tarce o grubych oczkach (ja użyłam tarki do marchewki po koreańsku) i chwilę dusimy na patelni. Kurczaka drobno kroimy, dodajemy go do marchewki i smażymy przyprawiając solą, pieprzem, papryką słodką i tymiankiem. Kapustę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy z makaronem. Dodajemy resztę majonezu i dokładnie mieszamy. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniSKŁADNIKI: 500 gram Mięsa Wołowego 250 gram Mieszanki Warzywnej Chińskiej ( Pędy fasoli, Marchewka,Papryka i Cebula Czerwona) 1 Litr Wody 3 Łyżki koncentratu Pomidorowego Pieprz, Sól, Czosnek, Koper Suszony Oliwa z Oliwek MARYNATA DO MIĘSA: 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 1 Łyżka Sosy Sojowego Chilli 3 Łyżki Sosu Słodko-Kwaśnego 2 ząbki czosnku(drobno posiekane) Przyprawy: pół łyżeczki pieprzy
Gotowanie Patkizupa 1 mała dynia hokkaido 500 ml wywaru wołowego sól pieprz papryka imbir 1 łyżka śmietany pierożki 1 szkl mąki pół szkl gorącej wody sól łyżeczka oleju nadzienie 100 g mięsa mielonego ćwierć cebulki sól pieprz Dynię przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, posmarować olejem, posolić, popieprzyć i upiec.. ok 30 min w temp 180 st. Dynię wystudzić
Gotowanie jest łatwepewno nie 5 godzin jak do rosołu. Oprócz udźca składniki są następujące: cukinia, pieczarki, świeży szpinak, czosnek, oliwa i masło, wytrawne czerwone wino, sól, pieprz, kmin rzymski, ostra papryka w proszku, kolendra, kmin natka pietruszki Opakowanie świeżego szpinaku wrzucam do miski z zimną wodą, mieszam i odstawiam na kilka minut - jak widać poniżej nawet w takim szpinaku zapakowanym w supermarkecie
Right Behind The Kitchengrillowałem jak najkrócej aby zachować jej delikatną strukturę, kruchość i smak. W garnku, w którym ugotował się makaron (200 g), podsmażyłem przez 2 minuty w dużej ilości oliwy paprykę, po czym dodałem makaron, wymieszałem i zestawiłem całość z ognia. Za pomocą dużego "widelca" do mięsa nawinąłem porcję makaronu i zsunąłem ją na talerz.Gotowe kawałki wątróbki przekroiłem na pół
Right Behind The Kitchentrochę pośmiać z tłumaczeń zawartych w karcie - Polak tyle się wtedy óczy, rze chej! Bardzo popularna zupa z dzika z estragonem. Ta wersja jest na bazie pomidorów i papryki słodkiej. Wg mnie lepsza jest zabielana zupa, aczkolwiek mięso bardzo kruche i naprawdę smakowe. Propozycja placka po węgiersku, czyli to, co ma placek po węgiersku ale w naleśniku. Niczym
Right Behind The Kitchenjeden produkt na patelnię - jedna szczypta soli. Na ok. 2 minuty przed podaniem jedzenia, dorzucamy do całości 2-3 drobno posiekane ząbki czosnku i posypujemy całość kilkoma szczyptami ostrej papryki. Próbujemy i wsuwamy spaghetti z zielonymi warzywami
Right Behind The Kitchenkostkę (naprawdę słodziutka ;). Oczywiście całość podsmażyłem na oliwie do miękkości, następnie dodałem przecier pomidorowy (ok. 300 ml), poddusiłem wszystko 5-10 minut. Warzywa potraktowałem jescze 1 opakowaniem papryki słodkiej w proszku oraz taką samą ilością ziół prowansalskich. Ten ostatni mix ziół świetnie nadaje się zarówno do sosu na ciepło jak i do aromatycznego vinegrettu. Oczywiście całość próbujemy, próbujemy
Right Behind The Kitchenrukolę, która swym gorzkawym smakiem świetnie wkomponowuje się w intensywny smak mięsa. Dodatkowo nie wyobrażam sobie burgera bez czerwonej cebuli, pomidora, pikantnych, marynowanych ogórków w zalewie octowej z ostrą papryką. Do roboty Piekarnik nagrzany do ok. 210 stopni po tylko aby wrzucić tam przekrojona na pół kajzerkę (powinna się zrumienić po wewnętrznej stronie). Rozgrzewam patelnię ale bez żadnego tłuszczu
Right Behind The KitchenWybrałem długaśne dwa ziemniaki, z których otrzymałem łącznie 16 frytek, a co! W dużej misce wymieszałem dwie łyżki oliwy z łyżką suszonego majeranku, łyżeczką soli i kilkoma szczyptami ostrej papryki. Po dokładnym obtoczeniu ziemniaków w majerankowej miksturze, układamy je na tacy, która wędruje do piekarnika na jakieś 15 minut (temp. 200 stopni). Pierś z kurczak przecinamy na pół aby rozłożyć
Right Behind The Kitchenłyżki sosu pomidorowego (wariacje związane z sosem pomidorowym są tu lub tu ) - 3 łyżki oliwy - 1 łyżka octu balsamicznego - łyżka suszonego oregano - łyżeczka ostrej wędzonej czerwonej papryki - ząbek czosnku bardzo drobno posiekany - łyżeczka soli i dwie porządne szczypty świeżego pieprzu - mała, płaska łyżeczka cukru (marynata powinna być słodkawa, octowa, słodka i odrobinę pikantna) Łączymy wszystkie powyższe składniki oprócz
Right Behind The Kitchencentymetrowe kawałki. Smażymy na bardzo gorącej patelni podlanej delikatnie oliwą. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor. Kiedy mięso mocno "sprężynuje" przekładamy je do miski, posypujemy ostrą papryką w proszku, mieszamy i przykrywamy naczynie na 2 minuty. Przystawkę można podać w głębokim talerzu, na spód którego wykładamy nasz sos kurkowy, a na wierzch kurczaka. Danie zapewne świetnie
Right Behind The Kitchenktórzy kochają kiełbaski wieprzowe! Zdecydowanie warto spróbować kilku rodzajów. Mamy do wybory np. kiełbaskę nadziewaną rozpływającym się serem żółtym. Dzięki wpływom węgierskim dostaniemy kiełbaskę z dużą ilością mixu papryki słodkiej i ostrej, zwykłą białą kiełbaskę oraz tzw. currywurst. Klasycznie podaje się to wszystko z ketchupem i musztardą oraz kromkami ciemnego chleba. Do tego można zamówić zimne piwko, wino
Right Behind The Kitchencałość dość zwarta / kleista. Ugotowane bataty chwilę przestudzamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron aż dobrze się zrumienią (każdą ze stron solidnie doprawiamy pieprzem / ostrą papryką - aby przełamać ich naturalną słodycz). Dodatkowo podczas smażenia powinny dojść w najgrubszym miejscu ponieważ wyciągnęliśmy je z wody al dente. W tym samym czasie na mocno rozgrzanym oleju smażymy oczyszczoną wątróbkę
Right Behind The Kitchenmniejsze pomidory 1 duża marchewka 1 mała pietruszka mały kawałek selera korzeniowego (około 40 g) 1 listek laurowy kminek do smaku (około 1 płaskiej łyżeczki) opcjonalnie 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej opcjonalnie można do mieszanki dodać od razu sól, chociaż ja preferuję dodawanie soli bezpośrednio do potrawy. Sprzęt suszarka do warzyw i owoców młynek do kawy i przypraw multi szatkownica
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata