Odejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotnaskładniki na ciasto kisielowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na babkę kakaową - łatwy i dość szybki w wykonaniu. Babka jest pulchna, wilgotnawa i nie za słodka. Polecam :) Zawsze wychodzi SKŁADNIKI 1 szklanka mleka
Moje Kuchenne RewelacjeSKŁADNIKI 500 g mąki 25 g świeżych drożdży 50 g smalcu ze skwarkami 250-300 g letniej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 200 g
zielonacukinkaSkładniki: ciasto: 0,5 kostki masła 1 kubek mąki ziemniaczanej 1 kubek mąki pszennej 3 jajka 0,5 kubka cukru do wypieków 1,5 płaskiej
Luźna KuchniaSkładniki: 1 kostka masła 1 kubek cukru 1 kubek mąki pszennej tortowej 2/3 kubka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 6 jaj 1 łyżka proszku do
Luźna KuchniaPyszna propozycja dla miłośników szpinaku - jajka nadziewane szpinakiem i serkiem z czosnkiem niedźwiedzim. Propozycja w sam raz na nadchodzące Święta jajeczne :) SKŁADNIKI 6 jajek 100
Moje Kuchenne RewelacjePrzepis na babkę cytrynową to jeden z moich ulubionych przepisów na babkę. Jest nieskomplikowany, ciasto zawsze się udaje. Smakuje super orzeźwiająco :) Gorąco polecam
Moje Kuchenne RewelacjeŚwietna aromatyczna babka z sokiem pomarańczowym - prosta i pyszna :) SKŁADNIKI 250 g masła 5 dużych jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 2 łyżeczki
Moje Kuchenne RewelacjeW oczekiwaniu na pyszny obiad świąteczny proponuję BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze
Kuchnia BeatyKRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w
Kuchnia BeatyChlebki do żurku...Okrągłe miseczki domowej roboty.Idealne do zjedzenia wraz z zupą!Smaczny sposób na podanie żurku.Składniki:650 g mąki pszennej;2 łyżeczki soli;2
Gospodyni MiejskaBarszcz biały na domowym zakwasie...Kremowy, lekko kwaśny i chrzanowy.O pięknym czosnkowym zapachu.Z dodatkiem jajka i/lub białej kiełbasy.Mocno majerankowy.Pyszny!Składniki:1 duża marchewka;1 średnia
Gospodyni Miejska