kotleciki pieczone z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyszło pysznie i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie Składniki: – 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka) – 200g ugotowanej kapusty czerwonej – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka, sól, pieprz) Kapustę pokroić
Smaki ArminePrzepis na szybki obiad, niewiele składników, smakuje wyśmienicie. Składniki: -makaron spaghetti -filet z piersi kurczaka -świeża bazylia lub pesto -ser mozarella lub inny -ząbek czosnku -pomidorki koktajlowe -cebula -sól, pieprz -przyprawy harissa i masala -olej Mięso kroimy w plastry. Przyprawiamy solą hariissą, masalą i skrapiamy olejem. Bazylię i czosnek kroimy na drobno. Bazylię i czosnek mieszamy. Ser kroimy
Maminek kulinarnysoli i ziół prowansalskich. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni (aż się zarumienią) . Do koszyczków możesz włożyć… boczek, wędzoną lub obsmażoną pierś kurczaka, cebulę, pomidorki koktajlowe, suszone pomidory, kukurydzę, groszek konserwowy, brokuły, pieczarki, oliwki, sery (edamski, gouda, camembert, fetę). Do koszyczków polecam: Sos z fetą
Kulinarny S.O.S.startym czosnkiem i posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Serwowana z cząstkami limonki do wyciśnięcia. Całe danie przygotujecie na jednej patelni w mniej niż 30 minut. Można dodać pokrojoną pierś kurczaka lub kiełbaskę chorizo, jeśli lubimy (podsmażamy je w pierwszej kolejności, a następnie postępujemy jak w przepisie). SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1 duża cebula 1 marchewka 4 ząbki czosnku 1 cukinia
cool and mintydodatkiem posiekanego szczypiorku. Przygotowanie sałatki z zupek chińskich zajmuje dosłownie chwilę, a smakuje wybornie! Sałatka świetnie komponuje się z sosem majonezowym. Dodaj także posiekanego ogórka kiszonego, szynkę lub upieczoną pierś kurczaka. Sałatkę można też doprawić przyprawą curry. Sałatka z zupek chińskich to pyszny przepis na przekąskę lub lekki obiad. Sałatka z makaronem z zupek chińskich to świetny
Moja Książka Kucharskakilka plasterków boczku na chrupko i polewał całość sosem vinegrette, co by tłumaczyło wszechstronność i różnorodność składników. W tradycyjnej wersji na mieszance sałat ląduje chrupiący boczek, smażony lub grillowany kurczak, awokado, pomidory, jajko, ser Roquefort, szczypiorek i klasyczny vinegret - naprawdę jest się czym najeść ;) Ja jednak postawiłam na świeże, lekkie smaki. Pominęłam jajko i ser, a w ich miejsce wrzuciłam(...)letniego zamieszania. Och! To jest tak dobre, że szkoda nie przygotować sobie i bliskim talerzy z lekką ucztą na początek lata! :D Sałatka Cobb z truskawkami Potrzebujesz: Kurczak: 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 2 szczypty płatków chili 2 szczypty suszonego oregano 2 łyżki
Kuchnia w Słońcu Skąpanaścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze ( można też drobno posiekać na desce) i smażymy na oliwie lub oleju, z cebulką, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Można dodać mieloną pierś kurczaka lub indyka (około 200 g), jeśli lubimy lub gotowe danie podać z jajkiem sadzonym. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 kalafiora 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy
cool and mintyjedzenia. Szczególnie lubimy domową, typową polską kuchnię. Na obiad chętnie zjemy zupę a do tego drugie danie koniecznie z mięsem. Typowe popularne dania obiadowe to kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, karkówka w sosie własnym czy zrazy wołowe. Bardzo chętnie jadamy także pierogi, pyzy czy placki ziemniaczane. W ciągu dnia ze względu na wygodę i szybkość spożywania najczęściej jadamy kanapki
ProstePesto.plpodać ją z dużą ilością świeżo mielonego pieprzu oraz chrupiącym pieczywem z masłem. Dobrym pomysłem będzie zrobienie tej sałatki także w wersji z mięsem czyli z usmażoną lub pieczoną piersią kurczaka, wtedy będzie bardziej sycąca. Zobacz też: Sałatka z indykiem i ziemniaczkami Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Sałatka z kozim serem i pomidorkami Sałatka z papryką i cukinią Sałatka
Kuchnia Bazyliiwyszły 3 duże pierogi calzone oraz 2 mniejsze. Do farszu możecie dodać kilka pieczarek, a zamiast sera żółtego drobno posiekaną mozzarellę. Zamiast wędliny można dodać posiekaną drobno kiełbasę, kawałki piersi kurczaka lub parówki. Można także zrezygnować z dodatku mięsa. Calzone przez pieczeniem można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem lub makiem. Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem
Zasmakuj Kuchnicaption id="attachment_9021" align="aligncenter" width="1200"] Domowa wędlina czosnkowa na kanapki[/caption] Zobacz przepisy na domowe wędliny bez szynkowara: Boczek Gotowany Boczek Pieczony Pyszna, Chuda Wędlina Z Piersi Kurczaka Szynka Pieczona
e-PrzepisyKulinarnewill be making burrito, chili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 FOOD średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda
Martyna Cookschińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu
Martyna Cooksfrom time to time and spread it to the world – it is worth it! SKŁADNIKI (na dużą miskę): 2 torebki (200 g) kaszy jaglanej 350-400 g piersi kurczaka 10-12 pomiorów suszonych 1 średni ogórek 1 duże awokado Sos: oliwa sok z cytryny sól, pieprz, koperek INGREDIENTS (for a big bowl): 200 g millet 35-400 g chicken
Martyna Cooksmade by anyone, the taste is always surprising – so little ingredients and almost lack of work and the final effect speaks for itself! SKŁADNIKI: 250 g piersi kurczaka 1 średnia czerwona cebula 250 g szpinaku baby 100 g sera typu Lazur 200 g jogurtu greckiego 200 g makaronu tagliatelle czosnek, sól, pieprz parmezan/grana padano do posypania INGREDIENTS
Martyna Cooks