Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety mielone z piersi kaczki. Lekko podkręcone szalotką i aromatyczną natką pietruszki. Z zewnątrz chrupiące, w środku przepysznie soczyste. Składniki 2 filety z kaczki ze skórą 3 szalotki natka pietruszki 1 jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kaczki oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie mielimy
R'n'G Kitchensłoiczek selera konserwowego - 1 mała czerwona cebula - mała puszka kukurydzy - papryka czerwona - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka - 3-4 łyżki majonezu - sól i pieprz do smaku Wykonanie Pierś z kurczaka obieram ze skórki, kroję w kosteczkę, podobnie kroję cebulę, paprykę i jajka. Pokrojone składniki przekładam do salaterki dodaję do nich odsączoną kukurydzę, odsączony i pokrojony w drobne paseczki
Kuchnia z widokiem na ogródjest nieco inna, bardziej zwarta i mięsista) 2 łyżeczki suchych drożdży około 1 i 1/4 szkl. letniej wody 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy Przykładowe dodatki: ok. 500 g piersi kurczaka przyprawa kebab-gyros 1 czerwona cebula 1-2 pomidory lub pomidorki koktajlowe 1 mini sałata rzymska Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Sok z połowy
Smaki Na Talerzupolecam pyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę oraz selera obieram
Tradycyjna kuchnia Kasiczosnkowo-serowo-bazyliowego smaku, jak i w kontakcie z gorącą potrawą zamienia się w kremowy sos, który otula całość. Do tego dochodzi prostota wykonania. Sukces kulinarny gwarantowany! 2 porcje: * pierś z kurczaka- 200 g * makaron- 200 g * brokuł- 1 mniejsza główka * pesto z bazylii - 2 czubate łyżki * sól, pieprz, szczypta kurkumy, szczypta słodkiej papryki, suszona bazylia- do przyprawienia mięsa
Kraina Miodem Płynącapuszka brzoskwiń 200g ryżu 2 szklanki mleka sok z połowy limonki 2 łyżki majonezu 2-3 łyżeczki curry 3 łyżki klarowanego masła sól świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, curry i odstawić na 25 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle i wystudzić. 2. Melon obrać
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: 1 pierś z kurczaka 1 szklanka białego ryżu 1/2 brokuła 10 dkg żółtego sera dodatkowo: sól, pieprz przyprawa uniwersalna słodka papryka, zioła prowansalskie 2 jajka 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego … Czytaj dalej Zapiekanka na ryżowym spodzie
czarrna od kuchniPyszne i zdrowe kotlety mielone, w nieco innej formie Artykuł Mielone z piersi kurczaka, z kaszą jaglaną i szpinakiem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plszybko, zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem, więc wiem, jaki jest plan na dziś! makaron chow mein smażony z kurczakiem i warzywami 300 g suszonego makaronu chow mein, 200 g piersi z kurczaka, 1 czerwona papryka, 100 g groszku cukrowego, ewentualnie zielonej fasolki szparagowej, 1 marchewka, 1 ząbek czosnku, kilka grzybów mun, garść kiełków, 2 pęczki zielonej cebulki, 1 łyżeczka cukru
Eksperyment sobotniPomysł na nietypowy i smaczny obiad? Sprawdź zapiekankę z makaronem i kurczakiem. Składniki: 60 dag pieczarek 2 piersi z kurczaka 2 sosy pieczarkowe 1 duży jogurt naturalny lub śmietana 25 dag sera żółtego duży makaron rurki przyprawa do gyrosa cebula Makaron ugotować. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, podsmażyć na patelni. Następnie pieczarki i cebulę pokroić
Jak u mamywariancie z warzywami krojonymi w kostkę zamiast startymi, wtedy należy je gotować dłużej ok. 30-40 minut. Można ją także uprościć zmniejszając ilość warzyw oraz używając mięsa z piersi kurczaka zamiast udek, możliwe jest wtedy przygotowanie tej zupy nawet w 20 minut. Koszt: około 15 zł za 8 porcji
Tanie przepisy studenckieDelikatne w smaku burgery z piersi z kurczaka z serem żółtym, w panierce z dodatkiem sezamu. Świetnie nadają na obiad dla dzieci. Aby były mniej tłuste, można je chwilkę podsmażyć na patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce
Kuchnia MagdaLenyPierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy - sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła do drobiu, łyżka sosu sojowego - mieszamy i odstawiamy żeby smaki się połączyły 2. Na patelnie wrzucamy mrożone warzywa (u mnie mieszanka z brokułem, kalafiorem, marchewką, groszkiem, fasolką). Gdy już się rozmrożą lub wrzuciliśmy już rozmrożone dajemy im chwilkę, dodajemy masło oraz kurczaka. 3. Dodajemy
BezglutenowaIzabelaskładniki wykładamy estetycznie w szklanej misce, mieszamy na talerzu. Wersja wymieszana klasyczna, gdy wszystko wymieszamy w misce i przełożymy do serwowania. Skład: makaron- op.500 g ugotowany i schłodzony, 2 piersi z upieczonego kurczaka-porwane, majonez 6-8 łyżek, puszka fasoli-opłukana, cebula, ser żółty pokrojony w paski 200 g, korniszony kilka sztuk, coś zielonego tj. szczypiorek lub szpinak, sól, pieprz
chleba naszegoprzygotowania makaronu potrzebujemy: • makaron penne • pierś z kurczaka • suszone pomidory • świeży szpinak • ser feta • 3 ząbki czosnku • oliwa z suszonych pomidorów • sól i pieprz Przygotowanie: • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu • Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. • Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojonego kurczaka. • Kiedy kurczak już
KUCHNIA POLSKA