Już za miesiąc, o tej porze, wszyscy będą myśleli tylko o jedynym. Jak co roku wpadniemy w szał przygotowywania wigilijnych potraw, kolejny raz będziemy dumać co
Mango PapajaŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze
Martyna CooksPyszne i proste fit burgery z łososia, jarmużu i koperku. Możemy podać je w bułce lub z ulubionymi dodatkami. Mi najbardziej smakują skropione sokiem z
Mango PapajaFETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE Kuchnia włoska, uwielbiam ją za smak i prostotę – kilka składników i mamy gotowe danie! Dzisiaj szybki makaron z
Martyna CooksChętnie przygotowuję dania ze śledziami, szczególnie marynowanymi w occie, a śledzie po kaszubsku to danie, które lubię szczególnie. Ostre śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem marynowanych
Trzeci talerzPo najwspanialszych przygodach i mrożących krew w żyłach ekscesach, elektryzujących spotkaniach i imprezach do rana, słodyczach wszelakich i najlepszym winie przychodzi w końcu taki czas, kiedy
GRUBY WAŁEKWitam, zapraszam do wypróbowania przepisu na Pyszną zapiekankę z Łososiem. Mega pyszna i bardzo szybka w wykonaniu. W sam raz dla osób unikających węglowodanów w swojej
Sylwetka Od KuchniWróciłam. Zrobiłam kilka kroków wstecz. Zaczęłam szukać siebie, ukrytej gdzieś głęboko. Musiałam przejść przez długi korytarz, zbudowany z ludzkich oczekiwań. Trafiłam do domu. A tam
Kuchnia Pani WiosnyZnasz to uczucie? Tą ekscytację, kiedy wstajesz rano i wiesz, że jesteś we właściwym miejscu? Tą chęć do działania? Masz swój mały świat, nad którym codziennie
Kuchnia Pani WiosnySkładniki: 6 filetów śledziowych 2 konserwowe ogórki pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka białego octu winnego Sposób
Qchnia po prostuDawno mnie tutaj nie było, jakoś nie miałam ochoty na gotowanie i pisanie. Zbyt dużo spraw na głowie powoduje u mnie swego rodzaju mętlik - nie mogę
sierotka maRysia w kuchniOdkąd zobaczyłam je na Ziołowym zakątku pomyślałam, że to jest mój smak. Zwykle jadam śledzie w 3 odsłonach - klasycznie, z cebulką i olejem; po kaszubsku z
sierotka maRysia w kuchniRolada ta spodobała mi się od razu - jest idealna jako przystawka i pięknie wyglądała na świątecznym stole Rolada ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie mrożonego
sierotka maRysia w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Śledzie to jedna z najpopularniejszych polskich przekąsek. W PRL-u najczęściej przygotowywane jako śledzie w oleju z cebulką lub rolmopsy – …
My Blueberry CornerSkładniki: tuszki świeżych śledzi mleko bułka tarta mąka pszenna sól olej do smażenia Wykonanie: Tuszki śledziowe dokładnie oczyszczamy i moczymy przez ok godzinę w
Malinowe Pocałunki