też inne składniki takie jak jajka, kukurydzę i ogórki konserwowe, dlatego zachwyci każde nawet najbardziej wymagające podniebienie . składniki na 4 porcje słoiczek pieczarek marynowanych 250 g podwójny filet z piersi kurczaka 4 jajka kukurydza z puszki 4 małe ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oliwy z oliwek przepis Fileta z kurczaka kroimy na mniejsze
Smakowite DaniaKolacja czy impreza ? W zasadzie bez znaczenia, ta sałatka w obu przypadkach sprawdzi się idealnie. Łatwa w przygotowaniu, efektowna przy serwowaniu. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1 cebula czerwona 1 średni ogórek świeży 4 korniszony 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej keczup 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka oleju 1 ząbek(...)czosnku A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać je przyprawą do gyrosa, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz olej i wymieszać. Mięso usmażyć i odstawić do przestudzenia. Kapustę pokroić, posypać delikatnie przyprawą gyros. Przestudzone mięso przełożyć do miski (najlepiej szklanej) i następnie kolejno układać warstwami: pokrojoną w kostkę cebulę, warstwę keczupu, pokrojone
Kuchnia w opałachnagłej sytuacji. Składniki: 2 ciabatty, 3 pomidory, 1-2 ząbki czosnku, bazylia, oliwa z oliwek, sól, pieprz, rukola, ser żółty lub mozarella, mięso (jak na hamburgery) lub pierś z kurczaka. Przygotowanie: 1. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy do niech wyciśnięty czosnek oraz przyprawy sól, pieprz, bazylię. Kropimy kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Odstawiamy do lodówki(...)godz. 2. Przygotowujemy mięso do kanapki. Smażymy pierś z kurczaka, pokrojoną a plastry o grubości ok. 2cm. Obtaczamy ją kolejno w mące, rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy kolejno rukolę, mięso
Kuchnia Pełna Pasjikuminem. Obsypana płatkami chili. Zabielona mleczkiem kokosowym. Smacznego! Składniki: 800 ml bulionu drobiowego (u mnie 800 ml wrzątku + 1 łyżka vegety); 400 ml mleczka kokosowego; 1 filet z piersi kurczaka (o wadze około 300 g); 125 g makaronu chow mein; 1 szalotka; 1 czerwona papryczka chili; 3 cm korzeń imbiru; 3 ząbki czosnku; 1 łyżeczka kurkumy; 1 łyżeczka mielonej
Gospodyni Miejskaostatnio znalazłem rożne ciekawe przepisy, które z wielką chęcią przygotowałem. A to pierwsza potrawa. Bardzo fajna przystawka. Składniki Placki tortilla wrap Sos do nachosów ewentualnie guacamole Cebula Filet z piersi kurczaka, Papryka Puszka kukurydzy Zielony Ogórek Papryka czerwona Pomidor Sałata lodowa mix sałat Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Przygotowanie Filet z kurczaka przyprawiamy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu
cookplwyborem będzie również bulion drobiowy lub drobiowo-wołowy. Zupę możesz podać również z makaronem np. Chow Mein . Ugotuj go osobno, przełóż do miski i zalej zupą. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki oleju 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 1 szalotka 1 opakowanie grzybów Shiitake House of Asia 1/2 papryki czerwonej 1 marchewka 2-3 łyżki sosu sojowego jasnego(...)kawałki. 2. Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną papryczkę chilli, czosnek i pokrojoną w piórka szalotkę, a także mąkę ziemniaczaną. Podsmażamy przez 2 min. 3. Dodajemy pokrojone w paseczki piersi z kurczaka, paprykę oraz marchewkę. Do garnka przekładamy również namoczone grzyby Shiitake wraz z wodą w której się moczyły. Wlewamy sos sojowy jasny, ocet i bulion. Gotujemy przez
Czarnawisienkaprzygotowaliśmy wraz z Mężem. Oto pomysł na drobiowego kebabika z grilla. Proste, pyszne i dużo lżejsze niż kaszankowo - kiełbasiane historie. Składniki (na 7 sztuk): 1 i 1/2 dużej piersi z kurczaka 7 placków pszennych typu tortilla 1 papryka 1/2 cebuli 4-5 liści sałaty lodowej 1 nieduży ogórek zielony 1-2 pomidory 200 ml sosu czosnkowego typu Tzatziki (tu znajdziesz(...)przepis) 1 łyżeczka mieszanki przypraw tureckich do mięs 1/2 łyżeczki chili mielonego 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i solidnie nasoliłam. Do miski z mięsem wkroiłam pół papryki i pół cebuli. W małej miseczce wymieszałam zioła tureckie z oliwą. Zalałam tym mięsko i porządnie wymieszałam. Na kilka godzin odstawiłam w chłodne miejsce. Kiedy przyszedł
Kuchnia po mojemuposiłek, idealny na uczczenie pierwszych wiosennych dni:) W sam raz dla lubiących wyraźniejsze smaki. Składniki (na 2 porcje): - 2 średniej wielkości cukinie (po ok. 350 g każda) - podwójna pierś z kurczaka - 100 g kaszy jaglanej - 2 średniej wielkości marchwie - cebula - ząbek czosnku - ok. 1/2 szklanki mleka - czubata łyżka serka kremowego - 1-2 łyżki oleju - 3 łyżki kukurydzy konserwowej(...)czosnku w proszku, sól - garść tartego sera - sok z cytryny do skropienia i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Odstawić. Pierś z kurczaka drobno posiekać i posolić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Cukinie umyć, osuszyć, przekroić poziomo na 2 części. Wydrążyć środek. Miąższ posiekać na desce, przełożyć do miski średniej wielkości. Marchew
Kuchnia Elliemoczanową powinny jej unikać, gdyż charakteryzuje się dużą ilością puryn. Gołąbki z kaszanką - przepis na 15 sztuk Do przygotowania gołąbków będziesz potrzebować: kapustę włoską, 3 ząbki czosnku, cebulę, pierś z kurczaka, 10 kaszanek, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól. 1. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek. Cebulę i czosnek warto posiekać kilka minut wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać(...)właściwości . 2. Na patelni rozgrzej olej i lekko przesmaż czosnek i cebulę ze szczyptą soli. 3. Posiekaj pierś z kurczaka i dodaj na patelnię. 4. Kaszankę pokrój na małe kawałki i dodaj na patelnię. Smaż wszystko, aż kurczak będzie gotowy. 5. Z kapusty włoskiej oderwij kilka wierzchnich liści i wytnij głąb. Sparz ją w posolonym wrzątku przez kilka minut
Z notatnika dietetykaszybkiego, co będzie można odgrzać następnego dnia na obiad. I voila, jest cukinia z pysznym, lekko serowym farszem. Składniki: - 2 niewielkie cukinie - 50 g kaszy kuskus - pojedyncza pierś z kurczaka - 100 g gorgonzoli - pęczek natki pietruszki - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - Olej z suszonych pomidorów - sól, pieprz, zioła prowansalskie Cukinię przekrajam wzdłuż na równe połowy, łyżeczką wydrążam środek zostawiając(...)pomidorów szklę drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaję pokrojony na mniejsze kawałki miąższ z cukinii, dodaję sól i smażę aż woda odparuje. W tym czasie umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w bardzo drobną kostkę. Gdy woda z cukinii odparuje zwiększam ogień i dodaję kurczaka aż z wierzchu przestanie być surowy. Dodaję pokruszoną w kostkę gorgonzolę(można zostawić kilka
Cook&LovePyszna nietypowa sałatka z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Owoce świetnie komponują się z mięsem i pozostałymi dodatkami. Składniki: 400 g makaronu mini kokardki 2 nieduże piersi z kurczaka 1/3 puszki brzoskwiń 1 mały słoik oliwek, czarne, zielone lub mix 1 nieduży słoik suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu 2 ząbki czosnku sól, pieprz, szczypta cukru(...)łyżka jogurtu naturalnego przyprawa kebab gyros Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą kebab gyros i odstawić na kwadrans. Mięso obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, suszone pomidory, brzoskwinie odsączone w zalewy pokroić w kosteczkę, a oliwki w plasterki. 3. Wszystkie składniki wymieszać. Zrobić sos. Keczup, majonez
Kuchnia domowa Aniimprezowy stół. Tortellini możecie kupić świeże lub suche, o dowolnym, ulubionym smaku. 2 op. tortellini (u mnie 2 różne, i z mięsem i ze szpinakiem) około 400 g piersi kurczaka 1 zielony ogórek tzw wąż 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy zielona część cebulki dymki 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% przyprawa do gyrosa zioła prowansalskie
Smaki Na Talerzukiełbasy drobiowej 2 ząbki czosnku 1 1,5 szklanki wody 250 g przecieru pomidorowego Przyprawy: Sól Pieprz Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka Oregano Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz obsypujemy mąką pszenną. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Obraną marchewkę oraz pieczarki kroimy w półplasterki. Drobiową kiełbasę kroimy w kostkę
VioletoweKucharzenie