ryż - 22970 przepisów (strona:1140/1532)

Najlepsza na odporność - sałatka warzywna z ekologiczną komosą ryżową i kalarepą (wegańska) 201

Dzisiaj bardzo przyjemne zajęcia z chemii żywności minęły szybciutko . Teraz czas na obiad i na naukę, a w ramach przerwy, jako przykładny obywatel pójdę zagłosować. Wczoraj

Be Fit Be Strong
Kurczak w kurkumie 153

minut do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy . Jeżeli będzie potrzeba można dosypać jeszcze kurkumy i doprawić do smaku. Kurczaka podajemy z ryżem. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
PIERSI KURCZAKA W MLECZKU KOKOSOWYM Z CURRY 235

DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ. DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO. NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ  RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI. SMACZNEGO

potrawyregionalne
GULASZ Z SUSZONYMI OWOCAMI I CURRY 221

Wszystko dusiłam w garnku pod przykryciem  i podlewałam czasami wodą często mieszając. Podałam z kaszą kuskus,ale można również z ryżem np zabarwionym na żółto kurkumą .  Kurkuma , podobnie jak szafran, nadaje potrawom piękny żółty kolor. Kurkuma nie tylko barwi potrawę, nadaje jej też specyficzny zapach podobny do pieprzu i piżma oraz delikatny smak, zbliżony do imbiru, lecz nieco

potrawyregionalne
PIECZONY UDZIEC Z INDYKA Z MORELAMI 207

podlewając wodą. Na koniec piekłam już bez przykrycia i wtedy indyk przybrał piękny brązowy kolor. Pokroiłam w paseczki suszone morele i posypałam nimi mięsko. Można go podać z ryżem lub ziemniakami polewając sosem  który się wypiekł z pieczeni. Polecam i ... Smacznego

potrawyregionalne
WIEPRZOWINA PO AZJATYCKU W SOSIE ŚLIWKOWYM 176

polędwiczki. Smażyłam,aż się zarumienią. Wlałam sos sojowy,doprawiłam cukrem i smażyłam około 5 minut. Następnie połączyłam mięso z sosem śliwkowym i dusiłam wszystko około 10 minut. Podawałam z ryżem. Rewelacja! Smacznego

potrawyregionalne
KURCZAK Z KALAFIOREM I IMBIREM W MLECZKU KOKOSOWYM 212

kurczaka. Wymieszałam i podsmażyłam. Wsypałam starte warzywa. Następnie dołożyłam kalafior. Można podlać szklankę wody. Ostatni etap to mleczko kokosowe. Pod koniec duszenia dodałam łyżkę przecieru z pomidorów. Podałam z ryżem. Smacznego

potrawyregionalne
RYBA SMAŻONA Z WARZYWAMI PO INDYJSKU 174

warzyw dodałam sos rybny. Podsmażyłam rybę i paluszki.   Wymieszałam warzywa z rybą. Dodałam odrobinę wody i dusiłam około 10-15 minut. Dodałam przecier pomidorowy. Posypałam dymką. Podawałam z ryżem,który ugotowałam z dodatkiem kurkumy. Smacznego

potrawyregionalne
KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM 177

Danie obiadowe idealne z ryżem, kaszą kus kus bądź makaronem. Pachnące imbirem i mleczkiem kokosowym. Warzywa możecie użyć dowolne, wedle gustów. Składniki: udka z kurczaka marchewka pietruszka seler naciowy szklanka bulionu cebula czosnek kawałek świeżego korzenia imbiru puszka mleczka kokosowego 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego lub przecieru z pomidorów olej masło curry słodka czerwona papryka sól Udka z kurczaka obrałam

potrawyregionalne
GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO KOPERKOWYM 166

gęsty jogurt,pokrojone w plasterki kiszone ogórki, czosnek i pieprz. Dodałam parę listków suszonej mięty. Dodałam również kawałek sera feta. Wszystkie składniki zmiksowałam. Dodałam świeży koperek. Szaszłyki podawałam z ryżem i sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego!     Polecam również inne szaszłyki: SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY SZASZŁYKI Z PIERSI

potrawyregionalne
SAŁATKA BROKUŁOWA Z WARZYWAMI I JAJKIEM Z SOSEM CZOSNKOWYM 301

miseczce wymieszałam jogurt z majonezem. Starłam ząbki czosnku na drobnej tarce i przyprawiłam. Dla zaostrzenia smaku można dodać łyżeczkę musztardy dijon. Smacznego!   Polecam również sałatkę  brokułową z ryżem

potrawyregionalne
LECZO WEGETARIAŃSKIE 193

więc z jego darów. Kompozycja warzyw zależy od indywidualnych gustów. Polecam dodać bakłażana, cukinię, paprykę i świeże pachnące pomidory. Jest to lekkie danie wegetariańskie. Można je podawać samodzielnie, z ryżem jak i  dodatek do potraw mięsnych. Dla lubiących ser, polecam posypać przed podaniem startym parmezanem. Składniki: 1 średniej wielkości bakłażan 1  nieduża cukinia 250 g świeżej dyni

potrawyregionalne
FALAFEL KULECZKI Z CIECIERZYCY 186

bułce tartej. Smażyłam na  głębokim oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru.   Przekładałam kuleczki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Falafel podawać można z ryżem, kaszą w picie z warzywami albo sosami np.czosnkowym. Smacznego

potrawyregionalne
ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM 211

lubicie dynię to polecam również: KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM   LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ DYNIA MARYNOWANA ZUPA Z DYNI NA MLEKU WCZESNOJESIENNA MINESTRONE DYNIA Z RYŻEM

potrawyregionalne
Pieczone podudzia w miodzie 161

wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 200*C na 35-40 minut. Ja podałam z ryżem i sosem słodko-kwaśnym. (tu znajdziesz przepis na sos KLIK

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania