Karmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadziecka uwielbiam ten rodzaj przygotowania kurczaka . Wędzony drób nie ma sobie równych , wspaniale smakuje na ciepło zaraz po wyjęciu z wędzarki lub na zimno na kanapkach czy w sałatce .. Możliwości wykorzystania jest dużo , a mięsa zawsze za mało Uwielbiam wędzić , mam wtedy błogi święty spokój , bo nikt nie chce się zbliżać żeby nie śmierdzieć dymem A ja sobie siedzę cichutko(...)wymądrzać bo jeszcze nie zgłębiłam całkowicie, arkanów wiedzy wędzarniczej , dodam tylko na zakończenie ,że używam zrębek olchy i kawałków drewna bukowego Kurczak doskonały na ciepło , na zimno , a w sałatkach to już prawdziwa petarda Smacznego ! Artykuł Wędzone półtuszki kurczaka z ziołowej marynaty , domowe wyroby pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywszystko to moje dzieło, a potem oglądam jeszcze raz przygotowane zdjęcia, przypominam sobie smaki.. czuję się trochę jak w domu. Który kocham. Składniki na jedną porcję sałatki: garść truskawek 5-6 szparagów 5-6 krewetek marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii dressing: miód, musztarda(...)talerzu układam sałaty, krewetki, szparagi, pokrojone truskawki i pozostałe warzywa. Składniku dressingu, po jednej łyżce miodu, musztardy, oliwy i wody, dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem. Wierzch sałatki polewam dressingiem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaNalewka i syrop z kwiatów czarnego bzu Nalewka z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy to już kolejny przepis na domowe alkohole, który pojawia się na naszym
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKasza gryczana, której solo nie cierpię. W takiej wersji nie dość, że zdrowa to jest jeszcze przepyszna. Polecam każdemu. Ciekawy obiad na szybko. Składniki na kaszę
Karola gotujeLemoniada jabłkowo - miętowa gasi pragnienie znacznie lepiej niż dostępne w sklepach napoje, które bardzo często mają w swoim składzie pokaźną ilość chemicznych dodatków. W Arabii Saudyjskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJuż niebawem zaczniemy pakować plecaki i walizki na wakacyjne wojaże. Oprócz strojów do opalania, wygodnych t-shirtów i przewiewnych sukienek znajdą się w nich także niezbędne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzejść obojętnie obok tej zmysłowej kulki mozzarelli, która skrywa w środku rozkosznie kremową śmietankę? To definitywnie mój ulubiony ser i nie mogłabym bez niego Read More Artykuł Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonIdealna sałatka na kolację świetnie się sprawdzi również na różnego rodzaju uroczystościach. 200/250 g brokuła 5 jajek M 150 g rzodkiewki kukurydza konserwowa pół puszki koperek 1 duży pęczek sos czosnkowy ok. 10 łyżek Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody ,wystudzony ponownie odcedzamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce
Andzia Pichcisałatka sprawdzi się na każdej imprezie ok. 400 gramów brokuła (u mnie mrożony) 200 gramów ogórka zielonego (1 średni) 3/4 opakowania sera feta 5 łyżek posiekanego koperku 3/4 szklanki sosu czosnkowego 2 garście słonecznika uprażonego Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia. Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy. Ogórka kroimy
Andzia Pichcisałatka będzie idealna dla miłośników ostrzejszych smaków 200 gram fileta kurczaka 100 gram drobnego makaronu 200 g papryki czerwonej 1 mała cebula czerwona Pół puszki kukurydzy Pół puszki fasoli czerwonej mały kawałek papryczki chili Przyprawa do dań meksykańskiej użyłam przyprawę do chili con carne Sól Na sos 2 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Makaron ugotować,odcedzić
Andzia PichciOczyszczacz powietrza Stadler Form Roger - opinie użytkownika Nad tym jakim powietrzem oddychamy zaczynamy zastanawiać się najczęściej późną jesienią i zimą, kiedy w mediach słyszymy o smogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym tradycyjny przepis kuchni polskiej Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym należą do klasyki naszej kuchni domowej. Kapusta
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasztuka młodej kalarepki – 1 jajko – kilka łyżek bułki tartej – ulubione przyprawy wg. uznania ( np. papryka, sól, pieprz) – olej rzepakowy do smażenia Propozycja podania : sałatka wiosenn a Przygotowanie: Kalarepkę obrać, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Gotować na półmiękko w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i lekko przestudzić. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kalarepkę maczać(...)jajku a następnie obtaczać w przygotowanej bułce tartej Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np.z ulubioną sałatką wiosenną z tego przepisu . Artykuł Kalarepka w panierce pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFE