Żur na zakwasie chlebowym Żur jest jedną z moich ulubionych zup. Gotowałam ją już na przeróżne sposoby i nigdy mi się nie nudzi! Uwielbiam, kiedy żur
Moje QulinariaPrzygotowany na zakwasie Żurek bez, którego trudno wyobrazić sobie Wielkanocne śniadanie. Składniki: 500 ml zakwasu na żurek 20 dag wędzonego boczku cebula 5 ziaren ziela angielskiego
RAROSSAMazurek w wersji ekstra easy. Bardzo smaczny i daje pole do popisu w kwestii dekoracji. Składniki: 175g mąki tortowej 25g cukru pudru 100g masła 1 żółtko
DiteczNa blogu znajdziecie już kilka przepisów na jajka - są faszerowane z suszonymi pomidorami i ricottą ( KLIK ), z pieczarkami ( KLIK ), wiosenne - z kiełkami i rzodkiewką ( KLIK ), sadzone
Plate of JoyMazurek orzechy-karmel-czekolada to połączenie, które zniewoli Wasze kubki smakowe i zmusi do sięgania po coraz to nowy kawałek tego wypieku. Jeśli lubicie batoniki snickers
Smakołyki BerenikiPyszne mięsko.... pod taką nazwą znalazłam to danie tutaj i po spróbowaniu przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw
Kuchnia z widokiem na ogródŚwięta Wielkanocne już tuż tuż, a co za tym idzie wielu z nas zastanawia się nad Świątecznym menu. Czego nie może zabraknąć w tym czasie na
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam wszystkich na małą relację z warsztatów cukierniczych w których miałam przyjemność uczestniczyć w ostatnim czasie. Były to
Marta GotujeWitajcie :) u nas dzisiaj pięknie słonecznie i wiosennie, a wi ę c przydało by się coś lekkiego. Uwielbiam sałatki i mogła bym je jeść na okrągło
Sama słodycz i szczypta chiliWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszną sałatkę z fasolą i ananasem, sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu i idealnie nadaje się do podania z różnego
Uwaga Babcia GotujeUdało mi się wreszcie kupić foremki wielkanocne i od razu postanowiłam je wykorzystać tworząc te śliczne, kruche ciasteczka. Ciasteczka są kruche ponieważ mają w sobie mąkę
Gotowanie...to proste !Kiedy byłam na urlopie wychowawczym, publikowałam dwa razy więcej przepisów. Później zwolniłam, a o tym, żeby przygotowywać świąteczne potrawy na miesiąc przed terminem, robić im zdjęcia
bistro mamaSzałwia jeszcze do niedawna kojarzyła się nam głównie z naparami leczniczymi. Teraz coraz śmielej wracamy do stosowania ziół w kuchni. Jeszcze niedawno naszą przychylnością cieszyła się
Codzienna kuchnia niecodziennaJuż od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem upieczenia ciasta ze szpinakiem. A skoro zbliżają się święta, to postawiłam na babkę z tym zdrowym, zielonym dodatkiem
Kuchnia w czekoladzieOstatnio miałam możliwość uczestniczyć w warsztatach cukierniczych zorganizowanych przez Lidl Polska. Całe warsztaty prowadził Paweł Małecki i powiem Wam, że było bardzo słodko. Przez
Niezły Młynek