Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g
BullioSkładniki: (średnica około 30 cm: 8 małych porcji-8 trójkącików) ciasto: 200 g mąki pszennej 140 g mąki żytniej 10 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru
KreatywnePinySkładniki: Składniki: (średnica około 30 cm złożona na pół; 1 duży pieróg Calzone) ciasto: 340 g mąki 10 g drożdży świeżych 1,5 łyżeczki cukru 1
KreatywnePinyCzęsto zdarza się, że dwie osoby mają zupełnie różne upodobania odnośnie jedzenia. Ten smakołyk jest połączeniem łagodnej i ostrej odsłony wytrawnego przedstawienia ciasta francuskiego. Dla każdego
KreatywnePinySkładniki: Składniki: (średnica około 30 cm lub 2 mało po około 15 cm) ciasto: 300-320 g mąki 140 g otrębów owsianych 10 g drożdży świeżych
KreatywnePinyMiałam w domu mało składników potrzebnych do tej pyszności i stwierdziłam, że i tak podołam zadaniu stworzenia czegoś pysznego do jedzenia na 2 śniadanie. Przedstawiam więc
KreatywnePinySkładniki: (na 2 małe sztuki) ciasto: 100 g mąki pszennej szczypta soli 10 g drożdży 60-70 ml wody letniej 1 łyżka oliwy z oliwek- ja
KreatywnePinyCo powiecie na takie pyszne i w sumie szybkie śniadanko przy sobocie? Jeśli jesteście już po, to zaopatrzcie się w niezbędne produkty i zróbcie je sobie
Gosia gotujeZnakomity pomysł na kolację bądź spotkanie ze znajomymi. Smaczny farsz owinięty ciastem drożdżowym. Wyglądem przypomina ogromną bułkę z nadzieniem. Stromboli swoimi korzeniami sięga do Stanów Zjednoczonych
VioletoweKucharzenieTakie zapiekanki jadłam lata temu, kupowaliśmy je w budce , były najlepsze w mieście. Ale kiedy znalazłam ten przepis na wż , nie kupujemy, robię sama, są
Takie tam pichcenieZapiekanka powstała specjalnie dla córeczki która lubi makarony a jeszcze bardziej takie mięsne kuleczki. Tym razem zamiast mięsko w sosie podawać z makaronem lub ryżem zapiekłam
Monia miesza i gotujeCiasto francuskie, zwłaszcza to gotowe, to szybki sposób na smaczne danie czy deser. Ja często go używam właśnie do wytrawnych potraw i dzisiaj takie właśnie Wam
Gosia gotujeW ubiegłym tygodniu odwiedziła mnie koleżanka i przywiozła solidny bochenek domowego chleba wypieku swojej Babci. Kilka kromek zjedliśmy na "pniu" z masełkiem , a pozostała część
Gosia gotujeNazywam to danie bidą z PRL-u, ale obiektywnie rzecz biorac, bardzo je lubię. Dobra jakościowo mortadela, a taką mam w osiedlowym sklepie wędliniarskim, po odpowiednim
Gosia gotuje