pierś - 15998 przepisów (strona:785/1067)

Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem 130

dziesiątkę - smakowały świetnie, mąż prosił o dokładkę, a córcia zjadła z wielkim apetytem.    Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 5 ugotowanych łyżek kaszy pęczak 1 jajko ½ namoczonej w wodzie czerstwej kajzerki 1 szklanka bułki tartej sól ziołowa pieprz tłuszcz do smażenia 1 garść świeżego szpinaku 70 g boczku wędzonego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano 309

upalne dni kiedy mamy minimum ochoty na stanie w gorącej kuchni.  Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano SKŁADNIKI : 150 g makaronu farfalle 200 g piersi z kurczaka 6 łyżek pomidorów krojonych z puszki sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka oregano natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym 204

Ponownie mieszamy do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią  SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy kroimy w kostkę.  Cukinie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką 169

temu otrzymałyśmy w paczce do przetestowania od WSP   „SPOŁEM”  - producenta m.in. znanego majonezu kieleckiego. Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 łyżka Sosu Kieleckiego Curry 1 ogórek kiszony lub konserwowy 4-5 pasków papryki marynowanej sól i pieprz   PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej 297

którą otrzymałyśmy w ramach współpracy z firmą WSP SPOŁEM   . Dzięki niej danie nabrało wyraźnego, ciekawego smaku.  Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1 łyżeczka musztardy KIELECKIEJ chrzanowej  sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami 316

pączkowym obżarstwie na kolację proponuję lekką sałatkę z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami.    SKŁADNIKI: 1 filet z piersi kurczaka, 1 mango, 1/2 słoika selera konserwowego wiórki, 1 puszka kukurydzy, 50g płatków migdałowych, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję do miękkości. Mięso kroję w kostkę. 2. Mango

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ananas - jest bardzo zdrowy i pomaga w walce z nowotworami. 89

więc świeżego ananasa powinny unikać osoby cierpiące na refluks żołądkowo-przełykowy. Świeży ananas może być skutecznym sposobem na zapobieganie rakowi. Zawarte w nim substancje hamują rozwój komórek nowotworów złośliwych : piersi, płuc, jajników, jelita grubego oraz skóry.                                     Pamiętaj : owoce = zdrowie

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana 168

Składniki 300g kapusty kiszonej 400 g mięsa mielonego lub piersi z kurczaka 60dag  ziemniaków 250-300 ml dipu czosnkowego 200 g startego żółtego sera 60 ml zimnej wody sól,pieprz ulubione przyprawy do mięsa np.gyros Wykonanie   ciekawe połączenie ziemniaków i mięsa Wstawcie do piekarnika zapiekankę a cała rodzina znajdzie się w pobliżu kuchni.:) Ulubione przyprawy np.gyros

w mojej kuchni
Pieczone ziemniaki 168

stopni. Pieczemy 30 minut, po czym łyżką nakładamy na wierzch ziemniaków masło. Pieczemy dalej kolejne 30 minut. Ziemniaczki idealnie smakują same, bądź z ulubionym mięsem np. z piersią kurczaka . Czas pieczenia jest dość długi. Ja wykorzystuję go piekąc innego rzeczy na niższych, bądź wyższym poziomach piekarnika. Smacznego

Słodkie okruszki
Makaron soba z kurczakiem, warzywami i pędami bambusa 200

około 3 min., a kurczak z warzywami w woku do 15 minut. Świetna propozycja dla wielbicieli orientalnych smaków :) SKŁADNIKI 300g makaronu soba 3 ząbki czosnku pęczek dymki 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 duża marchew puszka pędów bambusa (225g) 4-5 łyżek oleju sezamowego 5 łyżek sosu sojowego pieprz łyżeczka cukru 4 łyżki białego sezamu PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Potrawka z indyka w jarzynach 220

przypadnie do gustu nie jednemu ;) P.s Pamiętajcie o zjedzeniu chociaż jednego pączka, dzisiaj kalorie na pewno nie pójdą w boczki ;)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: 0,8 kg piersi z indyka  papryka zielona 1 cały pomidor  2- 3 kiszone ogórki 300 g pieczarek  ćwiartka kalafiora przyprawa curry  bulion warzywny kasza  3-4 goździki sól

Krakowskie smaki Ani
Galantyna z kurczaka 174

jest to trudne.  Galantyna smakuje na ciepło i na zimno.  Składniki: 1 kurczak nadzionko przygotowane według przepisu  http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam korpus na pół, dzisiaj skórę z mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich

Salonik smaków
Kurczak w białym winie wg Rachel Khoo 256

książki  Rachel Khoo "Mała paryska kuchnia".  Myślę, że propozycja Angielki, która rekonstruuje francuską kuchnie,  zasługuje także na Państwa uwagę. 2 łyżeczki masła  50 dag piersi z kurczaka lub indyka 25 dag pieczarek garść estragonu lub pietruszki sos: 3 dag masła 3 dag mąki 450 ml bulionu drobiowego 125 ml wytrawnego białego wina 4 łyżki śmietany

Humanistka w kuchni
Domowy pasztet. 127

Domowy pasztet ma zupełnie inny smak niż sklepowy. Warto trochę się natrudzić, bo efekt pracy nam to wynagrodzi! Składniki: ( na 2 keksówki) 700 g łopatki wieprzowej   800 g piersi z kurczaka   400 g surowego boczku   400 g wątróbki   łyżka masła   1 marchewka   1 pietruszka   5 jaj   2 cebule   1 bułka kajzerka

Symfonia smakowa
Filet z kurczaka zapiekany w kapuście kiszonej. 1483

grzybów 1 duża cebula liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca sól, pieprz, kminek 1 łyżka oleju  Przygotowanie: Grzyby zalewamy szklanką wody i odstawiamy na kilka godzin, żeby zmiękły. Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy je na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gdy mięso nabierze białego koloru, wrzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę i smażymy

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania