razu nabierze charakteru przy takim ukwieceniu :) W trakcie obsadzania :) Składniki na 1 średnią miskę: SAŁATKA: 2 garście dużych kiełków - u mnie słonecznik 2 łodygi selera naciowego - jeśli młode, mogą być wraz z listkami 1 pęczek rzodkiewek 2 ogórki gruntowe 1 garść szczypiorku 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym DRESSING: 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu
Grunt to przepis!Lunch : Sałatka z tortellini - taka sałatka jest idealna na tzw. wyczyszczenie lodówki ;) W mojej sałatce, poza tortellini znalazła się czerwona cebula, żółtą papryka i pomidorki koktajlowe, wszystko połączyłam winegretem z oliwy, cytryny i czosnku doprawionego bazylia i oregano, sola oraz pieprzem. Przekąska : Marchewka z tuńczykiem i jajkiem - przepis na to danie zaczerpnęłam od Malwiny z bloga Filozofia Smaku , danie jest
Codzienne GotowanieSałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. Składniki: 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 puszka tuńczyka w oleju 0,5 słoika suszonych pomidorów w oleju Garść czarnych oliwek Pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Soczewicę odsączamy
Bajeczna KuchniaProste lekkie letnie danie. Makaron można zjeść na ciepło lub też na zimno jako sałatkę. Jeśli ktoś lubi oliwki można też dodać. U mnie i wersja bez oliwek i wersja z oliwkami dla mężusia. składniki: 400 g makaronu, u mnie kolorowe rurki 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 2 garście listków roszponki 300 g pomidorków koktajlowych 150 g czarnych
Monia miesza i gotujenaturalny – 1 łyżka pieprz sól Ryż ugotować na sypko, odcedzić i przestudzić. Tuńczyka odsączyć z oleju, wsypać do miski z ryżem. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć do miski. Majonez wymieszać z jogurtem. Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać
Camilla w kuchniczego można dodać olej z czarnuszki? Oto kilka propozycji: Olej z czarnuszki można polewać sałatki i surówki, zamiast paczkowanego sosu winegret. Efektem będzie bardziej intensywny, korzenny posmak potrawy. Nadaje się także do polania makronu czy kaszotto – np. w połączeniu z olejem rzepakowym. Świetnie współgra z tuńczykiem, podkreślając jego smak. Dodany do koktajlu, smoothie czy zupy krem, będzie całkowicie niewyczuwalny. Olej
Słodkie okruszkimogą Ci się spodobać: Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi Makaron z tuńczykiem i oliwkami Makaron z kurczakiem i brokułami Makaron z indykiem, groszkiem cukrowym i pesto Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Tortellini z brokułami w sosie curry Spaghetti Napoli Sałatka z makaronem z zupek chińskich Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą Mam nadzieję
Moja Książka KucharskaJeśli chcecie się zainspirować zajrzyjcie do poniższych przepisów: Kryzysowa tarta z dżemem Tarta z tuńczykiem Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z ryba wędzoną Tarta ze szpinakiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ CZERWONĄ Składniki: ciasto: 250g
Dorota SmakujeJeśli chcecie się zainspirować zajrzyjcie do poniższych przepisów: Kryzysowa tarta z dżemem Tarta z tuńczykiem Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z ryba wędzoną Tarta ze szpinakiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z ŁOSOSIEM I CUKINIĄ Składniki: ciasto: 200g maki
Dorota Smakujeostropest plamisty, którego używam ostatnio niemal do wszystkich dań wytrawnych. Nie wnosi on do sałatki znaczącego smaku, więc jeśli go nie macie, można go pominąć. Sugeruję wówczas użyć cząbru, jak do każdego dodatku roślin strączkowych. Składniki : 100 ml makaronu orzo 150 ml czarnej soczewicy puszka tuńczyka w oliwie słoiczek kaparów 5 ogórków gruntowych chili 2 gałązki pietruszki naciowej płaska łyżeczka
Weekendy w domu i ogrodzieniby takie proste i powszechne danie a ustawiały się po nie kolejki), tortille z tuńczykiem i sałatą lodową (to był hit), bagietki z pastą z wątróbki lub chrzanową pastą z łososiem, babeczki z pastą jajeczną, tosty na słodko i słono, koktajle owocowe, pomidorki faszerowane twarożkiem, sałatki i inne. Dla mnie taki event to było całkiem nowe ale bardzo ciekawe doświadczenie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawodą dodajemy do szpinaku. Mieszamy i chwilę razem podgrzewamy. Zestawiamy z ognia. Dodajemy tuńczyka oraz bazylię i jeszcze raz całość dokładnie mieszamy. Podajemy od razu, każdą porcję dekorując pozostałą bazylią. Smacznego! P.S. Taki makaron świetnie smakuje w wersji obiadowej - na ciepło, ale też jako sałatka - na zimno. Makaronowe sałatki są bardzo sycące i doskonale sprawdzają się jako pełnowartościowy posiłek
Ratunku obiadpołowę, miąższ wyjąć łyżeczką, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka osączyć z oleju, wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, dodać do awokado. Jajko ugotować i posiekać, liście sałaty lodowej, pokroić w drobną kostkę, oliwki przekroić na połowę i również dodać do przygotowanej sałatki. Na koniec dodać 1 łyżkę majonezu, doprawić solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać, nałożyć
Kulinarny karnet ChristopheraWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach), pęczek dymki, pęczek
JejKuchniaPasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. Polecam SKŁADNIKI 5 ugotowanych jajek 1 łyżka majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz
W kuchennym oknie EwyPasty zawsze urozmaicają nasz jadłospis, dlatego warto czasami coś zaserwować rodzinie. Dzisiaj na śniadanie, w mojej kuchni, pasta z tuńczyka. Polecam . Tak na szybko, ale
W kuchennym oknie Ewy