sałatka - 51035 przepisów (strona:1413/3403)

Karmelizowane truskawki z whisky 124

Karmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wędzone półtuszki kurczaka z ziołowej marynaty , domowe wyroby 132

dziecka uwielbiam ten rodzaj przygotowania kurczaka . Wędzony drób nie ma sobie równych , wspaniale smakuje na ciepło zaraz po wyjęciu z wędzarki lub na zimno na kanapkach czy w sałatce .. Możliwości wykorzystania jest dużo , a mięsa zawsze za mało Uwielbiam wędzić , mam wtedy błogi święty spokój , bo nikt nie chce się zbliżać żeby nie śmierdzieć dymem A ja sobie siedzę cichutko(...)wymądrzać bo jeszcze nie zgłębiłam całkowicie, arkanów wiedzy wędzarniczej , dodam tylko na zakończenie ,że używam zrębek olchy i kawałków drewna bukowego Kurczak doskonały na ciepło , na zimno , a w sałatkach to już prawdziwa petarda Smacznego ! Artykuł Wędzone półtuszki kurczaka z ziołowej marynaty , domowe wyroby pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sałatka ze szparagami, truskawkami i krewetkami 96

wszystko to moje dzieło, a potem oglądam jeszcze raz przygotowane zdjęcia, przypominam sobie smaki.. czuję się trochę jak w domu.  Który kocham. Składniki na jedną porcję sałatki: garść truskawek  5-6 szparagów 5-6 krewetek  marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili  roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii  dressing: miód, musztarda(...)talerzu układam sałaty, krewetki, szparagi, pokrojone truskawki i pozostałe warzywa. Składniku dressingu, po jednej łyżce miodu, musztardy, oliwy i wody, dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem. Wierzch sałatki polewam dressingiem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Nalewka z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy 173

Nalewka i syrop z kwiatów czarnego bzu Nalewka z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy to już kolejny przepis na domowe alkohole, który pojawia się na naszym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kasza gryczana z kurczakiem i szparagami 186

Kasza gryczana, której solo nie cierpię. W takiej wersji nie dość, że zdrowa to jest jeszcze przepyszna. Polecam każdemu. Ciekawy obiad na szybko. Składniki na kaszę

Karola gotuje
Lemoniada jabłkowo-miętowa 104

Lemoniada jabłkowo - miętowa gasi pragnienie znacznie lepiej niż dostępne w sklepach napoje, które bardzo często mają w swoim składzie pokaźną ilość chemicznych dodatków. W Arabii Saudyjskiej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kosmetyki w kostce nie tylko na wakacje 106

Już niebawem zaczniemy pakować plecaki i walizki na wakacyjne wojaże. Oprócz strojów do opalania, wygodnych t-shirtów i przewiewnych sukienek znajdą się w nich także niezbędne

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami 107

przejść obojętnie obok tej zmysłowej kulki mozzarelli, która skrywa w środku rozkosznie kremową śmietankę? To definitywnie mój ulubiony ser i nie mogłabym bez niego Read More Artykuł Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Sałatka z brokułem i rzodkiewką 112

Idealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek 1 duży pęczek sos czosnkowy ok. 10 łyżek Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody ,wystudzony ponownie odcedzamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce

Andzia Pichci
Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 160

sałatka sprawdzi się na każdej imprezie ok. 400 gramów brokuła (u mnie mrożony) 200 gramów ogórka zielonego (1 średni)  3/4 opakowania sera feta 5 łyżek posiekanego koperku 3/4 szklanki sosu czosnkowego 2 garście słonecznika uprażonego Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia. Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy. Ogórka kroimy

Andzia Pichci
Salatka meksykańska z kurczakiem 96

sałatka będzie idealna dla miłośników ostrzejszych smaków 200 gram fileta kurczaka 100 gram drobnego makaronu 200 g papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona Pół puszki kukurydzy Pół puszki fasoli czerwonej mały kawałek papryczki chili Przyprawa do dań meksykańskiej użyłam przyprawę do chili con carne Sól Na sos 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Makaron ugotować,odcedzić

Andzia Pichci
Jak wybrać oczyszczacz powietrza dla alergika 104

Oczyszczacz powietrza Stadler Form Roger - opinie użytkownika Nad tym jakim powietrzem oddychamy zaczynamy zastanawiać się najczęściej późną jesienią i zimą, kiedy w mediach słyszymy o smogu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym 119

Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym  tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kalarepka w panierce 130

sztuka młodej kalarepki – 1 jajko –  kilka łyżek bułki tartej – ulubione przyprawy wg. uznania ( np. papryka, sól, pieprz) – olej rzepakowy do smażenia Propozycja podania : sałatka wiosenn a Przygotowanie: Kalarepkę obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Gotować na półmiękko w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i lekko przestudzić. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kalarepkę maczać(...)jajku a następnie obtaczać w przygotowanej bułce tartej Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np.z ulubioną sałatką wiosenną z tego przepisu . Artykuł Kalarepka w panierce pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE