ciągle. Są delikatne, niskokaloryczne, orzeźwiające. Kiedy tylko zaczyna się sezon ogórkowy i gotowa jest już pierwsza porcja małosolnych, to zajadam je na każdy posiłek w ciągu dnia, nawet jako przekąskę do wieczornego seansu filmowego. Dawno już zainwestowałam w kamionkowy duży garnek, w zasadzie niemalże wyłącznie, by te ogórki przygotowywać, w najlepszej wersji z możliwych. Znam wiele przepisów, ale w mojej
Pichceniomaniajestem, ale robiąc i później zajadając sushi z banana cieszyłem się potwornie. Ręce troszkę ulepione masłem orzechowym, ale co z tego? Przecież zlizać można! Super prosta i fajna przekąska, która sprawdzi się na kinder party i będzie sprawiała radość nie tylko tym małym, ale również dużym dzieciom. To co mnie najbardziej urzeka w tym przepisie to prostota. 3 składniki
BlendmanZapiekanki bakłażanowe to smażone plastry bakłażana zapiekane w piekarniku z farszem z pieczarek i papryki oraz mozzarellą. Bardzo fajne i oryginalne przekąski na kolacje, w których bułka została zastąpiona bakłażanem 😉 W porównaniu do tradycyjnych zapiekanek, te są bardziej czasochłonne, ale smakują naprawdę wyjątkowo i warto się "pomęczyć" 😉 Składniki: 1 duży bakłażan 1 cebula 1 papryka ok. 300 g pieczarek
Kuchnia MagdaLenysosie musztardowym przypominają mi moje dzieciństwo. Uwielbiałam taki obiad: jajka, sosik, ziemniaczki i buraczki. Idealny piątkowy, szybki, bezmięsny obiad :) Jajka w sosie musztardowym nadają się również jako przekąska czy na stół Wielkanocny. Myślę, że jadł je chyba każdy, a jeśli nie to koniecznie musi spróbować :) Składniki: * jajka ugotowane na twardo (ilość według tego ile osób zasiada do obiadu
Zrób to smaczniekażdy mógł to wdrożyć we własnym życiu. Wszystkie propozycje nie są wzięte z sufitu, tylko prosto z naszego stołu. To co widzicie to udokumentowane śniadania, obiady, kolacje, czy przekąski, które Agnieszka serwuje codziennie sobie, mnie i Olivce, a niedługo do tego grona dołączy też Amelka... :) Śniadanie Olivki Potrzebne składniki: jajka pomidor papryka rzodkiewki szczypiorek majonez sól pieprz
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepost a dziś napiszę jak zrobić z plantanów czipsy. Do zrobienia czipsów nadają się plantany w drugim stopniu dojrzewania czyli żółte. Są pyszne, chrupiące i lekko słonawe, idealne na przekąskę. Polecam gorąco. Czipsy z plantana. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodrobiną przypraw to prawdziwa uczta dla podniebienia. Nie może jej zabraknąć na grillu. Zaręczam, że zniknie ze stołu w pierwszej kolejności. Cukinie możesz podać na ciepło lub zimno, jako przekąskę lub dodatek do mięsa z grilla lub po prostu dodatek obiadowy. Bardzo prosta do przygotowania, polecam! Składniki: cukinia sól, pieprz suszone oregano tarty parmezan olej Wykonanie: z cukinii odkroić piętki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Doskonała przekąska na imprezę, piknik czy wycieczkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło od razu po wyjęciu z piekarnika jak również na zimno z dodatkiem keczupu czy sosu czosnkowego. Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ciepłego mleka Nadzienie: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g startego
Smakołyki Asistworzyło fantastyczną całość, po której oblizywałam się ze smakiem! Muszę się z Wami pozielić tym przepisem! Muszę! Smakuję rewelacyjnie i są świetnym pomysłem zarówno na drugie śniadanie jak i przekąskę w ciągu dnia. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * migdały – 40 g * daktyle – 75 g * płatki owsiane – 80 g * żurawina suszona – 60 g * popping z amarantusa ( amarantus espandowany
Ostra na Słodkotakiej samej wielkości. Doprawić pieprzem Schłodzić przez 1/2 do godziny w lodówce, formować kulki wielkości mniej orzecha włoskiego Kulki obtaczać delikatnie w posiekanej natce lub szczypiorku Podawać schłodzone jako przekąskę, przystawkę lub apetizer
Sztuka gotowania w/g SamiryDziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński. Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi. Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno. Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim. A gdzie znajdziecie te pyszne sery ? Oczywiście u Państwa Agnieszki i Marcina Bielec . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicukinię w towarzystwie świeżych, aromatycznych ziół, lub ostrych przypraw. Jednak dzisiaj proponuję ją w bardzo prostej formie, która genialnie wydobywa cukiniowy smak i jest świetną alternatywą dla niekoniecznie zdrowych przekąsek. Czytaj więcej
PichceniomaniaProsta przekąska na imprezę , która zrobi wrażenie na gościach i zasmakuje każdemu? A może lekka kolacja w ciepły, letni wieczór? Bez względu na to, jakiego przepisu poszukujecie, roladki z bakłażana sprawdzą się doskonale. Co więcej, podstawowy przepis możecie dowolnie modyfikować. Dzisiaj prezentuję wam moją ulubioną wersję z pastą na bazie sera feta i orzechów . Koniecznie spróbujcie i dajcie mi znać
Okolice Palnikajabłkami Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub Churros – przepis Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje
NiePieprz.plPomysł na bardzo szybką sałatkę z trzech składników - sałaty masłowej, pomidorów koktajlowych i sera brie. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezy. Składniki : - sałata masłowa - pomidory koktajlowe - ser brie Przygotowanie : 1. Sałatę umyć i poszarpać na kawałki. 2. Pokroić w kostkę pomidory i ser. 3. Wszystko wymieszać. Smacznego
Kuchenne innowacje