Najlepsza pasta kanapkowa z tuńczyka tylko 2 składniki – tyle trzeba aby przygotować smaczny krem do pieczywa. Pastą możemy również smarować tosty, wrapy, różnego rodzaju płaskie
Dorota SmakujeMiękkie chlebki naan. Idealne do potraw kuchni indyjskiej, ale według mnie są również świetnym dodatkiem do grilla
BullioZapraszam na tosty francuskie w wersji jesiennej. Możecie wykorzystać do nich dowolne pieczywo, ale uważam, że z dyniowa drożdżówka pasuje tu idealnie. 3 porcje 6 kromek
Mienta blogJak mrozić proziaki, sodaki, bułeczki, scones – ten wpis jest odpowiedzią na prośbę jednej z czytelniczek. Często na moim Instagramie na Stories pokazuję meal prep –
Dorota SmakujeProziaki z dynią Proziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy
Dorota SmakujeProsty chleb z otrębami, ziarnami słonecznika i płatkami owsianymi. Bez mąki i drożdży, przygotowany
BullioPyszne chrupiące ciasto kruche z migdałami i dodatkiem czarnuszki. Do tego kalafior, kabanosy, żywiecka. Quiche bardzo dobre na ciepło i na zimno. Możecie zapakować do
wesoła kuchniaQuesadilla z naleśników Proste danie kuchni meksykańskiej tylko w polskim wydaniu. Oryginalnie jego bazą są placki tortilla (kukurydziane lub pszenne) oraz ser, który topiąc się łączy
Dorota SmakujeProziaki z marchewką Proziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy
Dorota SmakujeKlasyczne zapiekanki. Ostatnio przypomniał mi się hit moich dziecinnych lat i przygotowałam w domu pyszne klasyczne zapiekanki dla siebie i męża. Wystarczy półbagietka i kilka
Słodkie okruszkiWieniec drożdżowy z jabłkami wypiek który sprawdzi się zarówno jako deser do kawy jak i słodki pomysł na śniadanie czy lunch do śniadaniówki do szkoły czy
Dorota SmakujeGofry marchewkowe Bardzo łatwe do przygotowania gofry chrupiące. Można by powiedzieć, że stricte jesienne, bo z dodatkiem marchewki, która nie tylko wzbogaca ich wartości odżywcze i
Dorota SmakujeKto powiedział, że zapiekanki muszą być przygotowane na tradycyjnym rodzaju pieczywa? Ja postanowiłam przygotować je na waflach ryżowych. Z kremową dynią doprawioną karmelizowaną cebulą, z dodatkiem
Mienta blogZapiekane bułki z szynką i serem. Dziś mam dla Was pomysł na szybkie i pyszne zapiekane bułki z szynką i serem. Tak przygotowane bułki śmiało
Słodkie okruszkiPlacki z kaszki manny BLW Zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu na smaczne placki zbożowo bananowe, idealne do małych rączek ale oczywiście nie tylko. Do ich
Dorota Smakuje