenne tosty francuskie

Czarnawisienka
Taamiya czyli egipski falafel z ciecierzycy 322

mają wyglądać. Nadal się rozpadają? Uformuj z tego co wyszło kuleczki i odstaw do lodówki - troszkę stwardnieją. Falafel najlepiej smakuje na ciepło :) Świetnie pasuje do chlebków pita, sałatek, warzyw, hummusu lub samego tahini, czy też chociażby zwykłego chleba ;) Taamiya czyli egipski falafel

Czarnawisienka
Omlet kokosowy z owocami 198

szczerze mówią nie mam pojęcia jak można truć się takimi produktami, bo daniem czy posiłkiem tego nazwać nie mogę. Powoli moda "gotowców" wchodzi do Polski. Gotowe hamburgery, hot dogi, sałatki lub tacki z warzywami na grilla, gotowe owsianki czy też "pomysł na obiad w proszku". Osobiście - nienawidzę takich specyfików. Fakt - w zimie można czasem się poratować, ale nadeszła wiosna, niedługo

Czarnawisienka
Tęczowy deser z persymoną. 185

łatwy w konsumpcji. Miękki, bez pestki, można zjadać skórkę. Dostarcza tyle energii, że wystarczy na śniadanie szkolne czy przekąskę w pracy. Polecam do jedzenia na surowo i jako składnik sałatek, ale  dzisiaj wystąpi jako składnik deseru. 1 owoc persymony ½  granatu (ziarenka) 100 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1-2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka agrestowa Przygotować galaretkę

Kulinarny karnet Christophera
Walentynki już jutro – 14 lutego. 205

takiego jak miłość. Menu walentynkowe: Na dobry początek   – Truskawki maczane w gorącej kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu  i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka      -  Sałatka z avokado i granatu, Zupa     -  Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i świeżą bazylią, Danie gorące   – Filet z dorsza w cieście piwnym z langustynką

Kulinarny karnet Christophera
Curry z bananami w szynce. 229

miękkiego ryżu dodać rodzynki wraz z sokiem ,wymieszać i doprawić wg smaku solą i pieprzem. Obsmażone banany ułożyć na ryżu i posypać posiekaną pietruszką. Powyższe curry doskonale koresponduje z sałatką z cykorii

Kulinarny karnet Christophera
Kaczka z persymoną, 168

może z kaki, szaronem, hurmą lub hebanką ? Owoc ,który ma chyba najwięcej nazw na świecie, jest pełen słońca i słodyczy. Doskonały na desery ,sałatki czy dodatek do mięs. Dzisiaj proponuję udka kaczki z tym smacznym ,bogatym w witaminy owocem. 1  persymona   2  udka kaczki   1  łyżka oliwy 1  łyżka miodu   1  łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Jarmuż z jabłkami. 165

jest odmiana bez goryczy. Lubię jarmuż ze  względu na wysoką wartość odżywczą i wspaniały delikatny smak. Wykorzystajmy sezon na jarmuż jako dodatek do zup, drugich dań ,surówek i sałatek. Składniki na jarzynkę z jarmużem. 80dag jarmużu 2 jabłka 2 łyżki masła 125 ml soku jabłkowego 1 łyżka natki pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku Jarmuż umyć ,odciąć ogonki, grube

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania