Pyszny i bardzo elegancki sernik.Cudnie wygladal na wielkanocnym stole. Uswietni takze wszystkie inne swiateczne i rodzinne uroczystosci,takie jak chrzciny czy komunie.Sernik 3D,bowiem jest potrojnie kokosowy - spod,masa serowa i biala czapa z kokosa zdobiaca wierzch sernika.Bok sernika oblany jest biala czekolada.Kompozycja smakowa jak z ze znanych kuleczek raffaello.Dla naszych kubkow smakowych jest to kokosowa rozkosz w trojwymiarze.Sernik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!będę się rozpisywać. Prosta i smaczna babka w kształcie wieńca. Idealna na każdą okazję a najlepiej smakuje do herbatki. Co prawda aranżacja jest wielkanocna, ale chyba wybaczycie świąteczne klimaty.6 jajek ( rozmiar M)125 g margaryny Kasia1/2 szk cukru32 g cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia250 g mąki tortowej1/4 szk mleka1/4 szk białej oranżady120 g rodzynekDodatkowo :cukier puderRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPrzepis na te jajka znalazł się w Wielkanocnym Wydaniu specjalnym serwisu Gotujmy.pl a link do wydania jest tutaj, zaś przepis znajdziecie na 25 stronie. Jest to dla mnie wyróżnienie bo była duża konkurencja. Oprócz publikacji w wydaniu była też karta upominkowa do wykorzystania w sklepie Ikea. Niestety do Ikei mam 200 km w jedną stronę, więc nie szybko kartę zamienię
Ewa w kuchniW dzień Święta Wielkanocnegożyczę Wam jajka smacznego,Świąt pogodnych i radosnychoraz tchnienia wiosny!Wesołych Świąt !!!
Ewa w kuchniprawda Wielkanoc za nami ale z racji moich lekkich zaległości dodaję przepis dopiero teraz. Może na kolejne Święta zechcecie wykorzystać przepis, więc będzie jak znalazł. Zdjęcie jest w aranżacji wielkanocnej ale śmiało można go upiec bez okazji.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidrożdżowego! Postanowiłam więc zrobić włoskie ciasto drożdżowe panettone, które kiedyś, gdzieś już próbowałam i bardzo mi wtedy smakowało. Jest ono tradycyjnie podawane we Włoszech w okresie bożonarodzeniowym, noworocznym i wielkanocnym. Proces wyrabiania tego tradycyjnego ciasta jest długi i skomplikowany – kiedyś nawet czytałam taki przepis, gdzie ciasto wyrastało 24 godziny – kiedy jednak znalazłam prostszy przepis, to od razu
UgotujmyTo.pldolać gorącego bulionu i gotować wszystko aż marchewka będzie miękka. Zmiksować. Podawać posypane stostowanymi orzeszkami piniowymi i polane kilkoma kroplami czosnkowego oleju Kujawskiego. Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Zupa krem z marchwi i pieczonej papryki pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plwierzch posypać posiekanymi orzechami. Zapiekać w temperaturze 190 stopni około 20-25 minut. Porada: Kruche ciasto dobrze się wałkuje między dwoma kawałkami folii.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Tartaletki gruszkowo-orzechowe pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plrzadki można wyjąć kurczaka i jeszcze go zredukować dłużej gotując albo zagęścić 1-2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozrobionej z 1/3 szklanki zimnej wody.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Kurczak w piwie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plserek i pieprz na jednolity mus. Ubić śmietanę (nie za sztywno) i połączyć ją delikatnie z musem. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plgorącej wody i mieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli lukier jest za rzadki dodać więcej cukru pudru a jak za gęsty to więcej wody.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Bułki drożdżowe z owocami kandyzowanymi pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plPorada: Mięso po doprawieniu można -szczelnie zamknięte- wstawić na noc do lodówki. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Schab pieczony z jabłkowym sosem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plogniu aż brokuły będą miękkie ale nie rozgotowane. Zmiksować. Do gorącej, ale nie wrzącej zupy dodać rozdrobniony ser i mieszać aż się rozpuści.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Zupa krem z brokułów i sera pleśniowego pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plŚwięta Wielkanocne tuż, tuż… więc czas na testowanie babek Na razie mam Wam do przedstawienia cztery… Oczywiście najbardziej popularna jest babka drożdżowa, dlatego tę przedstawiam dzisiaj jako pierwszą Ponieważ sporo jest przepisów na tradycyjne babki drożdżowe, dlatego wybrałam dla urozmaicenia inny przepis – znaleziony u Majki na kalejdoskopkulinarny.blogspot.co.uk na alzacką babkę drożdżową! Babka smakuje wyśmienicie i na pewno
UgotujmyTo.plnawet osobom, które nie przepadają za gorzką czekoladą :)! Babka czekoladowa bardzo nam wszystkim smakowała i na pewno jest warta polecenia :)!Oprócz tego na blogu możecie znaleźć babki drożdżową, marchewkową, wielkanocną, i babkę B.Dykiel, a czekają jeszcze na swoją kolej babka majonezowa i śmietankowa…. Babka czekoladowaSkładniki:(wszystkie składniki w temperaturze pokojowej!)200 g masła200 g cukru pudru250 g mąki250
UgotujmyTo.pl