Dziś przedstawiam szybki, łatwy i przyjemny przepis na surówkę z młodej kapusty. Doskonale sprawdzi się do każdego dania głównego, a zrobienie jej zajmie dosłownie kilka chwil
karmelowyDziś przedstawiam przepis na szybką, łatwą i bardzo smaczną surówkę, którą często przygotowuję w domu. Mam kilka takich potraw, które przygotowuję w ramach standardów obiadowych, jednak
karmelowytarta (do panierki) · oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos kaparowy · 1 szklanka majonezu · 6 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany · 1 łyżka chrzanu(...)szybko się nie rumieniły i nie przypaliły. Regulować wielkość płomienia (ma nie być za duży, ale tłuszcz cały czas musi skwierczeć). Kotlety podawać gorące, z sosem kaparowym i ulubioną sałatką
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRyż z jabłkami jest jednym z tych dań, które znają wszyscy, ale każdy gotuje inaczej. Zatem ja przedstawiam dziś swoją wersję. Danie to jest z natury
Kawa z mlekiemPrzedstawiam Wam przepis na przepyszną sałatkę z tuńczyka ale w wersji, która idealnie sprawdza się na LCHF, czyli z jajkami, masłem i serem żółtym Jest to
Ola la LCHFJajecznica z pomidorami i szynką to pomysł na smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem. Do jej przygotowania możecie użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka jest pyszna i szybka w przygotowaniu. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)bidi;} 1 szklanka kaszy kuskus 2 szklanki wody 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 niewielki pęczek koperku 1 średnia papryka majonez - wedle uznania pieprz sól Sposób przygotowania: 1. Kaszę kuskus zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy na 5 minut, aż kasza wchłonie płyn. 2. Do kaszy dodajemy odsączonego tuńczyka i kukurydzę
Kuchnia domowa AniSałatka z brokułem gościła na naszych stołach już od dawna. Robi się ją bardzo szybko, a do tego świetnie się przechowuje, więc można ją zabrać do
Dieta bez mlekaWarzywa to podstawa moich posiłków. Zawsze stanowią większą część na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :) Składniki: 1 średnia(...)posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika 180'C na ok. 15min. Gotowe! Można podawać z ryżem, ja akurat usmażyłam ćwiartki ziemniaków na głębokim tłuszczu :) Naczelny dodał trochę majonezu i jadł, aż mu się uszy trzęsły! Smacznego
Kitchens Alphabetbył jeden z najlepszych kawałków mięsa, jakie miałem okazję spróbować. Wieprzowina jest tak delikatna, że włókna odchodzą wręcz same, bez udziału widelca. Do bułeczek bao wrzuciłem jeszcze słynną sałatkę coleslaw, ale żeby nie było nudno, to nowej odsłonie z czerwonej kapusty z gruszką. Oczywiście czym byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue(...)letniej wody 1 łyżka oleju rzepakowego + do posmarowania ½ łyżeczki soli Coleslaw: główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1 mała marchewka 1 gruszka 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżki majonezu sok z ½ cytryny sól, pieprz do smaku Frytki z pietruszki: 1 kg pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki soli morskiej 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju
Food SquareCo do tych buraczków miałam pewne obawy czy zasmakują one domownikom. Chodziło mianowicie o dodatek sera. Bałam się czy nie zdominuje on zupełnie smaku buraków, które
Smaki Na TalerzuBrokuł to warzywo niepospolite. Co dziwne, lubiane stosunkowo często nawet przez dzieci. Bardzo wdzięczne do przygotowania. Smakuje na surowo, może być gotowany, pieczony. Możemy z niego
Mieszam w Garnkumoże nie wystarczyć;) Do takich dań również warto przygotować odpowiednie sosy. Poniżej podaję kilka przepisów na sosy, pasujące do pieczonych warzyw, mięs czy ryb. Można nimi również doprawiać sałatki, dzięki czemu będą bardziej sycące i treściwe. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz opcjonalnie: mięta Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Sos tysiąca wysp 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1 mała szalotka 1 mały korniszon pieprz sól opcjonalnie: ugotowane na twardo jajko, pietruszka, oliwki, słodka papryka, pikle Szalotkę i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę. Majonez
Obiad gotowyłyżeczki soli 3 łyżeczki majeranku łyżeczka cząbru 3 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka słodkiej papryki wędzonej łyżeczka ostrej papryki szklanka oleju Do mlecznej zalewy do pieczenia: 500 ml mleka łyżka majonezu dwie łyżeczki majeranku 5 liści laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka soli Mięso myjemy, suszymy. Cebulę kroimy w pióra, obrany czosnek też lekko rozdrabniamy. Dokładamy do mięsa natartego mieszanką przypraw(...)piekarnika aż do wystygnięcia. Z płynu, który zostanie po pieczeniu możemy zrobić sos, wystarczy zredukować ilość wody, w razie potrzeby zmiksować. Jeśli chcemy schabik skonsumować w formie wędliny, do sałatki lub kanapki- najlepiej jeśli cierpliwie poczekamy z konsumpcją do rana, niech dobrze wystygnie i schłodzi się przez noc w lodówce. Mięsko jest soczyste, dobrze doprawione. Polecam
PichceniomaniaCześć :D Czasami czyszczenie lodówki kończy się obłędem....oj może rozwinę :D Czyszczenie lodówki może skończyć się nowymi inspiracjami do popełnienia potraw powodujących obłęd kubków
Pieprzyć z Fantazją