przekąska - 23005 przepisów (strona:1274/1534)

Ryba po grecku 242

Odkąd zaczęłam robić rybę w wersji z brzoskwiniami i papryką, stara dobra ryba po grecku poszła w odstawkę. Ostatnio jednak zatęskniliśmy za jej smakiem. Też lubicie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kalafior z sosem curry! 175

No coś egzotycznego. Curry daje całkiem inny wymiar smakowy.Kalafior zyskuje, staje się królem na talerzu.Przepis jest na 4 osoby.- duży kalafior- opakowanie mielonej curry- 1/3 szklanki

Pasje Jolki
Placki ziemniaczane z "zaczosnkowanym" twarogiem 176

Placki ziemniaczane i na obiad i kolację, zimne jako przystawka, i na słodko i na słono. U mnie będzie czosnkowo! Czas przygotowania to ok. godziny, ale

Pasje Jolki
PePeronata 129

Jeżeli lubisz paprykę, to ta właśnie uduszona na patelni z cebulą jest właśnie dla Ciebie.Na gorąco i na zimno.Jako dodatek do mięs i nabiału, albo po

Pasje Jolki
Brokuł z Kalafiorem po Polsku 127

- 1 kalafior- 1 brokuł- garnek z wodą, ocet - sól- masło 200 g- pół szklanki bułki tartejNa gorąco do mięs i makaronów, na zimno smakuje równie

Pasje Jolki
pasta drobiowa na kanapki 371

Często zostaje Wam mięso z rosołu? Jeśli tak to, to jest jeden z wariantów który być może zasmakuje Tobie. Są dwie wersje: odchudzona i normalna. Odchudzona

Pasje Jolki
Surówka z kapusty pekińskiej / Salad with chinese leaves 186

Jest tania i wydajna. Dba o nasze paznokcie, włosy i skórę. Ma mało kalorii, zapobiega anemii i obrzękom. Jest lekkostrawna, i najlepiej spożywać ją na surowo.Zewn

Pasje Jolki
Zupa Czosnkowa z grzankami / Patato soup with garlic 179

Na chłodne dni należy się porządnie rozgrzać. Proponuję zupę - krem z czosnkiem. Kiedy po raz pierwszy ją robiłam, to myślałam bee. Zupa czosnkowa? To nie może

Pasje Jolki
Tosty na kolację 255

Fajny pomysł na ciepłą kolację w dobrym towarzystwie. Pomysł podrzucił Przemek, u którego całkiem niedawno miałam okazję gościć.Na 12 tostów- puszka pomidorów- jedna cebula, przyprawy

Pasje Jolki
Rolada pomidorowa 1599

Dotychczas rolowałam szpinak. Pyszna i efektowna rolada z jego udziałem i dodatkiem wędzonego łososia zawojowała nasze  kubki smakowe i stała się częstym bywalcem  stołu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka ze szpinakiem, gruszką i gorgonzollą 204

To połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tapenada z czarnych oliwek 168

Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie

Oryginalny smak
Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem 181

Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku

Oryginalny smak
Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka 175

Delikatny mus z mintaja polany sosem z wędzoną nutką… Elegancka i pyszna przystawka na imprezę, która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania