sałatka - 51333 przepisów (strona:2485/3423)

Śledzie pod pierzynką 324

świątecznym stole nie może zabraknąć śledzia pod pierzynką, jak co roku jest to obowiązkowa sałatka

Kulinarne życie
Czy produkty sojowe są zdrowe? 160

żółtej, szeroko uprawianej, która stanowi pierwsze zródło białka roślinnego). Jest ona dalekim krewnym fasoli, stąd nosi nazwę haricot mungo. Z powodzeniem mozna dorzucić ją do wiosennych czy letnich sałatek warzywnych. Bibliografia David Servan-Schreiber Anticancer Dominique Rueff Hormones végétales naturelles aujourd’hui   1,321 total views, 9 views today The post Czy produkty sojowe

MODA NA BIO
Sałatka z surowego brokuła 159

Brokuły można jeść, tak jak kalafior, na surowo. Zarówno umyte różyczki jak i obraną z włókien łodygę (ma podobny smak jak kalarepa). U mnie dziś pyszna sałatka! Składniki: 1 brokuł 20 dag pieczarek 20 dag koktajlowych pomidorków 2 łodygi selera naciowego 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, przelać wrzątkiem

Tradycyjna Kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - Dietetyczne nuggetsy w płatkach i sezamie 411

uzyskania pysznej panierki nie użyłyśmy mąki. Jako panierka posłużyły nam płatki kukurydziane i sezam. Koniecznie skuście się i przygotujcie je u siebie nawet jako propozycję obiadową podając z pyszną sałatką ze świeżych warzyw :) Dietetyczne nuggetsy w płatkach i sezamie  SKŁADNIKI : 2 piersi z kurczaka  1 duże jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego papryka mielona słodka i ostra

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pomidorowa salsa Pico de Gallo 150

Pomidorowa salsa Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a, to sałatka ze świeżych pomidorów z papryczkami chilli, czerwoną cebulą, świeżą kolendrą, skropiona sokiem z limonki. Idealny dodatek do Zupy meksykańskiej . W tradycyjnym przepisie na salsę Pico de Gallo używa się się czerwonych papryczek serrano. Gordon używa zielonych jalapeno, a ja czerwonych chilli :) Jeśli lubicie pikantne dania, dajcie całą papryczkę

Moja Delicja
Sałatka z awokado i pieczonym kurczakiem 235

przyprawach i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 15-20 min. Czekamy aż mięso ostygnie, kroimy je na plasterki i układamy na sałacie. 4. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Sałatka jest bogata w: - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z awokado), która działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo, - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z oliwy z oliwek), która działają przeciwmiażdżycowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z brokułami 343

jogurt naturalny z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. 5. Prażymy na patelni nasiona słonecznika. 6. Na talerzu układamy sałatę, brokuły, Fetę i polewamy przygotowanym sosem. Całość obsypujemy nasionami słonecznika. Sałatka jest bogata w: - glutation (pochodzący z brokułów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z nasiona słonecznika), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z tuńczykiem i grzankami 164

oleju rzepakowym. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy tahinę z oliwą i sokiem z cytryny. 5. Na talerzu układamy sałatę, ogórka, pomidorki, rzodkiewkę, kukurydzę, tuńczyka, grzanki i polewamy przygotowanym sosem. Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości, - witaminę C, która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - wapń (pochodzący z tahiny), który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów, - potas, który reguluje

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałatka z ciecierzycą 162

talerzu. 2. Kroimy paprykę w kostkę. 3. Przekrawamy pomidorki i ogórki na pół. 4. Warzywa i odsączoną ciecierzycę układamy na rukoli. 5. Całość polewamy oliwą i posypujemy ziołami. Sałatka z ciecierzycą jest bogata w: - likopen (pochodzący z pomidorów), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę C (pochodzącą z papryki), która również jest antyoksydantem, - błonnik pokarmowy (pochodzący z warzyw), który daje uczucie

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 171

długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny Kordel pt. "Sezon na cuda

Weekendy w domu i ogrodzie
Lazania ze szpinakiem i serem ricotta 244

zróbcie lazanię. Lazania doskonale smakuje także po odgrzaniu. Lazanię ze szpinakiem jeść możecie jako danie samodzielne, lub podać z grillowanym fletem z kurczak/indyka i lekką sałatką. Składniki: 12-15 płatów makaronu do lazanii 1 opakowanie szpinaku mrożonego 250 g sera ricotta 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 150 g tartego sera żółtego gałka muszkatołowa pieprz sól sok z cytryny

kolorowotorcikowo
Sałatka hawajska 324

Sałatka hawajska Jak już pisałam wcześniej w tamtym roku rozpoczęłam moją przygodę z siłownią. A jak wiadomo jeśli z siłownią to i z dietą. Utrzymanie diety i treningi wymagają nie lada wyzwania jednak w domu staram się tak czy tak przygotowywać zdrowe a przy tym smaczne jedzenie. Teraz więc jedno z moich dietetycznych dań, które jak się okazuje smakuje wszystkim

Tanio smacznie i prosto
Szybka i pyszna sałatka z czerwoną fasolą 10883

sałatka według przepisu mojej teściowej,jest tylko z 4 składników plus majonez,zrobisz ją błyskawicznie,jest naprawdę pyszna,lekko chrupiąca od fasoli,mniam...-polecam  Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka ugotowane na twardo 3-4 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: fasolę,kukurydzę i seler odsączamy z wody,(fasolę lekko przelewamy wodą,seler odciskamy

Swojskie jedzonko
PIECZONE ZIEMNIAKI Z SOSEM SEROWYM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ 158

najlepsze są wszystkie odmiany z grupy B, na przykład Sante, Irys lub Irga. Ziemniaki z grupy A zupełnie się nie nadają, za to sprawdzą się w gotowaniu lub w sałatkach. SKŁADNIKI: -  ziemniaki (duże, klasa B) (jeden ziemniak na osobę) -  sos serowy - kwaśna śmietana - sól  - szczypiorek PIEKARNIK ROZGRZEJ DO TEMPERATURY 180 stopni. Ziemniaki bardzo dokładnie wyszoruj i usuń

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sałatka cytrusowa 121

Sezon cytrusowy w pełni więc przygotowaliśmy z nich sałatkę.  Składniki 4 pomarańcze 1 czerwony grejpfrut limonka 4 mandarynki 200 g sera koziego (roladka) sok z 1 cytryny sól kilka czarnych oliwek bez pestek 8 plasterków szynki serrano oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz mała czerwona cebula   Przygotowanie   Obrałem cebulę, pokroiłem w cienkie piórka, posoliłem i skropiłem sokiem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania