Chodziły za mną i chodziły i w końcu doszły:)... cebularze.. nigdy ich jeszcze nie robiłam za to bardzo je lubimy jeść. Tym razem zamiast je
Bernika - moj kulinarny pamietnikDawno nie robiłam domowego chleba. A ze obkupiłam się ostatnio w pokaźną ilość mąki żytniej postanowiłam upiec szybki, zdrowy, ciemny chlebek. Idealny do tego przepis znalazłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikJest taka restauracja niedaleko nas, którą darzymy ogromnym sentymentem i uwielbiamy tam raz na jakiś czas zjeść coś pysznego. Wśród pozycji kary menu znajdują się pyszne
Bernika - moj kulinarny pamietnikKto nie lubi hamburgerów? Niewielu z nas prawda. Ale zjadając chociażby jednego za każdym razem zastanawiamy się i wyrzucamy sobie ileż to jest niepotrzebnych ale pysznych
Bernika - moj kulinarny pamietnikPowiem tylko ta kanapka jesteśmy zachwyceni. O tym ze kurczak w marynacie teriyaki smakuje wybornie wiedziałam już dawno, ale żeby takie pysznie usmażone mięso z udka
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy śniadanie wielkanocne to musi być jajko z majonezem albo jajecznica na wędzonce? A muzę postawić na dobra, jajeczna pastw i domowy, orkiszowy chleb? Jeśli macie
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiniejszym postem chce Państwa namówić na pieczenie swoich własnych chałek i to nie tylko od święta jak Wielkanoc ale także na co dzień Okazuje się ze
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo był niezwykły weekend, który wymyśliła Anna-Maria z blogu Kucharnia , mianowicie miedzyblogowe wspólne pieczenia chleba "w ciemno". Przepis był długo trzymany w tajemnicy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPomysł na nietypowe bułki z nadzieniem jak sałatka grecka. Idealne na przekąskę, na kolacje, na drugie śniadanie do szkoły dla dzieci. Samo ciasto jest idealne na
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy i wam się zdarza zapomnieć kupić chleb na wolny dzień, gdy wszystkie sklepy są zamknięte? I co zrobić, gdy głód wkrótce zajrzy nam w oczy
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj odwiedzając pewien sklep zobaczyłam pierwszy raz chleb o nazwie tygrysi, gdyż faktycznie skórka miała fakturę skóry tygrysa. Zaciekawiona przeszukałam internet, żeby znaleźć na ten chleb
Bernika - moj kulinarny pamietnikKilka dni temu pokazałam wam bułeczki tygrysie, czyli, dutch crunch rolls. Nie okazały się być trudne w przygotowaniu a smakowały mojej rodzinie, dlatego postanowiłam upiec także
Bernika - moj kulinarny pamietnikSchiacciata to rodzaj płaskiego, toskańskiego chleba, bardzo podobnego do focaccii. Można go upiec z różnym dodatkami, ja użyłam igieł rozmarynu i pomidorków koktajlowych. Najlepszy jest jeszcze
Bernika - moj kulinarny pamietnikCo sprawia dzieciom największa frajdę w jedzeniu? Stawiam na hamburgery, ale żeby nie było że tylko z pewnych sieciówek, bo wiadomo ani to zdrowe ani pożywne
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na prawdziwe amerykańskie bułki do hamburgerów wziełam z tej strony Taste of home Bułki są rewelacyjne I nadają się nie tylko do hamburgerów
Smaki Edyty