Sałatki uwielbiam i choć mam swoje ulubione typy, które powtarzam na różne okazje (i bez okazji), to lubię też wymyślać nowe
Kolorowy PrzepisownikCiasto królewskie w kształcie pisanki to taka moja autorska wersja mazurka wielkanocnego. Królewski mazurek urzeka swoim smakiem. Blaty bakaliowe bez dodatku białej mąki, przełożone dżemem z
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 1 ciasto francuskie 30-40 dkg pieczarek kilka różyczek brokuła 1 cebula 1 papryka 1 kulka mozzarelli sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie suszone pomidory
czarrna od kuchniSkładniki: 3 jajka 2-3 paluszki surimi garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka
czarrna od kuchniJajka malowane w łuskach cebuli przygotowuje są bardzo prosto i są bardzo barwne. Idealne do Wielkanocnej święconki. SKŁADNIKI : 6-8 jajek duża
Kulinarne Fantazje MarioliWarzywa jak to one smakują zawsze dobrze, a jak dodatkowo podkręcić smak wędzoną papryką i solą to mamy super pyszny pasztet i to w wersji wege
Apetyczna babeczkaWczoraj poszukiwałam przepisu na babeczki, a tu mąż z rana podpowiedział prosto z mostu: "zrób wszystko jak na normalna babkę biszkoptowa ponieważ zawsze ci się udaje
Gotowanie...to proste !Pyszna czekoladowa babka w sam raz dla miłośników czekoladowych wypieków. Prosta i smaczna, można także upiec ja w foremce keksowej. składniki: 200 g mąki
Monia miesza i gotujeZapewne nie raz zastanawialiście się co podać jako przekąskę na imprezowy stół. Na takich domowych przyjęciach, oprócz różnego rodzaju sałatek, zawsze mile widziane są śledzie. Tylko
Smaki Na TalerzuOd dawna miałam ochotę wypróbować babki ponczowe. Aby nie zaczynać od eksperymentów i postanowiłam wykorzystać gotowy przepis. Padło na przepis Pawła Małeckiego –>KLIK. Wprowadziłam
Mienta blogSmaczne i lekko strawne jajka na świąteczny stół. Składniki: 5 jajek 5 marchewek 1 łyżka musztardy 2 łyżki startego chrzanu sól i pieprz do smaku ocet
Tradycyjna KuchniaTo danie swoje korzenie ma na Wyspach Brytyjskich. Zostało wymyślone w XVIII wieku. W roku 1809 przepis po raz pierwszy ukazał się w książce Marii Rundella
Codzienna kuchnia niecodziennaJajka są nieodzownym elementem wielkanocnego menu. Jemy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy przepis na pyszne jajka z dodatkiem chrupiącego bekonu i
Smakołyki AsiKruche ciasteczka wielkanocne Pyszne, szybkie i efektowne ciasteczka wielkanocne, które możemy przygotować z pomocą dzieci. Do nadziania najlepiej użyć żółtego dżemu lub pysznego domowego kremu cytrynowego
Blog z ApetytemNajłatwiejszy mazurek kajmakowo-porzeczkowy . Szybki, smaczny, prosty, idealny na święta. Pyszne kruche ciasto, słodycz kajmaku przełamana kwaskowatością konfitury porzeczkowej, do tego proste ozdoby. I czasem nie
Słodkie okruszki