Prosta surówka z czerwonej kapusty na zimno . Chrupiąca, bo niegotowana. Delikatnie zmiękczana tylko octem z czerwonego wina. Bez żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez
Moja DelicjaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: mała kapusta pekińska, większa marchewka, nieduże jabłko, sól, pieprz
JejKuchniaSkładniki: 2 saszetki ryżu białego puszka kukurydzy słodkiej 4 jajka 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie i oleju 4 ogórki kiszone 1 średnia cebula 2 łyżki
Lena GotujeS k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 duża garść endywii - 5 ogórków małosolnych - 0
Gocha gotuje!A może jajko? Takie z serkiem i dodatkami? Bo są do wyboru: słone, słodkie i ostre! Na imprezę idealne!! Składniki: 9 jaj I farsz: 3 żółtka
Malinowo w kuchniSkładniki ziemniaki, 3 duże sztuki marchewka, 3 średnie sztuki pietruszka korzeń, 2 sztuki seler, 1 średnia sztuka groszek konserwowy, 1 puszka por, 1 mały ogórek
Gotowanie moimi oczamiProsta, szybka i smaczna przekąska dla miłośników śledzia :) SKŁADNIKI 1 opakowanie krakersów 5-6 filetów śledziowych w oleju z cebulą kilka kawałków papryki konserwowej 2-3
Moje Kuchenne RewelacjeSurówka z białej rzodkwi oprócz zdecydowanego smaku zawiera mnóstwo witamin i mikroelementów. Podobno biała rzodkiew ma też działanie odchudzające, ale może przekonamy się
Maminek kulinarnyA kuku! :) Dzisiaj na szybko postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na wiosenne danie makaronowe, które zostało wyróżnione w konkursie na blogu " Cuda i smaki regionu
Emcia PichciRosolli, bo tak brzmi oryginalna nazwa tej sałatki, to tradycyjne fińskie danie bożonarodzeniowe. Jednak tak bardzo pasuje do mojego stołu wigilijnego, na którym dominują potrawy rybne, że bez wahania przystąpiłam do jej przygotowania. Bardzo odpowiada mi jej smak. Wykorzystuje się tu proste składniki, dostępne przez cały rok. Bez żadnych egzotycznych upiększeń :) Mój syn nie przepada za smakiem surowej cebuli(...)cebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Wykonanie: Buraki umyć i gotować ze skórką do miękkości. Marchew i ziemniaki umyć i gotować ze skórką do miękkości w osobnym garnku
zadanie-gotowaniedojrzałego awokado, majonez, jogurt, szalotkę, roztarty czosnek, sok z cytryny, olej i przyprawy i wszystko mieszamy. Domowe pasty do kanapek: pasta z wędzonej makreli , pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , twarożkowa pasta tzatziki , pasta z makreli i twarogu Nasza pasta jajeczna z awokado jest gotowa. Będzie pysznym dodatkiem do kanapek. Sprawdzi się także jako zdrowa sałatka. Jeżeli zostało wam trochę
Gotujemy i jemySałatki to mój Konik ;) Na moim blogu jest już ich ponad 80 ;)Uwielbiam robić ale również jeść;) Sałatka ze schabem,szpinakiem i makaronikiem. Sałatka Ta była Hitem na ostatniej imprezie ;) Dlatego chętnie się Dzielę przepisem. Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;) Składnik : 🍽 20 dag schabu bez kości 🍽3 garście świeżego szpinaku 🍽1 torebka zupki(...)chińskiej (sam makaron) 🍽1/2 pora część biała 🍽 20 dag sera żółtego wędzonego 🍽3 ogórki konserwowe 🍽1/2 puszki kukurydzy 🍽 3 łyżki majonezu 🍽 1 łyżka ketchupu 🍽 przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, 1 łyżka papryki czerwonej, 1 łyżka czosnku granulowanego, 🍽 olej rzepakowy do smażenia 🍽🍽🍽🍽🍽 Przygotowanie: Mięso myjemy,kroimy w drobną kostkę. Przyprawy
Gotowanie PatkiSkładniki na sałatkę: - kapusta pekińska ok. połowy dużej główki lub jedna mała - 1/2 kg mięsa mielonego, ja użyłam z szynki - 1 czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 1/2 szklanki passaty pomidorowej - 4 pomidory - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g gęstego jogurtu naturalnego - 15 dag sera żółtego, oscypek tez się świetnie komponuje - 6 łyżek majonezu - czipsy tortilla
Apetyczna babeczkailościach. Tę sałatkę przygotowałam w półtoralitrowej salaterce. Myślę, że będzie idealna „na jedno posiedzenie” dla max 4-5 osób. 1 duży por lub 2 małe 200 g szynki wieprzowej (np schab pieczony) 2/3 puszki kukurydzy 1 słoiczek selera konserwowego (160g) 2/3 puszki ananasa około 80-100 g żółtego sera (u mnie cheddar) 2-4 łyżki majonezu sól, pieprz
Smaki Na TalerzuSałatkę przygotowałam na kolację, ale będzie idealnie pasowała jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi czy też jako potrawa na święta. Moja trafiła do pudełek – też tak można. Szybko, smacznie i ładnie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 1 gotowany burak ćwikłowy ( ja kupiłam gotowy ) 2 płaty śledzia solone z oleju 2 jajka 2 łyżeczki majonezu typu light Sól Pieprz Szczypiorek Wykonanie
Smaki Ewy