Dzieci intensywnie rozwijają swój repertuar smaków w ciągu pierwszych 6 lat życia. Dlatego warto przygotowywać dania w różnorodny sposób, zachęcając jednocześnie do poznawania nowych odczuć smakowych
wege i kropkaMam dla Was prawdziwą bombę! Francuska tarta z botwinką i serami to połączenie młodych buraczków i intensywnych serów. Idealna kompozycja smakowa. Tarta znikła chwilę po upieczeniu
PatiGotujeTruskawkowe sushi to niezwykle oryginalna forma podania naleśników z serem z dodatkiem truskawek. Bardzo fajny pomysł na przekonanie do jedzenia każdego niejadka. Składniki: 1 szklanka mąki
Szalona Kuchnia EwelinySpaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak wiadomo każda sałatka powinna być delikatnie skropiona oliwą, albo sosem sałatkowym. Dziś pokażę Wam jak w prosty sposób przygotować sos musztardowy, który idealnie będzie pasował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne BLT (bacon, lettuce, tomato) wzbogacone o dodatek awokado oraz mozzarelli, przeniesione do placków tortilli. Bardzo fajna opcja kolacyjna. Niestety, do lunch boxa, czy nawet wcześniejszego
Smaki Na TalerzuCześć! Zdarzyło mi się polędwicę łososiową kupować w sklepie. Nie przepadałam jednak za nią dopóki nie skosztowałam takiej wędliny zrobionej w warunkach domowych. Okazało się, ze
Pieprzyć z FantazjąPlacki z botwinką i zielonym groszkiem to fajne połączenie placków ziemniaczanych z sezonowymi warzywami. U mnie akurat teraz jest wysyp … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerNie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła ghee 2 łyżki bułki tartej sól
R'n'G KitchenŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Zazwyczaj rano przygotowujemy coś na szybkiego i lecimy do pracy. Nasze śniadania nie muszą być monotonne i składać się z chleba
Kasia i jej kobiecy światPo sezonie na szparagi przyszedł ten na bób, którego niestety nie moge tym razem celebrować opychając się nim bez końca (ze względów zdrowotnych). Niemniej uwielbiam go
FlymetothespoonPodpłomyki smak dzieciństwa.. Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu
pieprzny smaczekNa upały najlepsza podobno jest woda Ale fajnie też od czasu do czasu schłodzić się zimną lemoniadą. My uwielbiamy arbuza i chętnie go jemy, ale również
Lamarida.plDzisiaj pięknie prezentująca się przystawka, która na pewno zaskoczy gości Przygotowałam kwiaty z ciasta, nadziewane kulką ryżu z dodatkiem sosu sojowego i owiniętą plasterkami wędzonego łososia
Oryginalny smakKolejny przepis z łososiem, ale tym razem smażonym. Roladka z łososiem i szparagami w wodorostach nori , podana ze słodkim sosem tamaryndowym i świeżą kolendrą. Rewelacja! Danie
Oryginalny smak