przepis na tort - 2500 przepisów (strona:88/167)

Tort kosz z kwiatami 153

wykonane z białej masy cukrowej, przepis Tutaj. Rączka została wykonana tydzień wcześniej, gdyż masa musiała wyschnąć, aby później zachować kształt, również kwiaty można wykonać wcześniej, gdyż posmarowane na torcie gorącą przegotowaną wodą na drugi dzień nie są już twarde

Mix smaku
Tort Garfield 133

budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Blaty nasączyć likierem migdałowymUłożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego.następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej.W tym czasie przygotować masę cukrową oraz dekoracje

Mix smaku
Tort cytrusowy 161

odsączone z zalewy mandarynki, wymieszać z kramem i wyłożyć na masę budyniową. przykryć drugim plackiem.Drugi krem waniliowy przygotować jak pierwszy tylko bez dodatku mandarynek. pokryć nim boki i wierzch tortu. Dowolnie ozdobić

Mix smaku
Tort migdałowy 164

końcówką miksera do rozdrabniania.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Dowolnie ozdobićPosmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym i schłodzić ok. 3-4 godziny

Mix smaku
Owocowy torcik bez pieczenia 186

następnie wylać na masę serkową i odstawić do schłodzenia.Po stężeniu ostatniej masy owoce przeznaczone do dekoracji zanurzać w tężejącej galaretce, która była zostawiona i układać na wierzchu tortu

Mix smaku
Świąteczny torcik z cytrynową pianką 139

utrzeć końcówkami do ubijania piany na puszystą masę.Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować 2 łyżkami masy i połączyć z resztą masy.Masę rozsmarować na wierzch i boki tortu, posypać wiórkami kokosowymi po wierzchu i dowolnie udekorować

Mix smaku
Biszkopt 324

nagrzanego do 180°C i pieczemy 40 minut. Po przestygnięciu i wyjęciu z formy, biszkopt kładziemy spodem do góry, co zagwarantuje nam idealnie równe ciasto.Biszkopt ten możemy wykorzystać na torty, babeczki, placki z kremem, czy owocami i np. galaretką. Zamieniając 2-3 łyżki mąki na taką samą proporcję kakao otrzymamy ciemny biszkopt. Moją propozycję jego wykorzystania przedstawię w najbliższych dniach

mojewypiekiinietylko
TORCIK - SERCE (Walentynki) 158

mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem. Tort: Gdy biszkopt jest wystudzony wykrawamy kształt serca. Ja zrobiłam sobie szablon z kartonu i wycinałam nożem wg wzoru. Następnie biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe płaty. Biszkopty skropić rumem

Bon Appetit Małgorzaty
Pavlova z kremem i owocami 318

powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „.Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości.Jak wiemy jest to rodzaj torcika bezowego , udekorowanego najczęściej bitą śmietaną i świeżymi owocami … a jego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej , dla której to pierwszy raz został przygotowany.Ja mam dla Was wersję z owocami

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i sosem owocowym. 679

też miało znaczenie. Jak widać można tu poszaleć tak, aby dopasować smak do własnych preferencji. Jeśli zaś przyłożymy się do dekoracji to ciasto nadaje się również idealnie na tort, tylko wtedy lepiej, żeby spędziło noc w lodówce i kroiło się bardziej widowiskowo ;)Składniki na ciasto:150 gmasła2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu180 gcukru2  jajka 150 gmąki pszennej1 łyżeczka

Z butelką mleczka w tle
Pavlova 152

Pavlova - popularny tort bezowy dekorowany bitą śmietaną i świeżymi owocami. Australijski i nowozelandzki deser, którego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny

Słodka Strona
Torcik Rafaello 252

poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.     Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.     Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba zbliżający się koniec

sama złodycz
Pischinger 2616

mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej,Dolewamy śmietankę i masło , mieszamy i smarujemy nią torcik , boki również.Odstawić do zastygnięcia .( ok. 5 godzin) Kroić jak tort w trójkąty ostrym nożem.Smacznego

Słodkości i nie tylko
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 138

pokusiła się nawet o uszczypliwe uwagi ani porozumiewawcze uśmiechy, więc musiało być dobrze! Serio, serio, nie było uwag. Nawet kolorystyka masy została przemilczana. Czyli polecamy!Kawoszu, miłośniku migdałów, wielbicielu tortów i innych słodkości - jeśli chciałbyś być na bieżąco:zaobserwuj nas: tutaj i polub na facebooku tutaj :) Więcej przepisów znajdziesz w zakładce "PRZEPISY

Wypisz Wymaluj
Torcik cytrynowy 172

się komuś zachce tortu to nie ma opcji, żeby zaczekał do urodzin! Rzadko kiedy pieczemy je bez specjalnej okazji, co jest moim zdaniem ogromnym niedopatrzeniem. W wersji cytrynowej, z lekkim kremem na bazie mascarpone i lemon curdem w środku jest cudowną, orzeźwiającą propozycją deseru na jesień. Co ja mówię... na każdą porę roku! Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół szklanki

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania