piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:843/1016)

Jednogarnkowa potrawka z piersi, fasolki i cieciorki 378

Kolejny pomysł na ekspresowy obiad jeśli macie gdzieś po szafkach zachomikowane puszki warzyw. Ja miałam i nie bardzo wiedziałam co z nimi zrobić, bo rzadko używam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta z awokado 79

lubisz jeść najbardziej?”, uznaliśmy, że kanapki. Szczególnie, gdy możemy do woli zaszaleć z dodatkami. Tym razem postawiliśmy na kurczaka i pastę z awokado. Odświeżający smak kolendry i limonki dał poczucie: „O! Ta kanapka była pyszna!”. Składniki pierś z kurczaka1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta ostrej paprykisól, pieprz2 łyżki oliwy pasta […] Artykuł Pasta z awokado pochodzi z serwisu Pink

Pink Envelope
Piersi kurze w zalewie octowo – pomidorowej 142

obawy. Niepotrzebnie, wyszło super. Smakiem przypomina mi rybkę w occie. Zrobię je jeszcze raz na pewno na Święta Bożego Narodzenia. Piersi kurze pociąć na paki o grubości 1 cm. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Mniej jak zawsze. Kawałki kurczaka panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni obsmażyć kurczaka na lekko złotawy kolor. Nie smażyć długo, żeby mięso nie było

Kuchnia Pokoleń
Pasta z awokado 96

lubisz jeść najbardziej?”, uznaliśmy, że kanapki. Szczególnie, gdy możemy do woli zaszaleć z dodatkami. Tym razem postawiliśmy na kurczaka i pastę z awokado. Odświeżający smak kolendry i limonki dał poczucie: „O! Ta kanapka była pyszna!”. Składniki pierś z kurczaka1 łyżeczka ziół prowansalskichszczypta ostrej paprykisól, pieprz2 łyżki oliwy pasta

Pink Envelope
Spring Rollsy z pieczoną kaczką 148

ponieważ bezkarnie mogę przetwarzać resztki jedzenia ze świąt i tworzyć nowe dania :)Podobne danie robię z naleśnikami i kurczakiem. Od biedy zawsze można kaczkę zamienić na tańszą wersję drobiu :)Składniki na 6 sztuk:40 dag pieczonej piersi z kaczki 6 papierów ryżowych2 marchewkipor - zielona cześć2 kwadratowe serki topionesól, pieprznatka pietruszkiUpieczoną kaczkę kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka Szefa z indykiem 1176

zabrać do pracy, szkoły albo na wycieczkę.  Składniki: mieszanka sałat 1 papryka żółta 1 papryka czerwona  1 pierś z indyka 270 g sera feta 2 ogórki gruntowe 50 g kiełków rzodkiewki  2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu sos: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy

Niezły Młynek
Pieczony kurczak z kremowym sosem ,cebulowo czosnkowym 76

sól , pieprz do smaku mąka pszenna rozmieszana z wodą do zagęszczenia sosu 1/2 szklanki słodkiej śmietany Kurczaka rozcinamy od strony pleców i rozkładamy . Od spodu nacieramy solą , pieprzem , estragonem i czosnkiem niedźwiedzim . Pod skórę wkładamy plastry masła , gdzie tylko się da , na piersiach i na udach . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Układamy na pokrojonej cebuli i obranych , lekko zmiażdżonych(...)Pieczemy do momentu aż mięso będzie gotowe . Łatwo to stwierdzić lekko nakłuwając widelcem . Czas pieczenia zawsze zależy od jakości i wielkości mięsa . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo młody kurczak własnego chowu , powinien być gotowy w 1,5 godziny . Gdyby zbytnio się przypiekał , można osłonić wierzch folią aluminiową . Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje . Cebulę , czosnek i wywar pozostały po pieczeniu przelewamy

Ogrodnik w podróży
Pieczone kurczaki 110

góry i z dołu ) przez ponad 2 godziny. Najpierw pieczemy z góry stronę piersi, po zarumienieniu odwracamy i znowu przypiekamy. Ponownie odwracamy nacinamy skórę przy łączeniu udek z korpusem ( sos będzie swobodnie odpływał ) i przykrywamy folią aluminiową i od tego momentu pieczemy tylko pod folią. ( kurczaki nie będą suche ). Warto pod koniec pieczenia  dołożyć ziemniaczki i upiec

Smaki Ewy
Rosół wołowo-drobiowy z chili 289

skrzydeł z indyka; – drobiowy – dodaję mix mięsa drobiowego, tj.: skrzydełka i udka kurczaka, kaczki, gęsi lub indyka; – indyczy – pasują udka indyka, skrzydła, szyja, pałki z indyka; – z kaczki – przygotowuję z porcji rosołowej z kaczki, najczęściej wybieram udka lub piersi, niezbyt tłuste, inaczej rosół będzie zbyt tłusty. Można także przygotować rosół z perliczki, gęsi(...)partia mięsa otaczająca dolny odcinek żeber nad mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry. 4 uda z kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki kilka talarków chili 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie

Zasmakuj Kuchni
Rosół wołowo-drobiowy z chili 173

kurczaka lub skrzydeł z indyka; - drobiowy - dodaję mix mięsa drobiowego, tj.: skrzydełka i udka kurczaka, kaczki, gęsi lub indyka; - indyczy - pasują udka indyka, skrzydła, szyja, pałki z indyka; - z kaczki - przygotowuję z porcji rosołowej z kaczki, najczęściej wybieram udka lub piersi, niezbyt tłuste, inaczej rosół będzie zbyt tłusty. Można także przygotować rosół z perliczki, gęsi i pewnie(...)otaczająca dolny odcinek żeber nad mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry.  4 uda z kurczaka 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony na pół mały pęczek natki pietruszki kilka talarków chili 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie

Zasmakuj Kuchni
Bulion drobiowy na pieczonych skrzydełkach. Kryształowe consomme 256

Bardzo mocno napakowany smakiem bulion z kurczaka. Jeśli nauczycie się jak go zrobić gwarantuję Wam, że nigdy więcej nie spojrzycie na kostkę rosołową. To jest smak wart trzech gwiazdek Michelin. Do tego bulionu jako bazy używamy kurzych skrzydełek – są tanie, ogólnodostępne, zawierają mnóstwo smaku i… żelatyny (kolagenu). Zarówno w skórce, jak i w chrząstkach. Anatomicznie patrząc – to przecież trzy ruchome(...)bulion będzie zawiesisty. Nie da Wam tego smaku żaden kurzęcy korpus, tłuste udka czy chude piersi. Tylko i wyłącznie skrzydełka.   Drugi komponent może wydać się dość dziwny – używamy bowiem mleka w proszku. Już kilka łyżek mocno podniesie i wydobędzie smak kurczaka. Kiedy pieczemy kurczaka, białko i cukry wchodzą ze sobą w reakcję i stąd tworzy się chrupiąca, brązowa skórka

Karo in the Kitchen
Filety z kurczaka w glazurze miodowej i nie tylko 181

marynaty może również czynić cuda. Dlatego skorzystałam z przepisu Asi z Kwestii Smaku, na filety z kurczaka w glazurze miodowej z sosem sojowym i powidłami śliwkowymi. Przepis dopasowałam do potrzeb, ale sam pomysł na marynatę i pieczenie pozostał.  Składniki: - 2 duże piersi i 2 udka (bez skóry)Marynata:- 3 łyżki ciemnego sosu sojowego- 4 łyżki miodu lipowego- 4 łyżki(...)marynatą. Woreczek zamykamy szczelnie (gumką recepturką), dokładnie rozprowadzamy  marynatę i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 3 godziny. Co jakiś czas mieszamy mięso z marynatą (oczywiście w zamkniętym woreczku).  Zamarynowane piersi i udka przełkładamy do małej formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na 25 minut. Tyle czasu potrzebują filety, udka musiały jeszcze ok. 20 minut się dopiec. Pozostały

mojewypiekiinietylko
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 248

pewnością przypadnie do gustu każdemu. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami (6 porcji) Składniki: 400 g ulubionego makaronu, najlepiej krótkiego 2 garści szpinaku baby, lub klasycznego posiekanego 1 łyżka oleju roślinnego 2 piersi bez kości, pokrojone w cienkie paski 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek (lub jeszcze lepiej grzybów leśnych(...)smaku Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente, czyli lekko twaradawy i odcedź. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, dodaj kurczaka, cebulę i grzyby i dopraw solą i pieprzem. Smaż przez około 5-7 minut, aż kurczak zacznie się rumienić, dodaj czosnek i smaż przez około 30 sekund. Podkręć ogień, wlej

karmelowy
Rolada z indyka z papryką i marchewką 237

sól 0,5 łyżeczki pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki marynata do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne 1 łyżeczka czosnek 3 ząbki olej 3 łyżki musztarda francuska 1 łyżka do posmarowania Przygotowanie:Marynata: czosnek obrać rozetrzeć z solą włożyć do miseczki dodać pozostałe składniki marynaty i wymieszać . Pierś oczyścić umyć i osuszyć . Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa , lekko rozbić

Ala piecze i gotuje