ryba - 22624 przepisów (strona:1263/1509)

kotleciki z łososia surowego 207

Kolejne rybne kotleciki. Tym razem głównym składnikiem był surowy łosoś.  Świetna przekąska, podajmy je z sosem jogurtowym i sałatą. Szpinak jest bardzo dobrym dodatkiem kotlety

Stare Gary
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 153

N iedawno miałam okazję przetestować ten przepis dla magazynu kulinarnego Apetyt . Samo danie jest przykładem na udane połączenie kuchni włoskiej i tajskiej. W przygotowaniu banalnie proste

SzczyptaSmaQ
PÓŁMISEK MIĘS … PIECZONE ZIEMNIAKI … SERNIK I SZARLOTKA czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W C.K.BROWAR 204

( zdjęcie to jest własnością C.K. Browar ) )TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA C.K.BROWAR NIE MAJĄ WPŁYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany

Ostra na Słodko
Winegret ze śledziem i burakami 125

Kolejne danie wigilijne z mojego rodzinnego domu. Winegret to popularny rodzaj sałatki w kuchni rosyjskiej 300 g śledzia z oleju, 200 g ugotowanych ziemniaków – 1 spory

królestwo garów
Pasta jajeczna z sardynkami 75

6 jajek ugotowanych na twardo, 2 puszki sardynek w pomidorach (jedna 90 g), 1 łyżeczka tabasco, 2/3 łyżeczki ajvaru, 2 – 3 łyżki majonezu, sól Obrane jajka

królestwo garów
„tatar” z wędzonego łososia 144

4 szalotki, 100 g wędzonego łososia, 1 -2 buraki, 1 ogórek, jajka przepiórcze lub kurze, ognista mieszanka przypraw sok z limonki, łyżka miodu, 4 łyżki oliwy

królestwo garów
Stek z rekina I 99

3 steki z rekina, 1 ząbek czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1/2 chilli, 2 łyżki oliwy, 40 ml soku z pomarańczy, masło lub oliwa do smażenia

królestwo garów
Stek z rekina II 127

3 steki z rekina, łyżeczka startego imbiru, 60 ml soku z pomarańczy, skórka otarta z 1/2 cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 20 ml sosu sojowego

królestwo garów
Tuńczyk z grilla – stek z tuńczyka 125

Steki z tuńczyka grubości około 2,5 cm, sól, pieprz, oliwa Steki z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Odłożyć na 30 minut. Grillować bezpośrednio

królestwo garów
Tatar z tuńczyka 86

250 g świeżego tuńczyka, 1/2 dużego, winnego jabłka, 2 szalotki, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, skórka otarta z 1 limonki, sok z limonki, 4 łyżki oleju

królestwo garów
Tuńczyk w palonym sianie z foie gras 144

Plaster tuńczyka o grubości około 2 cm, 5-6 łyżek octu z wina riesling, Mus foie gras z kaczki z dodatkiem trufli, oliwa, ogórek, siano. Dwie

królestwo garów
Sałatka śledziowa 109

400 g śledzi w oleju, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, sos: 4 łyżki cukru, 4 łyżki soku z cytryny, 10 łyżek oliwy, Śledzie, jajka

królestwo garów
Śledź z koperkiem 96

3 płaty śledzia w oleju, pęczek koperku (ok. 40 g), sos: 2 łyżki cukru, 3 łyżki soku z limonki, 4 łyżki oliwy Płaty śledzia osaczyć z

królestwo garów
Sałatka śledziowa z papryką i ogórkiem 141

400 g śledzi w oleju, 150 g cebuli, 150 g świeżego ogórka, 150 g czerwonej papryki, 3 ugotowane na twardo żółtka, pieprz, sos: 2 łyżki cukru

królestwo garów
Śledzie solone smażone 125

9 płatów solonych śledzi, 1 jajko, 100 ml tartej bułki, 4 łyżki masła, 6 łyżek oleju Płaty śledzi wymoczyć, osuszyć. Jajko rozbełtać. Śledzie obtaczać w roztrzepanym

królestwo garów