Zapiekane roladki z piersi kurczaka Moja rodzinka uwielbia filety z kurczaka. Na różne sposoby. Najczęściej są to różne różniaste zawijańce, panierowane i smażone-te najbardziej lubi mąż:). Dzisiaj taka wersja bez smażenia, nie będziemy bawić się w obtaczanie i smażenie, myk do piekarnika i gotowe. Roladki z pesto z natki pietruszki, cebulką i żółtym serem. Wszystko obsypane płatkami kukurydzianymi(...)twarde łodyżki. Zblendować natkę z oliwą z oliwek i szczyptą soli. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na odrobinie oliwy ze szczyptą soli. Każdy płat piersi posmarować cienko pesto, posypać cebulą i położyć plaster sera. Zrolować. Płatki kukurydziane rozdrobnić- włożyć do woreczka i przejechać je kilka razy wałkiem. Każdą roladkę posmarować oliwą, i obtoczyć w płatkach lub po prostu posypać
na moim stole...Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smak chodzi, a do smaku jakoś nie możemy się przyczepić;) 200 g ryżu 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (ok. 500g) około 200 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej) 350-400 g pieczarek 100 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta curry 2-3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szkl. mleka sól
Smaki Na TalerzuLubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki, 1 jajko, przyprawy – zioła i sól. dodatki: mozarella, duży jogurt naturalny, 2 jajka, pierś z kurczaka, szpinak, sól i czosnek Dietetyczna tarta wytrawna – przygotowanie W oryginalnym przepisie była śmietana, i zwykła, pszenna mąka. No i żółty ser. Ale ja chciałam ją trochę odchudzić. Udało się, i wyszła obłędna. Najpierw zagniatamy składniki na ciasto. Masa będzie dość plastyczna
Matylda Gotujemąki 1 szkl.mleka 1 szkl.wody gazowanej lub zwykłej 2 jajka 1/2 łyżeczki soli Farsz: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 pojedyncze piersi kurze 1 cebula 2 łyżki oleju 100g.startego sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Przyprawy: ~~~~~~~~~~~~~~ przyprawa do kurczaka sól pieprz olej do smażenia `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę,odstawić na 15min. Naleśniki smażyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisłodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej piersi kurczaka ½ melona żółtego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka ziaren słonecznika Sos 1 mały jogurt grecki 1 szalotka 2 łyżki startego żółtego sera odtłuszczonego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz drobno mielony Do jogurtu greckiego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szalotkę
My Chcemy Jeśćjeszcze nie próbował przepisów z makaronem ryżowym to polecam. Makaron połączony z piersią, z kurczaka, kukurydzą i szczypiorkiem. SKŁADNIKI 1 szklanka makaronu ryżowego 1 mała puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 1/2 filetu z kurczaka 15 dag sera żółtego typu Gouda 1 łyżeczka curry Składniki na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1- 2 ząbki
W kuchennym oknie EwySkładniki: 2 piersi kurczaka 0,5 małego słoika suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula 20 dag śmietany 18% 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz ser żółty do posypania makaron Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, w której były pomidory. Wrzucamy cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy
Qchnia po prostuSkładniki: pierś kurczaka 2-3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku szczypta lubczyku, estragonu sól, pieprz 500 ml śmietanki 150 g goudy 50 g sera pleśniowego 50 g parmezanu niepełny 25 ml kieliszek wódki pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Posypać przyprawami (według smaku), wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek..skropić kilkoma kroplami oleju i zostawić
Gaździnka warzySame warzywa to dla większości trochę za mało, trzeba więc je wzbogacić o makaron, ser czy mięsko. Sałatka, którą proponuję to dobra propozycja na kolację, ale również na obiad. Szybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata sos: 1/2 łyżeczki primerby
Kuchnia BeatyPrzepis Liście kapusty pekińskiej oddzielamy i odparzamy w gorącej wodzie około 4-5 min.Piersi kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kanapki, którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz pieczeń z jajkiem . Zazwyczaj do przygotowania pieczeni wykorzystuje mięsko wieprzowe ale tym razem wykorzystałam mięso z indyka. Dodałam kawałki piersi kurczaka dzięki czemu pieczeń w przekroju bardzo fajnie się prezentuje. składniki: 1,4 kg mięsa z udźca indyka
Monia miesza i gotujebardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami . składniki na 3 porcje 60 dag piersi z kurczaka garść czarnych oliwek 3 łyżki masła + 1łyżka oliwy z oliwek do smażenia por 1 łyżka mąki 1szklanka śmietany 15 dag sera żółtego 1łyżka przyprawy do kurczaka czarny pieprz sól przepis Czarne oliwki i pora kroimy w plastry. Umyte i oczyszczone
Smakowite DaniaPrzyda nam się trochę odmiany. Zrobimy coś innego. Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś. Oczywiście bagietki do pieczenia. Do tego warzywa: -kapusta pekińska -cebula -papryka -ogórek -pomidor Do tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy: -tzatziki -kebab-gyros -warzywko -olej -jogurt -majonez Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem
Maminek kulinarny