pasty - 13297 przepisów (strona:730/887)

Pasta z sardynkami i chrupiącą posypką 167

Makaron z sardynkami to wariacja na temat kuchni Sycylijskiej. Nie znając przepisu, zaczęłam wyjmować rzeczy z lodówki i spiżarni, dobierając jednocześnie na sos coś z warzyw

Karo in the Kitchen
Pesto z suszonych pomidorów 187

Nie wiem czemu jeszcze do tej pory na blogu nie znalazło się czerwone pesto? Przecież jemy je na okrągło, no ale nadrabiam i dziś przepis na

Moje Małe Czarowanie
Sałatka ogórkowa z selerem i papryką 185

Czas zrobić zapasy na zimę, by chociaż trochę stały się wspomnieniem lata. Dzisiaj polecam przepis na sałatkę z ogórkiem selerem i papryką. Robiona pierwszy raz przeze

W kuchennym oknie Ewy
Pasztet z kabaczka (cukinii) 189

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pasztet warzywny jest bardzo dobry – d laczego? Warzywa – od najmłodszych lat słyszymy, że zdrowe, że trzeba je jeść …

My Blueberry Corner
Słodki sos marchewkowy 172

Słodki sos marchewkowy był dodatkiem do jednego z ostatnich obiadów – kopytek ziemniaczanych nadziewanych mięsem. Według notatek mojej mamy sos ten jest świetnym dodatkiem do potraw

Magiczny Garnek
masło orzechowe 217

                             Masło orzechowe Jest jednym ze sztandarowych produktów kuchni amerykańskiej, jego prostą

Miód i pieprz
tagliatelle z polędwiczkami wieprzowymi 153

Polędwiczki wieprzowe to mięso, które wdzięcznie odnajduje się w bardzo różnych kompozycjach. Ta z tagliatelle niesie ze sobą dużą dozę delikatnych smaków i aromatów, które razem

zobacz ich smak
Ciasto z gruszkami, migdałami i tahini 184

Ogłaszam wszem i wobec że w dniu takim jak dziś mogę wszystko, wszystko jest dziś dozwolone. A dlaczego? dziś są moje urodziny, osiemnaste rzecz jasna i

Moje Małe Czarowanie
Ogórkowy relish 237

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Obca nazwa? Ale składniki dobrze znane, a smak przyjemnie zaskakujący. Relish to posiekane, gotowane i marynowane warzywa i owoce. Sos …

My Blueberry Corner
Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania 221

Gołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest

Ogrodnik w podróży
Masło orzechowo-kakaowe 99

Składniki: orzeszki ziemne (30 dag) kakao (1 łyżka) cukier trzcinowy (1 łyżeczka) olej z pestek winogron (2 łyżki) Czas przygotowania: 10 min. Przygotowanie: Do naczynka blendera

Weganka gotuje
Hummus w trzech kolorach 126

Składniki: cieciorka (1 puszka) sezam (3 łyżki) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (2 łyżki) sok z cytryny (2 łyżki) woda (2 łyżki) świeża natka z

Weganka gotuje
Pasta ze szpinaku i suszonych pomidorów 135

Składniki: suszone pomidory z żurawiną w zalewie (100 g) świeży szpinak (1 garść) Czas przygotowania: 3 min. Liczba porcji: na ok. 10 kromek Przygotowanie: Do suszonych

Weganka gotuje
Makaron z kurkami 164

Wyobraźcie sobie piękny las, lekkie mgły, szelest liści, zapach igliwia i uroczych grzybiarzy zbierających do wiklinowych koszy dary lasu. Fajnie, nie? Jest sielsko, anielsko, wręcz idyllicznie

ladykitchen